Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Απλήρωτες υπηρεσίες και εμπαιγμό καταγγέλει με ανοικτή επιστολή της προς το Δήμαρχο η Στέλλα Λιάτου

ΑΝΟΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς: κο Θ.Μιχαλάτο,
Δήμαρχο Αργοστολίου
Κοινοποίηση: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αργοστολίου

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Με μεγάλη χαρά διάβασα τα νέα σχετικά με τη διαμόρφωση του κτηρίου της Τράπεζας Ελλάδος ως  γλυπτοθήκη Σκλάβου και εύχομαι η επιθυμία πολλών Κεφαλλονιτών να εκπληρωθεί και το νησί να αποκτήσει έναν χώρο τέχνης αντάξιο της μακραίωνης  επτανησιακής  πολιτιστικής παράδοσης .

Παράλληλα εύχομαι επίσης να μη μείνει κανένας συνεργάτης σας απλήρωτος και να μη γίνει αποδέκτης κοροϊδίας και ανεκπλήρωτων συμφωνιών, όπως έγινε με εμένα σχετικά με μουσειολογική μελέτη που ολοκλήρωσα και σάς απέστειλα, και να επικρατήσει η ειλικρίνεια και η ευαισθησία, όταν εγγράφως ή τηλεφωνικώς  συνεργάτες σας, βεβαιώνατε ότι θα πληρωθώ  (υπάρχουν σωρό από email ως απόδειξη ανάθεσης και τελικής εκπόνησης και φυσικά φρούδων υποσχέσεων).

Εύχομαι από καρδιάς να μην χλευαστεί κανένας όταν αποταθεί στον Συνηγόρο του Πολίτη για να βρει το δίκιο του, όπως συνέβη με εμένα, που δε θέλησα να κινηθώ περαιτέρω νομικά, γιατί δεν ταιριάζει στο ήθος και στις αξίες μου.

Εύχομαι λοιπόν, όσοι συνεργαστούν με τον Δήμο Αργοστολίου να ζητήσουν πρώτα εγγράφως  τη συμφωνία, σε αντίθεση με εμένα, που από αγάπη για τον τόπο μου:

Α) Ζήτησα ένα ελάχιστο ποσό για την εκπόνηση  μελέτης μετατροπής του κτηρίου της Τράπεζας Ελλάδος, πρώην Δημαρχείο Κεφαλονιάς, σε Δημοτική Πινακοθήκη με έργα του Γ.Στέρη που ΘΑ εξασφαλίζατε

Β) Δεν  δίστασα να δαπανήσω χρήματα σε συνεργάτες προκειμένου να έχω μια εκτίμηση για υλικά για την μελλοντική Πινακοθήκη, από  εταιρεία εξειδικευμένη στο αντικείμενο.

Γ) Δε δίστασα να δαπανήσω χρόνο και χρήμα για εκτυπώσεις  και  συναντήσεις με την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΠΟ, η οποία έκρινε τη μουσειολογική  μελέτη άκρως ικανοποιητική.

Δ) Έδειξα εμπιστοσύνη σε άτομα ότι είχε εξασφαλιστεί η άδεια έκθεσης των έργων τέχνης , ήτοι η Συλλογή του Γ. Στέρη και πίνακες ζωγραφικής από το Κοργιαλένειο Μουσείο .

Για όλα αυτά κε Δήμαρχε, εύχομαι να πάνε όλα καλά για το πολιτιστικό μέλλον του τόπου ΜΑΣ, το οποίο για την δημοτική πολιτική αρχή μάλλον εξαντλείται στο υπέροχο, καθόλου kitsch και οπωσδήποτε πρωτότυπο Ι♥ΚEFALONIA, και να μην συναντήσετε… άντρες που θεωρούν αυτονόητο ότι θα κρύβονται τρομαγμένοι όταν χτυπάει το τηλέφωνο από κάποιον, ίσως γιατί είναι γυναίκα, ίσως γιατί είναι Ληξουριώτισσα, ίσως γιατί δεν μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο από το να δεικνύουν την αληθινή τους φύση.

   Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε εσάς , τον κο Δ.Μινέτο , τον κο Τσιλιμιδό και την κα Φραγκισκάτου και την μοναδική φορά που μελλοντικά θα αναφέρετε το όνομά μου θα είναι μόνο για να καταθέσετε την εγκεκριμένη δαπάνη από προϋπολογισμό της Περιφέρειας, η οποία δεν ξέρω πού κατέληξε.

Γιατί οι Ληξουριώτες ξέρουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους !

Στέλλα Οδ.Λιάτου
Ιστορικός –Αρχαιολόγος
M.A in Museum and Artefact Studies

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ