Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

NAP: Tους επικίνδυνους δεσμούς με τις ΗΠΑ θα σπάσει η λαϊκή πάλη

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, η συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν ήρθε να επικυρώσει και να προχωρήσει ακόμα περισσότερο την επικίνδυνη, τυχοδιωκτική, συμπόρευση της Ελλάδας με την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, την κατάπτυστη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», την επ’ αόριστον παραμονή των αμερικάνικων στρατιωτικών βάσεων, την παραγγελία νέων δυσβάσταχτων εξοπλισμών με την αγορά των F-35, την μετατροπή σε αμερικάνικο προγεφύρωμα και νέων περιοχών μετά την Αλεξανδρούπολη, όπως το λιμάνι της Καβάλας.

Η προκλητική αυτή επιλογή συστράτευσης με τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ στις νέες πολύ επικίνδυνες συνθήκες ρίχνει λάδι στη φωτιά του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων και από τις δύο μεριές του Αιγαίου με την άθλια λογική των “ανταλλαγμάτων” και του διαγκωνισμού  για το ποιος είναι ο “πιστότερος σύμμαχος”. Δεν μπορεί να καλυφθεί από τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» για τη «Δημοκρατία» που δήθεν υπηρετούν οι δύο κυβερνήσεις, των ΗΠΑ και της Ελλάδας, όπως έκανε ο Κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Κογκρέσο. Ο λαός και η νεολαία ξέρουν πολύ καλά ότι “ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πολέμοι”.

Η συναίνεση των αστικών πολιτικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και άλλες εθνικιστικές οργανώσεις) στην πρόσδεση στο ιμπεριαλιστικό άρμα των ΗΠΑ δεν είναι τυχαία. Εκφράζει τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ελληνικού κεφαλαίου για γεωπολιτική αναβάθμιση και οικονομικά κέρδη στην περιοχή, μέσω της ανάδειξης του ελληνικού κράτους σε «καλό στρατιώτη» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η πρόσδεση της χώρας μας στο άρμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ οξύνει τον πολεμικό κίνδυνο και την ατέλειωτη φτώχια, καθώς η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε ΝΑΤΟϊκές δαπάνες με 3,8% του ΑΕΠ, την ώρα που τα λαϊκά στρώματα βυθίζονται στην ενεργειακή και επισιτιστική ένδεια.

Μόνο η λαϊκή πάλη ενάντια στον πόλεμο και την φτώχια, ο αγώνας για να υπάρξει πλήρης απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία, η πάλη για την απομάκρυνση των βάσεων και την έξοδο από το ΝΑΤΟ, υπηρετούν την ειρήνη και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η πάλη του λαού θα ξηλώσει βάσεις και συμφωνίες-θανάτου με τις ΗΠΑ, μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, μαζί με τα δεσμά των εργαζομένων από το κεφάλαιο και τις πολυεθνικές.

  • Να σταματήσει κάθε εμπλοκή και συμμετοχή στον πόλεμο στην Ουκρανία και στα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ.
  • Κάτω η φιλοπόλεμη πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και στην οποία συναινούν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, εθνικιστές.
  • Να καταργηθεί η άθλια ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις.
  • Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, διάλυση της επιθετικής λυκοσυμμαχίας.
  • Ακύρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, λεφτά για τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.

Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 18/5/2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ