Σάββατο 27 Απριλίου 2024
16.5 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αναπτυξιακός Νόμος: Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μειώνει στη πράξη τις κοινωνικές ανισότητες

Ψηφίστηκε ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το πιο σημαντικό θεσμικό εργαλείο μόχλευσης ιδιωτικών επενδύσεων με, επιχορηγήσεις, φορολογικές απαλλαγές, επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης και επιδότηση μισθολογικού κόστους.

Στην ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής τόνισα τη σημασία της εισαγωγής 13 νέων θεματικών καθεστώτων για τις ενισχύσεις και τη μείωση του χρόνου αξιολόγησης των προτάσεων.Ειδικότερα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη υπάρχει αύξηση των ενισχύσεων κατά 15% σε όλες τις κατηγορίες.

Ανάμεσα στις καινοτομίες του νέου νόμου είναι ότι για πρώτη φορά το 97% των επενδυτικών σχεδίων ενός αναπτυξιακού απευθύνονται στην ελληνική περιφέρεια.Στο χώρο του τουρισμού δίνεται η δυνατότητα ένταξης και των ξενοδοχείων τριών αστέρων για αναβάθμισή τους.

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος αποτελεί τμήμα της ενιαίας προσέγγισης της Κυβέρνησης για την οικονομία, η οποία επεκτείνεται και σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, από όπου θα προκύψουν σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις τα επόμενα χρόνια.

O πιο αποτελεσματικός δρόμος για τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων στην πράξη, είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε τομείς παραγωγικούς, βιώσιμους και εξωστρεφείς, που θα συμπαρασύρουν θετικά και τους άλλους τομείς της οικονομίας μας.

Κείμενο ομιλίας:https://bit.ly/34on9qO

Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=uVzFH-SVGKU

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ