Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημερώσεις από το Βουλευτή

Η Ελληνική Αστυνομία παύει να εκτελεί ταχυδρομικά χρέη με το Σ/Ν του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Σε επεξεργασία στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής βρίσκεται το σημαντικό για την Ελληνική Αστυνομία νομοσχέδιο με τίτλο: «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων»

Με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στόχος είναι πάνω από 1500 αστυνομικοί σε όλη τη χώρα να πάψουν να είναι ταχυδρόμοι δικαστικών εγγράφων και να αξιοποιηθούν στο εξής αποκλειστικά για τις επιχειρησιακές ανάγκες της ΕΛΑΣ. Σήμερα διακινούνται με αυτό τον τρόπο περίπου 1,2 εκατομμύρια έγγραφα το χρόνο.

Με το νομοσχέδιο εγκαταλείπεται η επίδοση εγγράφων με φυσική παρουσία αστυνομικών και καθιερώνεται η ηλεκτρονική επίδοση ως κύριος τρόπος επίδοσης, με κάποιες εύλογες εξαιρέσεις. Έτσι γίνεται πράξη ένα αίτημα πολλών δεκαετιών που έθεταν στην πολιτεία οι αστυνομικοί.

Η ΕΛΑΣ και οι υπηρεσίες της αποδεσμεύονται από την από τηβεβαίωση τουγνήσιου της υπογραφής και την επικύρωση αντιγράφων.

Θεσμοθετείται επίσης η δυνατότητα της Αυτοδιοίκησης, να ενισχύει με δωρεές και χορηγίες την ΕΛΑΣ, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό, κάτι που νομοθετικά δεν προβλεπόταν ως τώρα.

Στην παρέμβασή μου στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής τόνισα την πολλαπλασιαστική αξία της ψηφιακής μεταρρύθμισης και της επίδρασης των υπηρεσιών του gov.gr που σταδιακά αλλάζουν προς το καλύτερο κάθε τομέα της καθημερινότητας των πολιτών.

Βίντεο και κείμενο της ομιλίας μου στο σύνδεσμο:

https://bit.ly/3a1jIJz

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Σημαντική ενημέρωση για την υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες – Δυνατότητα υποβολής αντίρρησης ως την 31η Μαΐου και προσκόμιση δικαιολογητικών αργότερα

Στις 31 Μαϊου λήγει η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες, μια διαδικασία που αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Με σημερινή εγκύκλιο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Αμυρά, απλοποιείται περεταίρω η διαδικασία κατάθεσης αντίρρησης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες που δεν έχουν συγκεντρώσει ακόμα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Συγκεκριμένα οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά στα Δασαρχεία σε όλη τη χώρα τις αντιρρήσεις τουςεως την 31ηΜαϊου μόνο με:

  • Τις γεωγραφικές συντεταμένες των κορυφών του πολυγώνου που περικλείει την έκταση που αφορά το αίτημα,
  • Την επισήμανση και περιγραφή έννομου συμφέροντος
  • Την καταβολή του ειδικού τέλους (παράβολο)

Οι πολίτες μπορούν να τα συγκεντρώσουν και να προσκομίσουν τα υπόλοιπα έγγραφα εντός των επόμενων μηνών.

Ευχαριστώ τον κ. Αμυρά για την κατανόηση και τη διευκόλυνση προς όφελος των πολιτών που δεν έχουν συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΨΓΚΜ4653Π8-Ν99


Συναντήσεις με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό της Αστυνομίας κ. Σκούμα

Σήμερα 25.5 είχα διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό της Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα.

Πριν τις σημερινές συναντήσεις ενημερώθηκα σχετικά από την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς για τις ανάγκες που υπάρχουν στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Στον κ. Υπουργό μετέφερα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Επεσήμανα ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από τη Ζώνη Σέγκεν, έχει επιβραδύνει τη διαδικασία ελέγχου διαβατηρίων στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς κάτι που έχει επιπτώσεις στο τουριστικό προϊόν των νησιών μας.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο ενημερώθηκα από τον κ. Αρχηγό για τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ενίσχυση πέραν των 15 ατόμων που προστέθηκαν πρόσφατα, για τη θερινή περίοδο, στην αστυνομική δύναμη της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Ο κ. Αρχηγός δεσμεύτηκε να εξετάσει το ανθρώπινο δυναμικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς και ανάλογα να προχωρήσει σε δεύτερη απόφαση για την ενίσχυσή της και σύμφωνα με τις δυνατότητες της ΕΛΑΣ.

Ευχαριστώ τον κ. Υπουργό και τον κ. Αρχηγό για την άμεση ανταπόκριση και τη δέσμευση του κ. Αρχηγού για τη βέλτιστη αξιοποίηση της δύναμης των νησιών μας με στόχο την καλύτερη λειτουργία του αεροδρομίου.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Πολιτική με συνέπεια για τον ΕΝΦΙΑ –  Μείωση 42,3% στο νομό Κεφαλονιάς σε σύγκριση με το 2018

Ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον ΕΝΦΙΑ του 2022. Σε όλη τη χώρα η μείωση ανέρχεται στο 12,8% σε σύγκριση με το 2021, ενώ 1.030.017 συμπολίτες μας απαλλάσσονται πλήρως από την πληρωμή ΕΝΦΙΑ.

Για το νομό Κεφαλονιάς προκύπτει από τα στοιχεία ότι η αξία της ακίνητης περιουσίας των φυσικών προσώπων το 2022αυξήθηκε στα 2.551.338.765 € (μεταβολή +28% από το 2021), μετά και την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

Παρά τη μεταβολή αυτή, ο ΕΝΦΙΑ που βεβαιώθηκε για τα φυσικά πρόσωπα στο νομό Κεφαλονιάς μειώθηκε στο ποσό των 7.497.195 €.

Αυτό σημαίνει μείωση 23,1% σε σύγκριση με τον ΕΝΦΙΑ του 2021.

Σε σύγκριση με το 2018, η μείωση ανέρχεται στο 42,3%, όταν καιο βεβαιωμένος ΕΝΦΙΑ για φυσικά πρόσωπα ανερχόταν στα 11.523.448 €.

Τα στοιχεία αποδεικνύουν τη συνέπεια λόγων και έργων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η δέσμευσή μας για τη μείωση των φόρων ισχύει στο ακέραιο και γίνεται πραγματικότητα, παρά τις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετώπισε η χώρα μας και επιβάρυναν τα δημόσια οικονομικά.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από το 2019έχει μειώσει 57 φόρους και έχει ψηφίσει τρεις προϋπολογισμούς χωρίς καμία αύξηση ή επιβολή νέου φόρου.

Κάθε πολίτης μπορεί να κάνει τη σύγκριση λόγων και έργων σε σχέση με τις υποσχέσεις του 2015 και τη φοροεπιδρομή που υπέστησαν οι πολίτες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως το 2019, με την επιβολή 29 νέων φόρων.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ