Σάββατο 18 Μαΐου 2024
25.4 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Στρίβειν διά της ανεξαρτησίας! | Ή αλλιώς όπου φυσάει ο άνεμος…

Τις προηγούμενες μέρες η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου βρέθηκε σε δυσχερή θέση καθώς το μπαράζ των ανακοινώσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης σχετικά με το άλσος Καλλιθέας, διαδέχτηκε η ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης Αργοστολίου της Νέας Δημοκρατίας η οποία ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία πολιτική σχέση με το Δήμαρχο Αργοστολίου. Τι συμβαίνει όμως και τα δύο μεγάλα κόμματα βάλλουν ενάντια στον κ. Μιχαλάτο με πυρ κατά βούληση;

Κατ’ αρχάς να πούμε ότι η ουσία της ανοικτής διαφωνίας που έχει προκύψει σχετικά με το άλσος της Καλλιθέας, δεν είναι οι τεχνικοί όροι, τα προγράμματα ή οι κατασκευααστικές διατάξεις αλλά η “φύση” της αξιοποίησης που προωθείται. Αυτό που ο κ. Μιχαλάτος δεν καταλαβαίνει, ή κάνει στις ανακοινώσεις του ότι δεν καταλαβαίνει, είναι η εναντίωση της τοπικής κοινωνίας και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην παράδοση ενός μοναδικού μέρους της Κεφαλονιάς στα ιδιωτικά συμφέροντα-η λεγόμενη ΣΔΙΤ. Το πολιτικό ζήτημα με λίγα λόγια είναι: είμαστε υπέρ ή κατά των ΣΔΙΤ; Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…

Έτσι καταρρέει με πάταγο το απολιτίκ επιχείρημα ότι τάχα μου οι αυτοδιοικητικές εκλογές “δεν έχουν χρώμα”! Τα πάντα είναι πολιτική! Βλέπουμε ακόμη και στο τεράστιο ζήτημα της πανδημίας, πως οι αποφάσεις που λαμβάνονται περνούν μέσα από τα φίλτρα της πολιτικής, ενώ οι επιστήμονες χωρίζονται κι αυτοί σε “σχολές” ανάλογα με τα πολιτικά τους φίλτρα. Ας το πάρουμε απόφαση λοιπόν, τα πάντα είναι πολιτικά ζητήματα, απ’ τον τρόπο που η νοικοκυρά φτιάχνει το ψωμί της μέχρι την υπογραφή ενός διατάγματος από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το ένα σκέλος λοιπόν, είναι η πολιτική διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το Δήμαρχο Αργοστολίου. Το άλλο σκέλος είναι η διαφωνία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας (η οποία επίσημα δεν έχει πάρει θέση για το άλσος Καλλιθέας) με το Δήμαρχο Αργοστολίου λόγω της ταύτισής του, όπως γράφει η ανακοίνωση, με το βουλευτή της ΝΔ, Παναγή Καππάτο.

Ο κ. Καππάτος ήδη από την προεκλογική περίοδο, είχε δείξει μία πολύ καλή επικοινωνία με τον κ. Μιχαλάτο που αυτή τελικά μεταφράστηκε σε μία όψιμη συμμαχία μιας και πολλοί πίστευαν ότι ο Θεόφιλος Μιχαλάτος θα στήριζε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ… Απ’ ό,τι φαίνεται όμως ο κ. Μιχαλάτος πράγματι δεν ενδιαφέρεται για τα κόμματα, τον ενδιαφέρει να είναι με το νικητή!

Έτσι ο υποτιθέμενα φίλα προσκείμενος στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μιχαλάτος, έγινε όψιμος υποστηρικτής του βουλευτή της ΝΔ κ. Καππάτου τον οποίο στηρίζει με δημόσιες δηλώσεις αναφανδόν. Το ίδιο κάνει και για άλλα μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη δείχνοντας ξεκάθαρα την προτίμησή του προς τη συντηρητική κυβέρνηση. Αυτό όμως, απέχει πολύ απ’ το να το βαφτίζουμε ανεξαρτησία! Αυτό μάλλον θα μπορούσαμε να το πούμε “όπου φυσάει ο άνεμος (της εξουσίας) πάει”!

Το ερώτημα είναι μέχρι πότε τα στελέχη και οι ψηφοφόροι των κομμάτων θα ανέχονται να γίνονται οι πολιτικοί τους φορείς πουκάμισα που ο κ. Μιχαλάτος μπορεί να τα αλλάζει κατά το δοκούν;

Όταν η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου “τα βρήκε δύσκολα”, μετά την ομοβροντία των κομματικών ανακοινώσεων εναντίον της, έστριψε διά της ανεξαρτησίας! Με μία αμιγώς επικοινωνιακή ανακοίνωση, που δεν περιέχει κανένα πολιτικό επιχείρημα, ο Δήμαρχος “ρίχνει το μπαλάκι στην εξέδρα” και υπερηφανεύεται πως η παράταξή του είναι ανεξάρτητη απ’ τα κόμματα και τις πολιτικές σκοπιμότητες. Για το “πάπλωμα” όμως ούτε κουβέντα!

Η ουσία είναι η εξής: μπορείς να είσαι κομματικά ανεξάρτητος αλλά δεν μπορείς να είσαι πολιτικά ανεξάρτητος. Όταν ασκείς διοίκηση εφαρμόζεις μία πολιτική, θες δε θες. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιες πολιτικές είναι προς το συμφέρον τους και ποιες όχι. Κι αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει καμία επικοινωνιακή τακτική.

Δείτε τη σχετική άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε ανακοίνωση από το γραφείο του Δημάρχου:

Τα τελευταία δημοσιεύματα αποδεικνύουν περίτρανα την ανεξαρτησία μας

               Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει αποδέκτες κατηγοριών από τοπικές κομματικές οργανώσεις.

Σε αυτούς που «αγωνιούν» να πιστοποιήσουν την κομματική μας ταυτότητα, θα θέλαμε να τους ξεκαθαρίσουμε ότι η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ είναι μια ανεξάρτητη, πολυσύνθετη και δυναμική δημοτική παράταξη.

Στους κόλπους της, περιλαμβάνει στελέχη από όλους τους κομματικούς χώρους, τα οποία πάνω από όλα υπηρετούν την ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας.

Τα τελευταία δημοσιεύματα, από διαφορετικές πολιτικές προελεύσεις, απλά αποδεικνύουν περίτρανα την πολιτική ανεξαρτησία της παράταξής μας. Εξάλλου δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλει να είναι και είναι χώρος ανεξάρτητος μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες.

Από το Γραφείο Δημάρχου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ