Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μέτωπο υγειονομικών: ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

Με αυτά τα λόγια  ξεκίνησε την ομιλία του  στο Πάρκο Ελευθερίας ο επεμβατικός καρδιολόγος Α. Νταλιάνης έχοντας γύρω του ένα πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκαν για να προασπίσουν το δικαίωμα του ατόμου στην Επιλογή.

«Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα έβαζαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου αυτούς που επί 18 μήνες από την έναρξη της πανδημίας  διακινδύνευσαν τη ζωή τους;» ρώτησε ο Κος Νταλιάνης το συγκεντρωμένο πλήθος  που αψήφισε τον άστατο καιρό και έσπευσε να δηλώσει αγωνιστικό παρόν. «Μας σταύρωσαν σαν τον Χριστό, μας σταύρωσαν σαν τον Νεύτωνα, μας έκαψαν σαν τους  επιστήμονες του Μεσαίωνα. Αλλά οι στάχτες μας έχουν ανασυσταθεί σε σώμα» είπε ο κος Νταλιάνης εν μέσω χειροκροτημάτων.

Ανάλογος ήταν και ο λόγος του σπουδαίου καρδιολόγου, κου Κων/νου Αρβανίτη, που από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί στον αγώνα κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Με επευφημίες έγινε δεκτός και ο κος ΑΘ. Καλογερίδης, γενετιστής μοριακός βιολόγος, που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη προς ενίσχυση των συναδέλφων του. 

Στην πλατεία Συντάγματος  στην οποία κατέληξε η δυναμική πορεία των υγειονομικών τους περίμενε  μία συνάντηση …γιγάντων. Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σουγκαρίτ Μπαγκντί  και ο Συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης ένωσαν τις φωνές τους με αυτές των διωκόμενων υγειονομικών και δήλωσαν τη στήριξή τους στον δίκαιο αγώνα τους κατά των υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων που έχουν απαγορευτεί με το τέλος του Β Παγκοσμίου πολέμου.

Δεκτός με επευφημίες έγινε ο ψυχίατρος και ιερέας π. Στυλιανός Καρπαθίου που τους  τελευταίους μήνες δίνει τον δικό του αγώνα. Η παρουσία του προκάλεσε ενθουσιασμό στο πλήθος, που αισθάνθηκε σαν βάλσαμο τα λόγια του μέσα στην παγωμένη νύχτα.

Όμως, επειδή η αδούλωτη ελληνική ψυχή  έχει μέσα της τη μελωδία και κανένας αγώνας δεν έγινε χωρίς τη σύμπραξη της μουσικής, ο Στέργιος Νταουσανάκης και η νεοιδρυθείσα  ορχήστρα εκπαιδευτικών και γονέων MUSICALERT ανέλαβαν  να «ντύσουν» μουσικά την κρύα βραδιά, ζεσταίνοντας τις καρδιές.

Τέλος διαδρομής το Υπουργείο Υγείας. Αρχή απεργίας πείνας. Συνέχιση ενός Γολγοθά που δεν οδηγεί στην παραίτηση, όπως θα περίμεναν πολλοί, αλλά χαλυβδώνει. Γιατί όποιος αγωνίζεται για το δίκαιο ξέρει ότι το μονοπάτι είναι δύσβατο. Στο βάθος όμως  υπάρχει ένα φως!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ