Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τι είναι προοδευτικό στην πολιτική: Η περίπτωση των συμπολιτών μας ΑμεΑ

του Παναγή Καππάτου

Στις 9 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε από το βήμα της Βουλής για τον ορισμό της προόδου ως εφαρμοσμένης πολιτικής. Η έννοια της προόδου αποκτά πραγματικό περιεχόμενο στην ελληνική πολιτική ζωή. Προοδευτικό κράτος είναι, μεταξύ άλλων, αυτό που στέκεται δίπλα στους αδύναμους. Στην πράξη, όχι στα λόγια.

Μια τέτοια περίπτωση είναι τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ). Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιούλιο του 2019 έχει ξεκινήσει ένα σημαντικό έργο προς όφελος των συμπολιτών μας ΑμεΑ.

Με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ΑμεΑ ως νομοθετικό πλαίσιο, σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και οργανώσεις ΑμεΑ, συνδιαμορφώνονται πολιτικές που γκρεμίζουν τα τείχη του αποκλεισμού και άρουν τις διακρίσεις.

Πρόσφατα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκης μίλησε για τη σημασία της οριστικής κατάργησης της υποχρέωσης των ανάπηρων πολιτών, με ακρωτηριασμούς και άλλες μη αναστρέψιμες παθήσεις, να περνούν ξανά και ξανά επιτροπές για την πιστοποίηση αναπηρίας. Μια αυτονόητη αλλαγή για τον σεβασμό των συνανθρώπων μας.

Με τη δημιουργία του «Προσωπικού Βοηθού» ΑμεΑ και της Κάρτας Αναπηρίας υποστηρίζεται η διευκόλυνσή των ΑμεΑ και των οικογενειών τους στις καθημερινές δραστηριότητές τους.

Επιπλέον, η Στρατηγική Αποϊδρυματοποίησης και το Σχέδιο Δράσης της στοχεύουν στον μετασχηματισμό των ιδρυμάτων σε ποιοτικές στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης. Στον τόπο μου, στην Κεφαλονιά, χάρη στο ενδιαφέρον της υφυπουργού κας Δόμνας Μηχαιλίδου, χρηματοδοτήθηκε η πρώτη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ στα Ιόνια νησιά, από την Ένωση ΑμεΑ ΥΠΕΡΙΩΝ. Τέτοιες παρεμβάσεις αποτελούν ιδιαίτερες στιγμές στη διαδρομή όσων ασχολούμαστε με τα κοινά.

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι την επόμενη δεκαετία η Ελλάδα να χτίσει κουλτούρα συμπερίληψης και ίσων ευκαιριών των ΑμεΑ σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας, με προτεραιότητα την ύπαρξη βασικών υποδομών προσβασιμότητάς τους στο δομημένο περιβάλλον.

Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί σήμερα τη μόνη πολιτική δύναμη στη χώρα που παράγει πολιτική προς όφελος όλων των πολιτών. Οι πολιτικές που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση αποτελούν προεκλογικές δεσμεύσεις και συμβόλαιο τιμής με την κοινωνία. Είμαι αισιόδοξος ότι η βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας και η μεγέθυνση του ΑΕΠ θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο για περισσότερες δράσεις ενίσχυσης των συμπολιτών μας, που έχουν πραγματικά ανάγκη τη μέριμνα της Πολιτείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ