Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
15 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μητσοτάκης μόνος ψάχνει

Το αδιέξοδο ενός πρωθυπουργού φαίνεται όταν δεν μπορεί να αποφασίσει ούτε τον χρόνο των εκλογών. Σε αυτό το σημείο έχει περιέλθει ο κ. Μητσοτάκης.

Ανά βδομάδα αλλάζει άποψη. Κάθε τρεις και λίγο τα κυβερνητικά Μέσα αλλάζουν τη γραμμή. Μέχρι πρότινος όλοι έγραφαν και ετοιμάζονταν για εκλογές. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του είχε δώσει και το αφήγημα: η τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα η «τοξικότητα» ξεχάστηκε και, τελικά, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα πάμε σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Δεν αποκλείεται, βέβαια, σε δέκα ημέρες να αλλάξει πάλι το τροπάριο.  

Το πρόβλημα είναι ότι καμία σταθερότητα δεν τον ενδιαφέρει, ούτε αυτή που απειλείται από την ενεργειακή κρίση, ούτε αυτή που δήθεν απειλείται κατά τα λεγόμενά του από την απλή αναλογική. Η απλή αναλογική θα μπορούσε άλλωστε να είναι η λύση σε μια περίοδο που τα προβλήματα εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών της Νέας Δημοκρατίας αυξάνουν.

Μια κυβέρνηση με κορμό των ΣΥΡΙΖΑ και τη συμμετοχή προοδευτικών κομμάτων και προσωπικοτήτων θα ήταν η λύση που θα έβγαζε ξανά τη χώρα από τα αδιέξοδα. Η επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στα έδρανα της αντιπολίτευσης για μία ακόμη φορά αποτελεί την πολιτική συνταγή για την υλοποίηση προοδευτικών πολιτικών και όχι παρωχημένων μια άλλη εποχής που έχει φύγει ανεπιστρεπτί, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι δεν του βγαίνει τίποτα και οι αποφάσεις του ορίζονται αποκλειστικά από τη συγκυρία. Άγεται και φέρεται στη βάση της πτώσης που παρουσιάζει. Και, κυρίως, τρέμει την εσωκομματική αντιπολίτευση, η οποία βρίσκεται με το όπλο παρά πόδα. Με άλλα λόγια, μετά τη μη παραπομπή Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη για την υπόθεση της δήθεν σκευωρίας Novartis και την παράλληλη αθώωση των τριών δημοσιογράφων Βαξεβάνη, Παπαδάκου και Φιλιππάκη, η ομάδα Σαμαρά «βράζει».

Η επόμενη ημέρα για τον κ. Μητσοτάκη μέσα στη Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι καθόλου… ηλιόλουστη. Ίσως μετά το βούλευμα να κατάλαβε ότι χρειάζεται χρόνο να μαζέψει το εσωτερικό του.

Ίσως, πάλι, να ξέρει ότι ο χρόνος που του απομένει δεν είναι αρκετός, ούτως ή άλλως. 

isyriza.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ