Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13.8 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η Greenpeace ξεπλένει το Μητσοτάκη | Ειρήνη Τζαννάτου

Και ενώ η φωτιά καίει τα πάντα στο πέρασμά της σε πολλά μέρη της Ελλάδας, και ενώ οι πολίτες κλαίνε πάνω στα αποκαΐδια των σπιτιών, των ζώων, των περιουσιών τους και της μάνας φύσης, ήλθε και ο εκπρόσωπος της Greenpeace της χώρας μας, ο Τάκης Γρηγορίου με άρθρο στη Liberal (τυχαίο; δε νομίζω) να μας απαριθμήσει με επιστημοσύνη τα προβλήματα του κόσμου από την  κλιματική αλλαγή και τις καταστροφές που αυτή συνεπάγεται. Γιατί όπως αφήνει να εννοηθεί, μέσα σ’ αυτό το «επιστημονίζον» αλλά άκρως πολιτικό κείμενο, ο Τάκης, όλα είναι αναπόφευκτα. Θα ζήσουμε πολύ χειρότερα πράγματα στο μέλλον.

Παραθέτω αποσπάσματα από το άρθρο « Αντιμέτωποι με έναν πλανήτη που παίρνει φωτιά»: « Η επιστημονική βεβαιότητα γι αυτό, δεν αποτελεί δικαιολογία για κυβερνητικές αστοχίες και παραλείψεις… αλλά αποτελεί τεκμήριο για την εγκληματική αφέλεια με την οποία διαχρονικά οι πολιτικοί μας αντιμετωπίζουν την προσαρμογή και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.» Και στο τέλος: « Χρειαζόμαστε ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ του κράτους και των πολιτών. Η ευθύνη είναι αναλογική, είναι όμως και συλλογική. Τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας και η προσπάθεια οφείλει να είναι οριζόντια, καθολική και συλλογική».  

Όταν ένα τέτοιο άρθρο δημοσιεύεται σήμερα 8 Αυγούστου που οι πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτα, ένα μόνο σκοπό εξυπηρετεί. Να ξεπλύνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις ευθύνες της γι’ αυτή την απίστευτη καταστροφή, να μας θυμίσει για άλλη μια φορά πως φταίμε και εμείς.  Αν είχε γραφεί και δημοσιευτεί άλλη στιγμή για να υπενθυμίσει στον καθένα από εμάς το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και να μας παρακινήσει να ζήσουμε διαφορετικά – με προτάσεις και θέσεις – θα το δεχόμουν. Ναι. Μια περιβαλλοντική οργάνωση πρέπει να αγωνίζεται να βελτιώνουμε τη στάση μας απέναντι στη φύση. Αλλά σήμερα; Σήμερα που η κυβέρνηση τρέμει από τη κατακραυγή του κόσμου, σήμερα κύριε Τάκη μας, αν σεβόσουν τον εαυτό σου και την οργάνωσή σου, δε θα έσπευδες να γράψεις για να τους προστατεύσεις από την αποκάλυψη της ανικανότητάς τους. Άντε βρε… Και σ’ ανώτερα! Και στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για το Ευρωκοινοβούλιο!

Ειρήνη Τζαννάτου    

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ