Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
14.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ασέβεια προς τους νεκρούς η κατάρρευση του νεκροταφείου Ληξουρίου

Aπό τις 27 Φεβρουαρίου του έτους 2020 είχε εγκριθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ληξουρίου η κατασκευή τοιχίου στην ανατολική πλευρά του νεκροταφείου Ληξουρίου με πίστωση 300.000 ευρω.

Στίς 14 Δεκεμβρίου του 2020 εγκρίθηκε ομόφωνα από την οικονομική επιτροπή του Δήμου η δημοπράτηση της κατασκευής του τοιχίου χωρίς δημόσιο διαγωνισμό λόγω του κατεπείγοντος.

Η απόφαση αυτή σημαίνει οτι ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020 η δημοτική αρχή δεν είχε πράξει το παραμικρό για την κατασκευή του τοιχίου.
Η πρόφαση για την αποφυγή του δημόσιου διαγωνισμού γνωστή!
Ο ΙΑΝΟΣ

Τελικά η φροντίδα του Δημάρχου και της τεχνικής του υπηρεσίας για το νεκροταφείο Ληξουρίου αποτυπώνεται στην φωτογραφία που δημοσιεύεται.

Τρεις τάφοι συμπολιτών μας έχουν καταρρεύσει εξ ολοκλήρου και βρίσκονται στην ρίζα του τοιχίου σε βάθος 4 μετρων περίπου απο την αρχική τους θέση και δέκα ακόμη τάφοι βρίσκονται υπο κατάρρευση.

Από τα βάθη της Ελληνικής Ιστορίας η Αντιγόνη στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλέους μας έχει στειλει το πανανθρώπινο μήνυμα του σεβασμού των νεκρών ακόμη και κόντρα στις επιταγές στυγνής εξουσίας.

Φαίνεται οτι στο Ληξούρι αυτό το μήνυμα δεν είναι κατανοητό όχι μόνο εξ αιτίας των πράξεων και παραλήψεων της Δημοτικής Αρχής μέχρι τώρα άλλα και από την απάντηση της στους συγγενείς των νεκρών.

Βασίλης Ρουχωτάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ