Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς άλλαξε τα πολιτικά δεδομένα (video)

Για μερικές ώρες, το βραδάκι της περασμένης Πέμπτης (30/6), το κεντρικό πολιτικό προσκήνιο μεταφέρθηκε απ’ την Αθήνα στο ανοικτό αμφιθέατρο του χώρου πρόσδεσης των κρουαζιερόπλοιων (μπαστούνι) στο Αργοστόλι!

Εικόνα: Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νικόλας Φαραντούρης “κοίταξαν τους πολίτες στα μάτια” και τους κατέθεσαν τις πολιτικές τους προτάσεις ασκώντας παράλληλα κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα.

Το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η πρώην Υπουργός Εργασίας και νυν Τομεάρχης Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου, ήρθε στην Κεφαλονιά μετά από αίτημα των τοπικών οργανώσεων και αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή με θέμα την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση. Μαζί της ο πανεπιστημιακός και σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νικόλας Φαραντούρης, ο οποίος κάλυψε ερμητικά το δικό του κομμάτι προσφέροντας πλούτο γνώσης και τεκμηρίωσης.

Εικόνα: Η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νικόλας Φαραντούρης και ο πρόεδρος της “ΟΡΕΑΛΙΟΣ ΓΗ” Παναγής Γαλιατσάτος

Αμφότεροι οι ομιλητές είναι δικηγόροι και αποτελούν την αιχμή του δόρατος για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε πανελλαδικό επίπεδο. Όλοι άλλωστε παρακολουθούμε τις συνεχείς τους δράσεις σε κεντρικά ΜΜΕ, σε κεντρικές εκδηλώσεις και στο πλευρό της ηγεσίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό και κρίνεται ως σημαντική η εκδήλωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κεφαλονιάς καθώς οι εισηγήσεις που έλαβαν χώρα ήταν υψηλού επιπέδου, άρτια καταρτισμένες και ικανοποιητικές ακόμη και για τον πιο απαιτητικό θεατή.

Εικόνα: Η Συντονιστική Επιτροπή της Οργάνωσης Μελών του Αργοστολίου προσέφερε στην Έφη Αχτσιόγλου ένα συμβολικό και αναμνηστικό δώρο. Από αριστερά: Γιάννης Βαρούχας, Νίκος Μποζάς, Μαρία Μαρκάτου Αλυσανδράτου, Έφη Αχτσιόγλου, Νικόλας Φαραντούρης

Παράλληλα, αυτό που επίσης κατέστησε σημαντική την εν λόγω εκδήλωση είναι το γεγονός ότι με αυτήν άνοιξε, έστω άτυπα, η προεκλογική περίοδος των εθνικών εκλογών με ορίζοντα τις αρχές του ερχόμενου Φθινοπώρου…

Εικόνα: Έφη Αχτσιόγλου και Γεράσιμος Γαλιατσάτος. Πίσω δεξιά διακρίνεται ο ιατρός Γεράσιμος Γαβριελάτος.

Μπορεί οι πολιτικές συγκεντρώσεις να στερούνται της αίγλης που είχαν πριν από μερικές δεκαετίες αλλά σε κάθε περίπτωση, έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία μιας και αποκαλύπτουν την ψυχολογία που επικρατεί σε ένα χώρο, τις συσπειρώσεις και τις αντιδράσεις του κόσμου.

Εικόνα: Ο Νικόλας Φαραντούρης έγινε αποδέκτης της θετικής ενέργειας και της αγάπης του κόσμου. Ο ίδιος άλλωστε εκπέμπει συνεχώς θετική ενέργεια και καλή διάθεση!

Στο μπαστούνι είδαμε συμπολίτες μας που δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα δούμε σε μία εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ! Αυτό μάλλον πιστώνεται στο Νικόλα Φαραντούρη ο οποίος ασταμάτητα δουλεύει στα νησιά μας, από άκρη σ’ άκρη, ξεδιπλώνοντας τις πολλές πτυχές της προσωπικότητάς του και κεφαλαιοποιώντας το βαρύ βιογραφικό του καθώς και τη σημαντική του θέση μέσα στο κόμμα.

Εικόνα: Δυναμικό παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο ιατρός Γιώργος Κασσιανός ο οποίος έκανε τη δική του παρέμβαση λίγο πριν την αποφώνηση. Στη φωτογραφία μαζί με το Γιάννη Βαρούχα, την Έφη Αχτσιόγλου και το Σπύρο Γαλιατσάτο.

Δεν μπορούμε όμως να μην υποθέσουμε με βεβαιότητα ότι πολλοί εκ των θεατών προσήλθαν για να ακούσουν από κοντά την ισχυρή γυναίκα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου. Δεν ήταν λίγοι οι συμπολίτες μας που, αν και ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους, ήθελαν να την ακούσουν και να την δουν από κοντά. Πρόκειται το δίχως άλλο για μία χαρισματική προσωπικότητα, δυναμική και καταξιωμένη.

Η ομιλία της Έφης Αχτσιόγλου ήταν αποκαλυπτική, στοχευμένη και απόλυτα τεκμηριωμένη. Κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών από την αρχή μέχρι το τέλος και καταχειροκροτήθηκε. Αξίζει να την παρακολουθήσετε στο σύνολό της στο βίντεο που ακολουθεί το οποίο καλύπτει ολόκληρη την εκδήλωση.

Από την άλλη, ο Σαμικός Δικηγόρος και Πανεπιστημιακός, που όλα δείχνουν ότι θα μπει μπροστά για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κεφαλονιάς με τη συμμετοχή του στο εθνικό ψηφοδέλτιο, Νικόλας Φαραντούρης, κατέπληξε για ακόμη μία φορά “παίζοντας μπάλα εντός έδρας”, στα ενεργειακά θέματα, μιλώντας χωρίς χειρόγραφο ως άλλος χείμαρρος! Ασταμάτητος, με ζέση και με συνάμα μεστό λόγο, πλήρως ενημερωμένος για όλες τις τοπικές και διεθνείς εξελίξεις έπιασε τον παλμό του ακροατηρίου και έδωσε “σεμινάριο” για τα καυτά ζητήματα της ενεργειακής σκακιέρας που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητά μας.

Εικόνα: Το ανοικτό αμφιθέατρο οριακά ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της φιλοξενίας της μαζικής προσέλευσης των συμπολιτών μας.

Μετά τις ποιοτικές εισηγήσεις ακολούθησε μία εξίσου ποιοτική συζήτηση με το κοινό. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους αλλά και να κάνουν τις δικές τους τοποθετήσεις. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όλες τις παρεμβάσεις του κοινού μαζί με τις απαντήσεις των εισηγητών οι οποίοι δεν άφησαν τίποτα στον αέρα! Ξεχωριστό ενδιαφέρον προκάλεσαν οι παρεμβάσεις του ιθακήσιου ορθοπεδικού του ΓΝΚ, Γιώργου Κασσιανού, και του γραμματέα της ΟΜ Αργοστολίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννη Βαρούχα.

Εικόνα: Ο γραμματέας της Οργάνωσης Μελών του Αργοστολίου, Γιάννης Βαρούχας, με την Τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου

Μετά και την τελική αποφώνηση, οι συμπολίτες μας “εφόρμησαν” προς το πάνελ αναζητώντας μία κατ’ ιδίαν κουβέντα με τους εισηγητές, μία αναμνηστική φωτογραφία μαζί τους και εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες για τη διοργάνωση και την παρουσία τους στο Αργοστόλι. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό οπότε το κρασί του Νικόλα Φαραντούρη, Ionian Trilogy, “ανέλαβε δράση” και δρόσισε τους προνομιούχους καταναλωτές του προσφέροντας απόλαυση στους γευστικούς κάλυκες και την ευθυμία που μόνο το κεφαλονίτικο κρασί μπορεί να προσφέρει!

Εικόνα: Το κρασάκι του Νικόλα Φαραντούρη μέσα από το φακό της Αντριάνας Καραντινού και του ρεπορτάζ του Ανδρέα Αρβανιτάκη για το ekefalonia.gr

Ήταν, το δίχως άλλο, μία πλήρης πολιτική και κοινωνική συνεύρεση με χρήσιμες ομιλίες που οδήγησαν σε εξίσου χρήσιμα συμπεράσματα, με μαζική συμμετοχή και με ιδιαίτερα αισιόδοξες προοπτικές, ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα της μονοεδρικής των Θιακοκεφαλονιτών, για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Εικόνα: Γιάννης Βαρούχας και Νικόλας Φαραντούρης

Ωστόσο, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν “επαναπαύονται στις δάφνες τους” αλλά… ετοιμάζουν νέα εκδήλωση και νέες παρεμβάσεις μέσα στον Ιούλιο!

Δείτε το πλήρες βίντεο της εκδήλωσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ