Κυριακή 19 Μαΐου 2024
20.4 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερώσεις Βουλευτή Κεφαλληνίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη

Συναντήθηκα σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, στον οποίο και ευχήθηκα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
Συζητήσαμε για τις προτεραιότητες του Υπουργείου σε νομοθετικό επίπεδο, τη διαχείριση της πανδημίας και όλα τα θέματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.
Σχετικά με το νοσοκομείο Αργοστολίου συμφωνήσαμε ότι παρά τα εμπόδια που θέτει η πανδημία, η λειτουργία του έχει βελτιωθεί και το επικουρικό προσωπικό έχει αυξηθεί σημαντικά, με προσωπικό 96 επιπλέον ατόμων σε σχέση με το 2019.
Ενημέρωσα τον κ. Υπουργό για το κρίσιμο πρόβλημα αδυναμίας προσέλκυσης παθολόγων και αναισθησιολόγων. Υπέβαλλα αίτημα οι αποσπάσεις που γίνονται από την 6η ΥΠΕ να είναι μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος, μέχρινα καλυφθούν οι θέσεις από μόνιμους ιατρούς.
Μιλήσαμε επίσης για την αξιέπαινη πρωτοβουλία των Δήμων Αργοστολίου και Ληξουρίου να θεσμοθετήσουν κίνητρα για την προσέλκυση Ιατρών στα νοσοκομεία της Κεφαλονιάς και συζητήσαμε με ποιο τρόπο η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου μπορεί να ενισχύσει σε σταθερή βάση και να δώσει προοπτική στα νησιωτικά νοσοκομεία.
Ανέλυσα τους λόγους για τους οποίους πρέπει να λειτουργήσει η ΜΕΘ, κατόπιν συνεργασίας των υπηρεσιών του Υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου. Ο κ. Υπουργός επέδειξε επαυξημένο ενδιαφέρον για το ζήτημα και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στενά προκειμένου η ΜΕΘ στη Κεφαλονιά να λειτουργήσει.
Οι ανάγκες αφορούν πρωτίστως την εξυπηρέτηση των πολιτών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, αλλά και του αυξανόμενου αριθμού επισκεπτών για 6 μήνες κάθε χρόνο.
Τέλος συζητήσαμε το θέμα των υποδομών. Καθώς το νοσοκομείο Αργοστολίου δεν έχει συντηρηθεί ποτέ κτιριολογικά και έχει εμφανείς φθορές από το σεισμό του 2014. Ενημέρωσα τον κ. Υπουργό ότι κατόπιν και της αυτοψίας της ΚΤΥΠ, είναι κρίσιμη η ένταξη του μεγάλου έργου κτιριολογικής αποκατάστασης στο Ταμείο Ανάκαμψης. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πρέπει να εξασφαλιστεί η ομαλή πορεία αυτής της προσπάθειας.
Σχετικά με το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και αποστείρωσης, μετά τη νομοθετική ρύθμιση για την απαλλαγή του ΦΠΑ, η δωρεά του Κληροδοτήματος Βεργωτή αξιοποιείται στο σύνολό της. Είναι σε εξέλιξη οι αδειοδοτήσειςγια την κατασκευή του έργου.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη για το ειλικρινές ενδιαφέρον που επέδειξε ώστε τα ζητήματα που αφορούν στον Νομό μας να επιλυθούν.

Με τον Θάνο Πλεύρη είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε μια εξαιρετική συνεργασία ως βουλευτές της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας.
Με την ιδιότητά του πλέον ως Υπουργού Υγείας, είμαι βέβαιος πως θα σταθεί αρωγός στα ζητήματα πουως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης του αναπτύσσω και αφορούν στον τομέα αρμοδιότητάς του.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Συγχαρητήρια στον Δήμο Ληξουρίου για την στήριξη  με 500 ευρώ ανά μήνα στους γιατρούς που θα επιλέξουν το Μαντζαβινάτειο Γενικό Νοσοκομείο

Η απόφαση του Δήμου Ληξουρίου να ενισχύσει με 500 ευρώ κάθε ιατρό Παθολόγο που θα επιλέξει, στο πλαίσιο της Προκήρυξης του Υπουργείου Υγείας, το ΜαντζαβινάτειοΓενικό Νοσοκομείο προκειμένου εκείνοι να καλύψουν τα έξοδα ενοικίου, παρέχει σημαντικά, επιπλέον, κίνητρα προσέλκυσης ιατρικού δυναμικού στον Νομό μας.

Η δυνατότητα αυτή σε συνδυασμό με την αύξηση του προσωπικού που ήδη έχουμε επιτύχει σε 53 άτομασήμερα από 35 το 2019 διασφαλίζει τις προοπτικές του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου και των υπηρεσιών υγείας στο Ληξούρι και, συνολικά, τη Παλική.

Αφενός η πρωτοβουλία του Δημάρχουκ. Γιώργου Κατσιβέλη και αφετέρου η υπερψήφισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου αποδεικνύει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση με τα κατάλληλα εργαλεία μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην προσέλκυση του αναγκαίου για τα νησιά μας ιατρικού προσωπικού.

Προσωπικά, δηλώνω πάντα παρών στις ανάγκες και τις προτάσεις που οι Αρχές και οι Πολίτες μου επισημαίνουν ώστε να βρούμε τη κατάλληλη, εφαρμόσιμη, λύση.

Με εκτίμηση,

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Χρηματοδότηση με 416.829 ευρώ από το ΥΠΕΣ για τη δημιουργία Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς στο Αργοστόλι

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα χρηματοδοτείται με 416.829 ευρώ από πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ η ίδρυση και λειτουργία Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς από το Δήμο Αργοστολίου.

Είναι μια πολύ ευχάριστη είδηση, καθώς η άρση αδειοδότησης του καταφυγίου ARK, έχει δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα για τη φροντίδα αδέσποτων ζώων στα νησιά μας. Το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Δήμο Αργοστολίου παρεμβαίνει άμεσα για να χρηματοδοτήσει τις απαραίτητες υποδομές.

Στα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς παρέχεται άσυλο και φροντίδα σε αυτά, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, μέχρι να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πολίτες για την υιοθέτησή τους.

Εκφράζω θερμές ευχαριστίες στον Αν. Υπουργό κ. Πέτσα, στον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Μιχαλάτο και σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την θετική εξέλιξη. Ειδικές ευχαριστίες στους πολυάριθμους συμπολίτες μας που μέχρι την κατασκευή του καταφυγίου με ιδιωτική πρωτοβουλία, ξοδεύοντας χρήματα και χρόνο, υποκαθιστούν την πολιτεία στο έργο παροχής ευζωίας στα αδέσποτα ζώα.

Ο διακηρυγμένος στόχος της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να μην υπάρχει κανένα ζώο αδέσποτο και κανένα ζώο κακοποιημένο στην πατρίδα μας. Η ίδρυση του Καταφυγίου στο Αργοστόλι μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό το στόχο.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ