Σάββατο 27 Απριλίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για άλσος Καλλιθέας: Ο κ. Μιχαλάτος ψεύδεται συνειδητά

Οι αρχές και οι πολιτικές μας διαφέρουν κ. Δήμαρχε Αργοστολίου

Με  δελτίο τύπου και με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο σχετικά με το Άλσος Καλλιθέας, ο Δήμαρχος Αργοστολίου κατηγορεί τη Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δόλια συμπεριφορά, για πλάνη, σύγχυση, έλλειψη ενημέρωσης, ακόμη και για υιοθέτηση των θέσεων του τ. Δημάρχου κ. Παρίση, αποφεύγοντας να απαντήσει στο ουσιαστικό μέρος της κριτικής που του άσκησε η Ν.Ε, ότι δηλαδή ενώ είχε ευκαιρία και δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από δημόσιους πόρους διασφαλίζοντας τον Δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα του Άλσους Καλλιθέας, φαίνεται να  επιλέγει την παράδοση του χώρου και τον έλεγχο μέρους της οικονομίας της περιοχής σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Δεν αρκείται όμως μόνο στους εύκολους χαρακτηρισμούς αλλά κάνει ένα ακόμη βήμα στον κατήφορο που ακολουθεί χρησιμοποιώντας τρία μεγάλα ψεύδη.

1) Γράφει στο δελτίο τύπου ο κ. Δήμαρχος «Στην πρόσκληση αυτή (σ.σ ΙΟΝ 84 της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων) ο Δήμος Αργοστολίου υπέβαλλε πρόταση η οποία δεν εγκρίθηκε» προσπαθώντας να μεταβιβάσει αλλού τις ευθύνες.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ:

Στην πρόσκληση αυτή, που άνοιξε την 13/9/2019 και έληξε την 18/11/2019, καμία πρόταση δεν υπέβαλλε η Δημοτική Αρχή Αργοστολίου για το συγκεκριμένο έργο. Ενώ μπορούσε να αντλήσει δημόσιο χρήμα για το Άλσος Καλλιθέας δεν το έπραξε. Σας  προκαλούμε κ. Δήμαρχε να καταθέσετε τον αριθμό της αίτησης σας στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ)  από όπου αντλεί τα στοιχεία η Διαχειριστική Αρχή, το σχετικό τεχνικό δελτίο καθώς και την αιτιολογία της απόρριψης της πρότασής σας μέσω του ίδιου συστήματος. Αν δεν παρουσιάσετε αυτά τα στοιχεία γίνεται φανερό ότι παραπλανείτε  τους συμπολίτες μας για να κρύψετε τις πραγματικές σας προθέσεις για την μεθοδολογία και το είδος της αξιοποίησης του Άλσους.

2) Για την πρόσκληση του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» χρησιμοποιώντας  την ίδια επιχειρηματολογία, ο κ. Μιχαλάτος ψεύδεται συνειδητά όταν αναφέρει ότι «αφορούσε αυστηρά τις Πρωτεύουσες των Νομών της χώρας και επί τη βάση αυτή ο Δήμος Αργοστολίου έχει ήδη εντάξει και άμεσα δημοπρατεί το έργο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΛΑΤΕΙΩΝ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ  ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ» προϋπολογισμού 6.000.000,00€».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ:  

Σύμφωνα με την πρόσκληση του Υπ. Εσωτερικών (ΑΔΑ: ΨΤΤΡ46ΜΤΛ6- ΦΨΨ) δικαιούχοι της πρόσκλησης είναι «οι Δήμοι των περιφερειακών ενοτήτων Αττική (πλην της περιφερειακής ενότητας νήσων) και Θεσσαλονίκης, οι Δήμοι  πρωτεύουσες Νομών και οι Περιφέρειες της Χώρας». Άλλο «οι Δήμοι πρωτεύουσες νομών» και άλλο «αυστηρά οι Πρωτεύουσες των Νομών της χώρας» όπως αναφέρει ο κ. Μιχαλάτος  ή  «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ εντός  πρωτεύουσας  των δήμων». Απόδειξη περί του ορθού της ερμηνείας είναι η ένταξη στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του έργου με τίτλο «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Βόλου» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» (ΑΔΑ: ΨΘΜΕ46ΜΤΛ6-Μ3Θ) του οποίου το φυσικό αντικείμενο της πρότασης περιλαμβάνει (μεταξύ των άλλων) «την εκπόνηση μελέτης ανάπλασης του Άλσους Ανδρέας Βαλαχής στη Νέα Ιωνία Βόλου», όπου η Νέα Ιωνία Βόλου είναι Δημοτική Ενότητα του Δήμου Βόλου και πρώην Δήμος (όπως καλή ώρα Δημοτική Ενότητα Λειβαθούς που ανήκει η Κοινότητα Λακύθρας) πρωτεύουσας του Νομού Μαγνησίας (όπως ο Δήμος Αργοστολίου).

3) Όσο για τους υπαινιγμούς που διατυπώνονται στο δελτίο και στα λόγια του κ. δημάρχου για τον ρόλο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της παραχώρησης των 14 αεροδρομίων στην Fraport Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ:

Η παραχώρηση των αεροδρομίων ήταν απόφαση που έλαβαν και προώθησαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και επιβλήθηκε ως «εκ των ουκ άνευ» μνημονιακός όρος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τους δανειστές, η οποία μέσα από σκληρή επαναδιαπραγμάτευση κατάφερε να βελτιώσει τις απίθανες και χαριστικές συμβάσεις που η κυβέρνησή της Ν.Δ είχε υπογράψει. Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι αυτό  ξεκίνησε από τον Κωστή Χατζηδάκη το 2008 (προ Μνημονίων), εν μέσω αντιδράσεων της τότε αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Επί κυβερνήσεως  Σαμαρά, σε συνθήκες Μνημονίων πλέον, επανήλθε και παρουσίασε την Εθνική Στρατηγική για τα αεροδρόμια τον Οκτώβριο του 2012. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το ΤΑΙΠΕΔ,  με νόμο που εισηγήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης το 2013. Για την επιβεβαίωση τούτων προτρέπουμε τον κ. Δήμαρχο Αργοστολίου, μόνιμο συνεργάτη και υποστηρικτή του τοπικού βουλευτή της ΝΔ και πρόθυμο υμνητή των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη να τους ρωτήσει. Αυτοί ξέρουν καλύτερα!!

Η ΝΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει σταθερή θέση αρχής την προστασία του κοινόχρηστου χαρακτήρα των δημόσιων χώρων και υποδομών και στο πλαίσιο αυτό αντιμετωπίζει και την περίπτωση του Άλσους Καλλιθέας στην Λακήθρα.

Στο ερώτημα “γιατί τώρα αυτή η ανακοίνωση της Ν.Ε” η απάντηση είναι μια: από την ανάγκη να κοινοποιηθεί στην τοπική κοινωνία της Λειβαθούς η θέση μας για το συγκεκριμένο θέμα και να μην αιωρείται ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ   συμφωνεί με πιθανές προθέσεις ιδιωτικοποίησης του Άλσους Καλλιθέας.

Αργοστόλι 18/12/2021
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ