Σάββατο 27 Απριλίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μετά από 3 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ έχουν αποδομηθεί πλήρως τα περισσότερα εργασιακά δικαιώματα


Η απόλυτη αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, το κατάπτυστο νομοσχέδιο Χατζηδάκη με την κατάργηση του 8ωρου, η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και η αστεία αύξηση του κατώτατου μισθού στα 0.5€ την ημέρα, είναι μόνο μερικά από τα τρανά παραδείγματα της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής Μητσοτάκη.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε πάλι πως είναι Πρωθυπουργός, κάνοντας μία δήλωση που υποτιμά τη νοημοσύνη κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), καθώς και η θεσμοθέτηση ποσού για την συντήρηση του δικύκλου είναι ήδη νόμος του κράτους από το 2019 (ν. 4611/2019) και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που έπρεπε να νομοθετήσει η κυβέρνηση, είναι το τεκμήριο πως οι εργαζόμενοι διανομείς σε πλατφόρμες είναι μισθωτοί και όχι “συνεργάτες”. Δεν το έπραξε. Είναι τουλάχιστον χυδαίο το γεγονός ότι η κυβέρνηση που αρνείται πεισματικά να βάλει πλαφόν στην τιμή των καυσίμων οδηγώντας τους εργαζόμενους και τους παραγωγούς σε αδιέξοδο, η κυβέρνηση που αύξησε τις τιμές του ρεύματος κατά 200%, η κυβέρνηση που έχει δώσει δεκάδες εκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις να καπηλεύεται έναν υπάρχοντα νόμο ως δικό της!

Η μικροπολιτική έχει ταβάνι κύριε Μητσοτάκη και εσείς το έχετε ξεπεράσει προ πολλού. Όσο αρνείστε πεισματικά να βοηθήσετε τον κόσμο της εργασίας τόσο εμείς θα παλεύουμε στο πλευρό των εργαζομένων, των νέων και των πολιτών που βρίσκονται σε αδιέξοδο εξαιτίας των πολιτικών σας, για να φύγετε και να ανασάνει επιτέλους η κοινωνία!

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας
Ο Γραμματέας
Σπ.Σκιαδόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ