Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17.6 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και επερώτηση για τα μέτρα προστασίας έναντι πανδημίας

ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ & ΧΕΙΜΩΝΑ

Το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας και γενικότερα της προστασίας και θωράκισης από τα φυσικά φαινόμενα είναι ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, που πρέπει να βγουν στο προσκήνιο και να διεκδικήσουν άμεσα την υλοποίησή έργων για την κάλυψή τους.

Η ανησυχία και η αγωνία των κατοίκων της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Ζακύνθου, της Κέρκυρας, των Παξών και των άλλων νησιών είναι βαθιά και έντονη, για το τι πρόκειται να συμβεί στους επόμενους μήνες του Φθινοπώρου και του Χειμώνα ,σε σχέση με τις πλημμύρες και τα άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις κ.λ.π.).

Η δική μας έγνοια, είναι πως θα σταθούν ξανά στα πόδια τους οι κάτοικοι, οι  κτηνοτρόφοι, οι αγρότες, οι αλιείς και οι μικροί επαγγελματίες των νησιών μας. Πως δεν θα ταλαιπωρηθούν  και δεν θα κινδυνεύσουν  τον Χειμώνα που έρχεται. Πως θα παρθούν έγκαιρα μέτρα.

Οι επιπτώσεις από τον ¨ΙΑΝΟ¨, οι χαλαζοπτώσεις και οι πυρκαγιές του καλοκαιριού μαζί με την παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων (πλην των χωματουργικών), σε συνδυασμό  με την μη καταβολή αποζημιώσεων και μάλιστα στο 100% των ζημιών σε ένα μεγάλο μέρος  μικροεπαγγελματιών, κτηνοτρόφων, αγροτών, αλιέων και κατοίκων των νησιών μας, δημιουργούν μαζί με τις επιπτώσεις της πανδημίας και της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής ένα εκρηκτικό και επικίνδυνο μείγμα  σε βάρος της ζωής, της ασφάλειας και της υγείας του λαού των νησιών μας.

Τα παραπάνω φαινόμενα και οι καταστροφές που προκαλούν, ανεξάρτητα από το μέγεθος και την οξύτητα τους ανά νησί, αποτελούν ένα επαναλαμβανόμενο γεγονός με αυξητική τάση.

Οι πλημμύρες, οι χαλαζοπτώσεις, ο παγετός, οι πυρκαγιές πλήττουν για πολλοστή φορά τα νησιά μας και μάλιστα συγκεκριμένες περιοχές, επιβεβαιώνοντας ότι τα τραγικά αποτελέσματά τους οξύνονται από τις μεγάλες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις στη χρήση γης (ΑΠΕ, μπαζωμένα ρέματα κ.α.), την άναρχη ανάπτυξη με κριτήριο το κέρδος και την έλλειψη σύγχρονων , αναγκαίων και ολοκληρωμένων αντιπλημμυρικών έργων .

Τα φυσικά φαινόμενα και οι συνέπειές τους στη ζωή του λαού  μπορούν να αντιμετωπιστούν. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο προετοιμασίας και αντιμετώπισής τους. Απαιτεί προτεραιότητα στην χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών και άλλων έργων και υποδομών, που σήμερα βρίσκονται στη τελευταία θέση του σχεδιασμού της καπιταλιστικής ανάπτυξης, γιατί δεν αποφέρουν ικανοποιητικά κέρδη στους μεγαλοεργολάβους,δεν έχουν θέση στα επιλέξιμα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση τη λογική “κόστους – οφέλους”, με αποτέλεσμα να μένουν απροστάτευτα η ζωή και η περιουσία του λαού.

Διαχρονικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις δεν σχεδιάζουν και δεν υλοποιούν τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα με πρώτη την σημερινή της Ν.Δ., όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ), αλλά και οι Δημοτικές Αρχές, ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, διαχρονικά, αφήνουν τα νησιά μας αθωράκιστα, χωρίς σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα, χωρίς πρόληψη και χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας σε όλες τις φάσεις του φαινομένου.

Επιβεβαιώνεται έτσι, ότι η Τοπική Διοίκηση αποτελεί τμήμα του κράτους και προωθεί με συνέπεια τους κεντρικούς πολιτικούς σχεδιασμούς και τις ιεραρχήσεις των οικονομικών συμφερόντων.

Πρόσφατο παράδειγμα, η έγκριση από την Περιφερειακή Αρχή  και όλες τις Δημοτικές Αρχές στα νησιά μας, όλων των κυβερνητικών σχεδίων Πολιτικής Προστασίας ’ΔΑΡΔΑΝΟΣ’’,’’ΙΟΛΑΟΣ’’, ’’ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ’’ κ.α, χωρίς ούτε μια παρατήρηση, ούτε μια απαίτηση,ως τη σύγχρονη και ολοκληρωμένη νομοθετική ρύθμιση που ήρθε για μας προφυλάξει από πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς.

Αποκαλυπτικό επίσης στοιχείο,που αποδεικνύει τα παραπάνω,  η παραδοχή που αναφέρεταιστην εισήγηση με αρ. πρωτ.: 64115/1159/13.08.2021, κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 18.08.2021,απότην  Π.Ε. Ζακύνθου και την υπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου για το θέμα « Έγκριση…πληρωμής των δαπανών, για δράσεις Πολιτικής Προστασίας  και εξειδίκευση πίστωσης λόγω Έκτακτης Ανάγκης (εκδήλωση πυρκαγιών στην περιοχή ευθύνης μας από 8.8.2021 έως και 11.8.2021». Μεταξύ άλλων αναφέρει :

«…Το γεγονός ότι από την Κυριακή 8/8/2021 έως και την 11/8/2021    προκλήθηκαν πέντε ( 5)   δασικές  πυρκαγιές στις περιοχές: Τ.Κ. Μαχαιράδου θέση «ΚΑΤΑΛΟΥΠΟΥ» Τ.Κ. Λιθακιάς , Τ.Κ. Κοιλιωμένου.  Οι  πυρκαγιές   πήραν  πολύ γρήγορα διαστάσεις λόγω τουακαθάριστου επί σειρά ετών δασικού δικτύου, δασικών δρόμων, χωματερών στις περιοχές αυτές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσεγγίσουν τα πυροσβεστικά οχήματα τα σημεία των πυρκαγιών. Η γρήγορη επέκταση τους καθώς και η αδυναμία προσέγγισης των πυροσβεστικών οχημάτων δημιούργησε σοβαρά προβλήματα λόγω της διαμορφωμένης κατάστασης στη Ζάκυνθο μετά το πρόσφατο φυσικό φαινόμενο «ΙΑΝΟΣ», με διάσπαρτους πεσμένους ξηρούς κορμούς από δένδρα σε εκατοντάδες στρέμματα σε όλο το δασικό δίκτυο του νησιού…».

Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης που πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέπτη άραγε; Ένοχοι είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ,για την υποχρηματοδότηση , τη διάλυση των δασικών υπηρεσιών την υποστελέχωσητου πυροσβεστικού σώματος, των νόμων για τη χρήση γης.  Δεν είναι αθώες η Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) και η προηγούμενη της ΑΝΑΣΑ(ΣΥΡΙΖΑ) όπως και οι Δημοτικές Αρχές,σημερινές και προηγούμενες ,γιατί προώθησαν και υλοποίησαν αυτήν την πολιτική.Χωρίς τσίπα σήμερα, για τις εγκληματικές τους ευθύνες,  κουνάνε και το δάκτυλο στον λαό.

Αποκαλυπτικές καιοι κατευθύνσεις και Οδηγίες  της Ε.Ε.,στην οποία όλοι ορκίζονται,για την Πολιτική Προστασία και τα αντιπλημμυρικά έργα:

•          Για να ενεργοποιηθεί το «Ταμείο Αλληλεγγύης» της Ε.Ε. πρέπει από την επέλευση της καταστροφής,  να αποδεικνύεται ότι η συνολική άμεση ζημιά υπερβαίνει είτε το 0,6%του Ελληνικού Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος,είτε το 1,5% του ΜέσουΑκαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος των πληγεισών περιοχών. Για να καταλάβουμε, οι ζημιές από τους καταστροφικούς σεισμούς  της Κεφαλονιάς του 2014 δεν εκ πληρούσαν αυτά τα κριτήρια και δεν αποζημιώθηκαν.

•          Για το ΤΑΕΕ, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε. η αποζημίωση για ζημιές σειδιωτική περιουσία δεν είναι επιλέξιμη για στήριξη.

•          Στον «Οδηγό ανάλυσης κόστους – οφέλους» για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και το πρόγραμμα«Δημιουργία Βάσης Δεδομένων για μελέτες κόστους – οφέλους στο σχεδιασμό έργων προστασίας από τις πλημμύρες» σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα:

«…Είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν από την πλημμύρα εκείνοι μετα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία (δηλ. εύπορες οικογένειες η πολύτιμα εργοστάσια) από το να προστατευθούν εκείνοι που είναι φτωχοί και με πενιχράπεριουσιακά στοιχεία…»

«……Ο λόγος που ενδιαφερόμαστε για το μέλλον είναι ότι οποιαδήποτε ανάλυση κόστους-οφέλους επιδιώκει να εκτιμήσει την πιθανή μελλοντική κατεύθυνση των ζημιών πλημμυρών και να χρησιμοποιηθεί αυτό ως βάση για να προβλέπει το κατά πόσο αξίζεινα μειωθούν η να αποτραπούν εκείνες οι ζημιές  ή αυτές. Το μόνο κριτήριο είναι η οικονομική αποδοτικότητα……..»

Αυτές είναι ορισμένες κυνικές και ανατριχιαστικές διατυπώσεις και οδηγίες που ασπάζεται η Ε.Ε. και εφαρμόζουν τα κράτη μέλη της. Δηλαδή το κράτος θα μπορεί να εξετάζει κάθεφορά αν το συμφέρει οικονομικά να σώσει περιουσίες και ζωές (και ποιες)από το να διαχειριστεί το κόστος των συνεπειών από μια πιθανή καταστροφή.

Λαϊκά νοικοκυριά, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, καταστρέφονται όχι γιατί οι βροχοπτώσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, αλλά γιατί διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι εκλεκτοί τους στην Τοπική Διοίκηση, επιλέγουν με την πολιτική τους να θωρακίσουν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και όχι να ικανοποιήσουν τις λαϊκές ανάγκες.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον απαιτούμε  η Περιφερειακή Αρχή να ενημερώσει ανοιχτά και μέσω της συζήτησης του θέματος αυτού στο Π.Σ.  τον λαό μας, για τους σχεδιασμούς της, τα χρήματα που άμεσα θα δαπανήσει, το σύνολο των έργων που θα υλοποιήσει, τι θα απαιτήσει από την κυβέρνηση για άμεση χρηματοδότηση, για άμεση στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό κ.α. Να ενημερώσει για τα αντιπλημμυρικά έργα που έχει ολοκληρώσει μέχρι σήμερα . Ο χειμώνας είναι μπροστά και η κυβέρνηση, με την Περιφερειακή Αρχή σύμμαχο εξαντλούνται σε ψίχουλα και μεγάλα λόγια, ενώ οι πληγές από τις καταστροφές παραμένουν ανοιχτές και επικίνδυνες για την ανθρώπινη ζωή.   Απαιτείται:

  • Να υπάρξει άμεση και οριστική αποκατάσταση και εκσυγχρονισμός των δημόσιων υποδομών, του οδικού δικτύου.
  • Να γίνει άμεσα η ολοκλήρωση της εκτίμησης των ζημιών των επαγγελματιών και να αποζημιωθούν στο 100%.
  • Να απαλλαγούν οι πληγέντες για το 2021 & 2022 από τα Δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ΕΦΚΑ, να υπάρξει πάγωμα χρεών στον ΟΑΕΕ, τις τράπεζες  και στην Εφορεία χωρίς προσαυξήσεις για όσο διάστημα αδυνατούν να πληρώσουν.
  • Άμεσες αποζημιώσεις στο 100% στους κτηνοτρόφους, αγρότες αλιείς, μελισσοκόμους για όλες τις ζημιές τους.
  • Άμεση εξασφάλιση και εφοδιασμός με ζωοτροφές των πληγέντων κτηνοτρόφων με ευθύνη του κράτους.
  • Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό που να καλύπτει της πραγματικές ανάγκες της Π.Ι.Ν.
  • Άμεση  χρηματοδότηση όλων των αντιπλημμυρικών έργων σε όλα τα νησιά.
  • Να εξασφαλιστεί η ολοκληρωμένη δασοτεχνική διευθέτηση όλων των χειμάρρων των νησιών και κάθε άλλο έργο που θα ελαχιστοποιήσει τον πλημμυρικό κίνδυνο και θα συμβάλει στην πολλαπλή αξιοποίηση των βρόχινων νερών.
  • Να υπάρξει Μητρώων ρεμάτων που να καταγράφονται όλα τα στοιχεία με βάση τις αυτοψίες που θα πραγματοποιούνται. 
  • Να περιληφθεί ο νομός Κεφαλονιάς-Ιθάκης σε «Ζώνη Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας.

Καλούμε τον λαό να δείξει την δική του δύναμη και να επιβάλει τις δικές του απαιτήσεις  με διεκδίκηση και αγώνα. Να μην επιτρέψει να παίζουν άλλο με την ίδια του την ζωή. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα όχι μόνο δεν έχουν να κερδίσουν από αυτή την πολιτική, αλλά αντίθετα κινδυνεύουν να χάσουν και ό,τι τους έχει απομείνει.


Σχετικά με τα μέτρα και τους ελέγχους για την πανδημία που απαιτούνται από την Π.Ι.Ν. με βάση τις αρμοδιότητές της

Τα κυβερνητικά επιτελεία και το προσωπικό τους στα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια έχουν ήδη ξεκινήσει την προπαγάνδα του αναμενόμενου 4ου κύματος της πανδημίας και την προετοιμασία για τα νέα μέτρα που μας ετοιμάζουν, δείχνοντας για άλλη μια φορά ως ένοχο «την ατομική ευθύνη» δηλαδή το λαό.

Στην ίδια ρότα και η Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησέ δυο συσκέψεις στις 15.07 & 06.08.2021 για την πανδημία, αναμάσησε την γνωστή «ατομική ευθύνη», προσανατολισμένη αυτήν τη φορά γύρω από την καθυστέρηση στους εμβολιασμούς προκειμένου να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους.

Σιωπή ιχθύος, για την εξασφάλιση της επάρκειας όλων των ασφαλών εμβολίων που είναι διαθέσιμα!

Σιωπή ιχθύος, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, πραγματικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του λαού στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς (Αεροδρόμια, λιμάνια κ.α.), στις δομές Πρόνοιας (Γηροκομεία, Ορφανοτροφεία, ΚΑΠΗ,ΚΗΦΗ κ.α), στα σχολεία, την ενίσχυση του προσωπικού της Π.Ι.Ν. για να πραγματοποιεί τους αναγκαίους ελέγχους.

Οι επικοινωνιακές μεγαλοστομίες, οι διάφορες φιέστες και φωτογραφήσεις σε «εμβολιαστικά κέντρα» δεν μπορούν να κρύψουν ότι στα νησιά μας, η κατάσταση στα νοσοκομεία και στην Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας παραμένει σε απαράδεκτα επίπεδα χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, εξοπλισμό και κτιριακές υποδομές. Ότι η σχολική χρονιά θα αρχίσει χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο μπροστά στο 4ο κύμα Covid19. Κανένα ενδιαφέρον για τις συνθήκες εργασίας στον τουρισμό και την εστίαση.

Όλα «καλά καμωμένα» για την περιφερειακή Αρχή την ίδια ώρα που σύμφωνα με καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το ξενοδοχείο καραντίνας με το οποίο έχει σύμβαση η Π,Ε Λευκάδας λειτουργεί με «έναν άνθρωπο για όλα» ! Άμεσα πρέπει να πάρει θέση, για τις συνθήκες εργασίας, και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας Άμεσα, επίσης, να ελέγξει την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει το ξενοδοχείο σε όσους βρίσκονται θετικοί και για λόγους «καραντίνας» διαμένουν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Αντίστοιχα και στα άλλα ξενοδοχεία καραντίνας.

Όλα «καλά καμωμένα» για την Περιφερειακή Αρχή όταν η κυβέρνηση μετατρέπει το εμβόλιο από ένα σημαντικό όπλο κατά της πανδημίας σε εργαλείο επίσπευσης αντεργατικών ανατροπών. Το αντεργατικό μέτρο της αναστολής σπεύδουν να εφαρμόσουν δημοτικές αρχές (Γηροκομεία, Ορφανοτροφεία, ΚΗΦΗ κλπ) και διοικητές Νοσοκομείων χωρίς καμία αντίρρηση, χωρίς καμία απαίτηση προς την κυβέρνηση για τα τεράστια κενά σε προσωπικό που θα δημιουργηθούν. Οι πραγματικές αιτίες που υπονομεύουν τον αναγκαίο και γρήγορο εμβολιασμό του λαού, βρίσκονται στις κυβερνητικές ελλείψεις, στις αντιφατικές ανακοινώσεις σχετικά με τον εμβολιασμό, στις καθυστερήσεις και τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων και κρατών, στην εμπορευματοποίηση του φαρμάκου και της Υγείας, στο γεγονός ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας ανάγεται σε ατομική και όχι κοινωνική-κρατική ευθύνη

Λέμε ΝΑΙ στις μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, στην κρατική χρηματοδότηση και ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας χωρίς επιχειρηματική δράση.

Λέμε ΟΧΙ στις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το “νέο ΕΣΥ” που -εν μέσω πανδημίας- μιλάει για κλείσιμο κοντινών νοσοκομείων.

Λέμε ΝΑΙ στον μαζικό καθολικό εμβολιασμό, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, με συνεχή ενημέρωση των εργαζόμενων για να καταπολεμηθούν διάφορες αντιεπιστημονικές, σκοταδιστικές θεωρίες, με πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, με αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων και φαρμάκων.

Λέμε ΟΧΙ στον “κοινωνικό αυτοματισμό” και τη στοχοποίηση εργαζομένων, στα σχέδια Κυβέρνησης και Δημάρχων για απολύσεις και παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις.

Θεωρούμε αναγκαίο, να φέρεται άμεσα προς συζήτηση στο Π.Σ. το ζήτημα αυτό, καλώντας τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων και τις ενώσεις και συλλόγους γονέων.

Με βάση τα παραπάνω Επερωτάται η κ. Περιφερειάρχης:

  • Ποιος είναι ο αριθμός και ποιες οι ειδικότητες των μόνιμων και αορίστου χρόνου εργαζομένων αλλά και των υπόλοιπων με διαφορετικές σχέσεις εργασίας στις Διευθύνσεις Υγείας & Πρόνοιας ανά Π.Ε.;
  • Πόσους ελέγχους έχουν πραγματοποιήσει οι Διευθύνσεις Υγείας & Πρόνοιας ανά Π.Ε. το διάστημα από 01.01.-31.07.2021στους παρακάτω τομείς και ποιες οι διαπιστώσεις τους για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας:
  • Δομές εκπαίδευσης δημόσιες & ιδιωτικές (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Ι.Ε.Κ., Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κ.α.);
  • Αθλητικές δομές δημόσιες & ιδιωτικές(κλειστά γυμναστήρια, αίθουσες κ.α.);
  • Δομές Πρόνοιας δημόσιες & ιδιωτικές (Γηροκομεία, Οίκοι Ευγηρίας, ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ κ.α.);
  • Δομές Υγείας δημόσιες & ιδιωτικές (Αγροτικά Ιατρεία, Πολυατρεία, Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία κ.α);
  • Σε χερσαία μέσα μαζικής μεταφοράς; Σε χώρους άφιξης θαλάσσιων και εναέριων μεταφορών;
  • Σε μεγάλους και μεσαίους μεγέθους εργασιακούς χώρους;
  • Σε Δημόσιες Υπηρεσίες;
  • Σε χώρους μαζικής συνάθροισης;
  • Πως θα λειτουργήσουν οι δομές Πρόνοιας μετά την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων εργαζομένων;
  • Τι προγραμματισμός και σχέδιο υπάρχει για τον Σεπτέμβριο του 2021 για ελέγχους στους παραπάνω χώρους; Θα ζητήσετε να έρθουν επιπλέον κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα νησιά μας. Τί μέσα μετακίνησης έχει καθημερινά η κάθε Διεύθυνση Υγείας ανά Π.Ε.;
  • Έχετε προγραμματίσει πληρωμή αυξημένων υπερωριών για το παραπάνω προσωπικό των Διευθύνσεων Υγείας;
  • Υπάρχουν και παρέχονται με επάρκεια και συνεχώς όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας αλλά και στο κοινό;
  • Τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα και οι κανόνες υγιεινής στις υπηρεσίες της Π.Ι.Ν.; Υπάρχουν Ιατροί Εργασίας ανά Π.Ε.;
  • Γίνονται οι προβλεπόμενες απολυμάνσεις για τον Covid αλλά και για τους υπόλοιπους κινδύνους;
  • Έχετε προγραμματίσει να φέρεται τροποποίηση του Προϋπολογισμού του 2021 ώστε να ενισχύσετε τις σχολικές μεταφορές με επιπλέον μέσα ώστε να μην ξεπερνάει κανένα σχολικό μέσο μεταφοράς σε πληρότητα το 50%;
  • Θα ζητήσετε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα των κτηρίων της Π.Ι.Ν. και όχι από εργολάβους;

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ν. Γκισγκίνης, Δ. Κεφαλληνός, Ε. Κολυβά, Α. Μπαλού, Χ. Χαραλάμπους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ