Πέμπτη 2 Μαΐου 2024
18.2 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η κυβέρνηση κόβει όλα τα επιδόματα των φτωχών οικογενειών λόγω απουσιών έστω και ενός παιδιού τους.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας έστειλε εγκύκλιο σε όλες τις σχολικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, με την οποία ζητά να υποβληθούν στη πλατφόρμα myschool  Δηλώσεις Ελλιπούς Φοίτησης, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν  για να κοπεί το επίδομα στέγασης από τις οικογένειες  των παιδιών που έμειναν από απουσίες.

Αποκρύπτει βέβαια ο κ. Γενικός ότι εκτός από το επίδομα στέγασης, κόβονται και το επίδομα παιδιού και το Ελάχιστο Εγγυημένο εισόδημα από τις οικογένειες που κάποιο από τα παιδιά της μένει από απουσίες στην ίδια τάξη.

Αυτή είναι η συνέπεια του νόμου 4659 που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ  τον Φεβρουάριο του 2020. Τότε, γνωρίζοντας τη σημασία και την στόχευση ων νόμων του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΑ, το επίδομα παιδιού και το επίδομα στέγασης το 2016 και 2018 , είχαμε καταγγείλει ότι η κυβέρνηση περικόπτει τα επιδόματα  της οικογένειας αν έστω και ένα από τα παιδιά της επαναλάβει την τάξη λόγω απουσιών. Η τιμωρητική αυτή διάταξη δημιουργεί στο παιδί την ενοχή ότι από δική του ευθύνη κόβονται τρία επιδόματα-ανάσα για όλη την οικογένεια, και για τα αδέλφια του που φοιτούν με συνέπεια. Πρόκειται για ένα μέτρο τιμωρητικό, αντιπαιδαγωγικό και  αντιεκπαιδευτικό, που προσκρούει στη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού την οποία έχει κυρώσει η χώρα μας και η οποία κατισχύει του εθνικού δικαίου. Είναι  ντροπή που υπέγραψαν  οι υπουργοί παιδείας και κοινωνικών υποθέσεων την καταπάτηση του δικαιώματος των παιδιών  σε αξιοπρεπή διαβίωση υπερασπιζόμενοι δήθεν το δικαίωμά του στην παιδεία, και σήμερα το εφαρμόζουν.

Το ίδιο κάνει με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων , λόγω της οποίας εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί και ευάλωτοι πολίτες χάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, το Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων,  Το στεγαστικό επίδομα ανασφάλιστων  υπερηλίκων και το επίδομα στέγης.

Ο κ. Γενικός δεν παραλείπει από την εγκύκλιό του ούτε τα ανάπηρα παιδιά που φοιτούν -ξεπερνώντας  δυσκολίες και εμπόδια-  στα Ειδικά Σχολεία. Αν μείνουν από απουσίες, και αυτών οι οικογένειες , τα αδέλφια  χάνουν τα επιδόματα . Θα οφείλεται μάλλον και αυτό στην προσωπική «ευαισθησία» του κ. Μητσοτάκη για τους ανάπηρους συμπολίτες μας.

Η ουσία είναι μία: Σε μια περίοδο που η εκτίναξη της ακρίβειας οδηγεί σε απόγνωση τα νοικοκυριά και απαιτείται διεύρυνση τηςστήριξής τους , ηκυβέρνηση μηχανεύεται κάθε τρόπο για να περικόψει επιδόματα. Την ίδια ώρα μοιράζει αφειδώς χρήμα για το χτίσιμο της πλαστήςεικόνας τηςκαι για την εξυπηρέτηση των φίλων της.

Θεανώ Φωτίου
αναπληρώτρια Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ