Σάββατο 27 Απριλίου 2024
13 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς: ξεκίνησαν ήδη οι εσωκομματικές διαδικασίες για την επιλογή και κατάρτιση του ψηφοδελτίου της νίκης

Η κατά γενική ομολογία αποτυχημένη παρουσία του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ κ. Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά ήταν αναπόφευκτη με βάση τόσο την γενικότερη κυβερνητική πολιτική που οδηγεί  την χώρα και τους Έλληνες σ’ ένα νέο κύκλο στερήσεων κι οικονομικών κι επαγγελματικών δυσκολιών όσο και την ανυπαρξία παραγωγής ουσιαστικού έργου για τα νησιά μας και την τοπική κοινωνία.

Οι υποσχέσεις και τα «θα» έδωσαν και πήραν και για τον δρόμο  Αργοστολίου-Πόρου ,όπου αντί για μελέτη παρουσιάστηκε ένας γεωγραφικός (!) χάρτης και για τις ανάγκες του Νοσοκομείου, όπου ο  πρωθυπουργός εμφανίστηκε περίπου ως τρίτος που θα στηρίξει το έργο της οικογένειας Βεργωτή και όχι ως βασικός υπεύθυνος για την στήριξη και αναβάθμιση του.

Ακόμη πιο εκκωφαντική όμως και ταυτόχρονα δηλωτική της ανυπαρξίας ενδιαφέροντος εκ μέρους του για τα τοπικά προβλήματα υπήρξε η απόφαση του να μην επισκεφθεί τους δήμους Ληξουρίου και Σάμης. Γιατί αν το έπραττε θα έπρεπε να μιλήσει και να απαντήσει :

  • Για τις αποζημιώσεις των φυσικών καταστροφών που ακόμη δεν δόθηκαν
  • Για την έλλειψη αντιπλημμυρικού έργου προστασίας της Αγίας Ευφημίας δύο χρόνια μετά την καταστροφή του ΙΑΝΟΥ
  • Για το σβήσιμο του Ληξουριού από τον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης
  • Για την μετατροπή του υποδειγματικού ΧΥΤΑ Παλοστής σε χωματερή
  • Για το Μαντζαβινάτειο και την προστασία που παρέχει στον ανεκδιήγητο εργολάβο
  • Για την καθυστέρηση της κατεδάφισης των ετοιμόρροπων εξ αιτίας της ανικανότητας του υπουργείου και της εκλεκτής του κ. Κράτσα. 

Το κλίμα λοιπόν επιδεινώθηκε για την ΝΔ μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά, οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της τοπικής Ν.Δ οξύνθηκαν κι η πολιτική και προγραμματική υπεροπλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα νησιά μας εδραιώνεται δημιουργώντας νέα δεδομένα εν όψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Γι αυτό επιστρατεύτηκε η «μονταζιέρα», η οποία με την δήθεν επωνυμία της «αριστερής πλατφόρμας» προσπάθησε ανεπιτυχώς και εντελώς προβοκατόρικα να παρουσιάσει διχαστική εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την οργάνωση του στα νησιά μας.

Η Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συσπειρώνει γύρω της την μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας και εργάζεται σταθερά για την ήττα της καταστροφικής διακυβέρνησης της Ν.Δ και την νίκη στην μονοεδρική εκλογική μας περιφέρεια.

Για τον σκοπό αυτό ξεκίνησαν ήδη οι εσωκομματικές διαδικασίες για την επιλογή και κατάρτιση του ψηφοδελτίου της νίκης με την κατάθεση των υποψηφιοτήτων. Η δημόσια ανακοίνωση για την σύνθεση του θα ακολουθήσει μετά την διαβούλευση μεταξύ Νομαρχιακής και Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και την οριστική απόφαση της τελευταίας.

Τέλος, η Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντικατέστησε τον παραιτηθέντα (με δημόσιες δηλώσεις του) από την σύνθεση της και  τα όργανα του κόμματος σ. Αριστοτέλη Μπατιστάτο με τον σ. Σινόπουλο Νίκο, τον οποίο και καλωσορίζει στα νέα του καθήκοντα.

Αργοστόλι 5 Αυγούστου 2022
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ