Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η ερώτησή μας στην Έφη Αχτσιόγλου | Τι απάντησε η π. Υπουργός & ο Νικόλας Φαραντούρης (video)

Editorial

Η συντακτική επιτροπή του kefaloniastatus.gr είχε ετοιμάσει ορισμένες ερωτήσεις επιλογής προκειμένου, αν βρισκόταν χρόνος, να τις απευθύναμε στην κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κεφαλονιάς που έγινε την περασμένη Πέμπτη στο μπαστούνι. Ωστόσο, κυρίως λόγω της μεγάλης και δικαιολογημένης καθυστέρησης που ξεκίνησε η εκδήλωση, δεν υπήρξε ο απαιτούμενος χρόνος προκειμένου αυτό να συμβεί. Γι’ αυτό, αποφασίσαμε να κάνουμε μία απ’ αυτές τις ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Γιάννης Βαρούχας και Έφη Αχτσιόγλου

Τι να πρωτορωτήσει κανείς την ισχυρή γυναίκα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ; Διαχειρίστηκε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εργασίας με αντικειμενική επιτυχία (αύξησε τον κατώτατο μισθό, προσαύξησε τις τριετίες, ενδυνάμωσε τους ελέγχους για τη μαύρη εργασία κ.α.) ενώ σήμερα κατέχει τον τομέα Οικονομικών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Πέρα απ’ όλα αυτά όμως, είναι μία γυναίκα εργαζόμενη και νέα μητέρα η οποία μάλιστα έγινε και αποδέκτης κακόβουλων σχολίων το περασμένο διάστημα… Αποφασίσαμε λοιπόν η ερώτησή μας να έχει ως θέμα της τα δικαιώματα των γυναικών στον εργασιακό στίβο, τα σεξιστικά στερεότυπα και τα κενά της εργατικής νομοθεσίας.

Έφη Αχτσιόγλου

Η ερώτησή μας είχε ως εξής: “Πρόσφατα σας είδαμε ν’ απαντάτε σε κάποια κακεντρεχή σχόλια, που δε θα θέλαμε ν’ αναπαράγουμε, τα οποία σωστά τα απαντήσατε λέγοντας πως «δεν έχουν δει ποτέ εργαζόμενη νέα μητέρα από κοντά». Η μητρότητα σε συνδυασμό με τον επαγγελματικό στίβο είναι μέχρι και σήμερα ένας άθλος για την πλειοψηφία των γυναικών. Ειδικά αν λάβει κανείς σοβαρά υπόψη ότι οι διακρίσεις με βάση το φύλο καλά κρατούν στον εργασιακό χώρο. Πέραν από την αλληλεγγύη, την αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας, ποια είναι τα θεσμικά βήματα που έγιναν και ποια αυτά που πρέπει ακόμη να γίνουν για να βελτιωθεί ο εργασιακός βίος των γυναικών στην Ελλάδα; Τι λείπει από την εργατική νομοθεσία;

Η ερώτησή μας συνοδεύτηκε και από μία μικρή τοποθέτηση η οποία προκάλεσε το χειροκρότημα του κοινού, που παρακολουθούσε την εκδήλωση, αλλά και της ίδιας της πρώην Υπουργού Εργασίας! Όμως ποιό ήταν το περιεχόμενο αυτής της τοποθέτησης που κέρδισε την αποδοχή των θεατών και του πάνελ; Δείτε τη στο βίντεο που ακολουθεί… Παράλληλα, η ερώτησή μας προκάλεσε και την παρέμβαση του Νικόλα Φαραντούρη που αξίζει να δείτε.

Γιάννης Βαρούχας και Νικόλας Φαραντούρης

Δείτε την αντίδραση της Έφης Αχτσιόγλου στη σύντομη παρέμβασή μας και την απάντησή της η οποία εστίασε σε τρία σημεία παρεμβάσεων που αξιολογούνται ως σημαντικά και αναγκαία για τον εξυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας. Η απάντηση της Τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους οι οποίοι και την επιδοκίμασαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ