Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
26 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

2 Επερωτήσεις και 1 ψήφισμα από τη ΛΑΣΥ ΙΝ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ:

Ο ρουσφετολογικός μηχανισμός προσλήψεων στην Π.Ι.Ν. αποτελεί συνέχεια της κατάργησης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και της επέκτασης ελαστικών μορφών απασχόλησης. Θα σταματήσει η επιχείρηση εκμετάλλευσης και χειραγώγησης των εργαζομένων;

Με την διαδικασία των πρόσφατων προσλήψεων στην Π. Ε Κέρκυρας, βρισκόμαστε για άλλη μια φορά μπροστά στην απροκάλυπτη έκφραση της επιχείρησης από την Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) χειραγώγησης των εργαζομένων, εκμετάλλευσης του δικαιώματος στην εργασίας και την εξαγορά της συνείδησης.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο εδώ και χρόνια και δυστυχώς βαίνει επιδεινούμενη. Οι περιορισμοί των προσλήψεων για περισσότερα από δέκα χρόνια, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικό περιβάλλον στις υπηρεσίες και πρόσφορο έδαφος για την προσωρινή απασχόληση, την εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια, χτυπώντας ευθέως την επάρκεια και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν. Η ευθύνη για την ομηρία των εργαζομένων και την αγωνία για το αν θα έχουν δουλειά αύριο, ανήκει σε όλες τις κυβερνήσεις.

Η « Ευελιξία» είναι θεμελιωμένη στους δεκάδες αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει και παρά την εναλλαγή στην κυβερνητική εξουσία παραμένει ανέπαφο. Ένα νομοθετικό πλαίσιο που ξεχειλώνεται και προσαρμόζεται κάθε φορά δίνοντας τη δυνατότητα σε κρατικούς θεσμούς και την εργοδοσία να λειτουργεί ασύδοτα σε βάρος των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι με την ‘’σύγχρονη’’ ομηρία των 8μηνων συμβάσεων, των προγραμμάτων ΟΑΕΔ ή ΕΣΠΑ που απειλούνται με απόλυση τους επόμενους μήνες, έχοντας ήδη βιώσει για χρόνια την ομηρία και την ανασφάλεια από την εφαρμογή της στρατηγικής του κεφαλαίου και της Ε. Ε. για παραπέρα χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, την εκχώρηση υπηρεσιών στους ιδιώτες

Στην προκειμένη περίπτωση ο πολιτικός κυνισμός σας ξεπερνάει τα όρια. Εκμεταλλεύεστε ακόμα και τις καταστροφές που πλήγωσαν τους κατοίκους αυτού του νησιού και χτίζετε πάνω σε αυτό την προσπάθεια εκδούλευσης.

Η δυνατότητα ενός Περιφερειάρχη να προσλαμβάνει χωρίς κριτήρια ΑΣΕΠ δίνεται για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Τι είδους άραγε έκτακτο γεγονός αντιμετωπίζετε σήμερα, όταν ο «ΜΠΑΛΛΟΣ» εκδηλώθηκε στις 14/10/21, η απόφαση της Οικονομικής πάρθηκε στις 02.11.2021 και οι προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν Φλεβάρη του 2022, δηλαδή 4 μήνες μετά;

Με αυτή σας την καθυστέρηση στερήσατε προσωπικό για 4 μήνες για την προώθηση και εκτέλεση έργων στις περιοχές που έχουν πληγεί από «ΜΠΑΛΛΟ» και «ΑΘΗΝΑ» αφού ο νόμος λέει « πρόσληψη για 8 μήνες από την επέλευση του γεγονότος».

Αυτά τα στοιχεία, μαζί με το παράδειγμα της Κεφαλονιάς που έχει ολοκληρώσει τις προσλήψεις εδώ και αρκετό καιρό τηρώντας τις διαδικασίες αποδεικνύουν την δυνατότητα που είχατε και στην Π. Ε. Κέρκυρα να είχατε λειτουργήσει αναλόγως.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση στην Οικονομική Επιτροπή ψηφίζοντας τις προσλήψεις επισημαίναμε κάθε φορά, την προϋπόθεση της προκήρυξης με κριτήρια ΑΣΕΠ, τον επαρκή χρόνο για δημοσίευση στα Μ.Μ.Ε. ή με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο ώστε να γίνει ευρέως γνωστό. Κάθε φορά επαναλαμβάνουμε την απαίτησή μας για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα Περιφερειάρχης:

 1. Θα συνεχίσει αυτήν την πρόκληση προς τους ανέργους πολίτες;
 2.  Θα κάνει τις προσλήψεις στην Π. Ε. Κέρκυρας με κριτήρια ΑΣΕΠ διασφαλίζοντας τους ελάχιστους όρους αξιοκρατίας και διαφάνειας;
 3. Γιατί καθυστερήσατε την προκήρυξη 4 μήνες από την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (02.11.2021);
 4. Θα διεκδικήσετε προσλήψεις του αναγκαίου και μόνιμου προσωπικού;

15.02.2022

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ν. Γκισγκίνης, Δ. Κεφαλληνός, Ε. Κολυβά, Α. Μπαλού, Χαραλάμπους Μ.


Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ιονίων Νήσων στο ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

και του ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

Οι βιοπαλαιστές αγρότες σε όλη τη χώρα, βρίσκονται στους δρόμους και τα μπλόκα δίνοντας αγώνα επιβίωσης. Διεκδικούν και προβάλλουν συγκεκριμένα αιτήματα απέναντι στην ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα, στα εφόδια και στις τιμές στα προϊόντα που θα τους εξασφαλίζουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν να καλλιεργούν αλλά και να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, για την Υγεία και την προστασία από φυσικές καταστροφές. Ο αγώνας τους για να υπάρχουν καλλιέργειες, να υπάρχει αγροτική παραγωγή, είναι αγώνας όλων μας. Ως Λαϊκή Συσπείρωση στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών, και καταθέτουμε το παρακάτω ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζει την συμπαράσταση του στις διεκδικήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων και αλιέων των νησιών μας και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για:

 • Μέτρα στήριξης του εισοδήματος: Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα μας ελαιόλαδο, γάλα κλπ που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
 • Μείωση του κόστους παραγωγής (κατάργηση ΦΠΑ σε πετρέλαιο κι αγροεφόδια, εργαλεία, αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% κ.λπ.).)
 • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές με έργα για την αγροτική οδοποιία, αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιχαλαζική και αντιανεμική θωράκιση και προστασία της παραγωγής και της ζωής των αγροτών.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση για τα παιδιά, μείωση ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ. Κατάργηση των κάθε είδους χαρατσιών, π.χ. ΕΝΦΙΑ.
 • Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Καμιά περικοπή των ενισχύσεων.
 • Εκσυγχρονισμός όλων των αλιευτικών καταφυγίων και υποδομών με ευθύνη του κράτους, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των αλιέων.
 • Τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
 • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
 • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γκισγκίνης Ν., Κεφαλληνός Δ., Κολυβά Ε., Μπαλού Α., Χαραλάμπους Μ.


ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Σχετικά με τα προβλήματα των σεισμοπλήκτων

του Ληξουρίου Κεφαλονιάς

Μπήκαμε ήδη στον 9ο χρόνο από τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 2014 στην Κεφαλονιά, με επίκεντρο το Ληξούρι. Έχουν περάσει από τότε οι κυβερνήσεις της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, ξανά Ν.Δ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει εκλέξει ευρωβουλευτές 2 φορές το 2014 και το 2019. Στο νομό επί 7 χρόνια κατείχε την Βουλευτική έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας .Τα τελευταία 2 ½ χρόνια την έδρα κατέχει η Ν.Δ. Στην Περιφέρεια στο διάστημα από τους σεισμούς είχαμε Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ, μετά του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ΝΔ-ΚΙΝΑΛ. Στον Δήμο Κεφαλονιάς από τότε έως το 2019 η Δημοτική Αρχή της ΝΔ και από το 2019 έως σήμερα στο Δήμο Ληξουρίου Δημοτική Αρχή της ΝΔ.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν αλλάξει οι διαχειριστές της εξουσίας αλλά η πολιτική παραμένει ίδια. Έχουν ψηφίσει μια σειρά Αναπτυξιακούς νόμους, αξιοποίησαν το ΕΣΠΑ 2014-2020 & τώρα 2021-2017, το ΕΠΑ 2021-2025, το Ταμείο Ανάκαμψης, κρατικούς και Περιφερειακούς Προϋπολογισμούς 8 χρονών, μπουκώνοντας με εκατομμύρια τους επιχειρηματικούς ομίλους, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Ανεμογεννήτριες κ.α.), στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, στην διαχείριση των αποβλήτων, στις Ιχθυοκαλλιέργειες, στον τουρισμό, στις εταιρείες των δημοσίων έργων, στην βιομηχανία και το εμπόριο . Δεν έχουν βρει όμως ούτε ένα ευρώ, Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβερνήσεις και Περιφερειακές Αρχές για τις Εργατικές κατοικίες των φτωχών, βιοπαλαιστών κατοίκων του Ληξουρίου. Για αυτές τις λαϊκές οικογένειες πάντα κάτι «συμβαίνει, που βαφτίζεται γραφειοκρατία, παθογένειες ή λάθος σχέδιο» και μπλοκάρει η κατασκευή νέων κατοικιών. Αντίθετα για τους επιχειρηματικούς ομίλους ,το χρήμα ρέει άφθονο, απρόσκοπτα και από όλες τις πηγές. Κι αν υπάρξει και κανένα εμπόδιο διαγκωνίζονται ποιος θα φέρει πρώτος τροπολογία στην Βουλή για να τους λύσει τα χέρια.

Το μόνο που υπάρχει για τον λαό είναι η υποκρισία, οι αλληλοκατηγορίες για το ποιος διαχειριστής του συστήματος φταίει περισσότερο, η «συμπάθεια», οι νόμοι και τα ΦΕΚ που όλο ψηφίζονται για να λύσουν το πρόβλημα αλλά όλο περισσότερο δεν υπάρχει φως στο τούνελ.

Σε αυτή την περιοχή ήρθε και προστέθηκε ο «ΙΑΝΟΣ» , η πανδημία , ο «ΜΠΑΛΛΟΣ» και σήμερα η ακρίβεια που έχει ξεπεράσει κάθε όριο, και κάνει την ζωή ακόμη πιο δύσκολη.

Η οργή, αγανάκτηση και ο θυμός των σεισμόπληκτων και όλου του λαού της Παλλικής πρέπει να μετατραπεί σε οργανωμένη δύναμη πάλης, για να υπάρξει μια άσπρη μέρα. Αυτό δείχνει η εμπειρία από τις όποιες υποσχέσεις έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα.

Με βάση τα παραπάνω Επερωτάται η κ. Περιφερειάρχης:

 • Τι θα γίνει με τις σεισμόπληκτες Εργατικές Κατοικίες του Ληξουρίου; Τι πρωτοβουλίες πρόκειται να πάρει η Περιφερειακή Αρχή για να διεκδικήσει την επίλυση του προβλήματος;
 • Γιατί υπάρχουν συνεχείς και πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους σεισμόπληκτους κατοίκους του Ληξουρίου; Πως θα διεκδικήσει η Περιφερειακή Αρχή την έγκαιρη, συνεχή και απρόσκοπτη καταβολή του;
 • Το Γραφείο του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων με έδρα το Ληξούρι υπάρχουν δημοσιεύματα ότι πρόκειται να κλείσει. Τι προτίθεται να κάνει η Περιφερειακή Αρχή;
 • Για όλα τα παραπάνω θα φέρει θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να αποφασίσει την διεκδίκηση αυτών;

11.02.2022

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ν. Γκισγκίνης, Δ. Κεφαληνός, Ε. Κολυβά, Α. Μπαλού, Χ. Χαραλάμπους


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3,714ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,393ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
85ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται