Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022
20.9 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η εισήγηση του Διονύση Γασπαρινάτου για τη βράβευση της Αναστασίας Γερολυμάτου Κιούνε

Εισήγηση Διονύση Γασπαρινάτου στο 1ο θέμα της 24ης τακτικής συνεδρίασης του ΔΣ Αργοστολίου «Τιμητική Βράβευση της σέρφερ Αναστασίας Γερολυμάτου κατόχου του Παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες ως η γηραιότερη γυναίκα windsurfer στον κόσμο.»

Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε,
κυρία και κύριοι συνάδελφοι,
σήμερα έχουμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενούμε στο κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου μας, μία κορυφαία συμπολιτισσά μας! Την Αναστασία Γερολυμάτου Κιούνε που με τη ζωή της απέδειξε ότι δεν την φοβίζουν οι κορυφές αλλά, αντιθέτως, έχει πάντα τη δύναμη και τη θέληση να της κατακτά!

Η τιμητική βράβευση που αποφασίστηκε από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αργοστολίου ήταν επιβεβλημένη και γι’ αυτό τη χαιρετίζουμε. Η διεθνής διάκριση της Αναστασίας δίνει σε όλους μας λίγο από το υψηλό της ανάστημα, και μας κάνει περήφανους που μία Κεφαλονίτισσα, στην καρδιά και στο μυαλό, κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ της γηραιότερης αθλήτριας στην ιστιοσανίδα. Πρόκειται, το δίχως άλλο, για ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα που δείχνει στην πράξη πως όταν υπάρχει αλύγιστη θέληση για ζωή και μεγάλη δύναμη ψυχής, κανένας στόχος δεν είναι ανέφικτος.

Η Αναστασία αξίζει τα συγχαρητήρια και το σεβασμό όλων. Το μάθημα ζωής που μας καταθέτει πρέπει να «κεφαλαιοποιηθεί» και να επικοινωνηθεί στα παιδιά μας. Ιδιαίτερα στις νέες γυναίκες που μέχρι σήμερα, δυστυχώς, αναζητούν ίσες ευκαιρίες στον επαγγελματικό, οικογενειακό και κοινωνικό στίβο βαδίζοντας στα ναρκοπέδια του σεξισμού, του υποτιθέμενου μουσικού είδους (ο-θεός-να-το-κάνει) της τραπ και του μισογυνισμού. Η Αναστασία μας δείχνει στην πράξη γιατί η Δύναμη και  η Ζωή είναι γένος θηλυκού. Αποτελεί Φως στις σκέψεις μας και παράδειγμα προς μίμηση.

Ο αθλητισμός ήταν ανέκαθεν ένα μέσο που μας έδινε τη δυνατότητα να φτάσουμε στην υπεροχή. Ανοίγει δρόμους και διαπαιδαγωγεί ανήσυχα πνεύματα. Γι’ αυτό λοιπόν, θεωρούμε πως είναι σημαντικτό -ίσως και η ίδια η Αναστασία να ασπάζεται την πρότασή μας- να υπάρξουν στον τόπο της κατόχου του ρεκόρ γκίνες της ιστιοσανίδας, φυτώρια για τις νέες και τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα. Η γενέτειρα της Αναστασίας δε θα πρέπει να στερείται από μία τέτοια αθλητική υποδομή. Θα ήταν χτυπητή παραφωνία και σχήμα οξύμωρο.

Τέλος, χωρίς να θέλουμε να χαλάσουμε το όμορφο κλίμα που επικρατεί σε μία τέτοια συνεδρίαση, θέλουμε να καταθέσουμε την άποψη που λέει ότι η Ελληνική Πολιτεία, διά των εκπροσώπων της, δεν τίμησε εγκαίρως και στο βαθμό που αναλογεί την Αναστασία και τη σπουδαία διεθνή διάκριση που πέτυχε. Απ’ ό,τι μαθαίνουμε, η πατρίδα του συζύγου της Αναστασίας, η Ελβετία, την έχει ήδη τιμήσει και ο Δήμος του Μπαντ ραγκατς φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του το ενδεικτικό του ρεκόρ γκίνες που κατέχει η Αναστασία.

Αλήθεια, φίλες και φίλοι, αν η Αναστασία μας πρόσφερε σήμερα αυτό το ενδεικτικό, σε ποιο χώρο του Δήμου μας θα μπορούσε να τοποθετηθεί; Σε κάποιο διάδρομο του Δημαρχείου ή του Δημοτικού Θεάτρου; Ασφαλώς και όχι. Γι’ αυτό ελπίζουμε οι πρόσφατες ενημερώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το Ναυτικό Μουσείο Ιονίου στα Φάρσα να ευδοκιμήσουν, να προχωρήσουν και να δώσουν αποτελέσματα. Διότι η θέση της τιμητικής διάκρισης της Αναστασίας δεν μπορεί παρά να έχει τη δική της ξεχωριστή θέση σε αυτό το απαραίτητο για τον ναυτικό μας τόπο μουσείο, του οποίου η ολοκλήρωση εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια…

Αναστασία θέλουμε, για μία ακόμη φορά, να σε ευχαριστήσουμε εκ μέρους των συμπολιτών μας, να σε συγχαρούμε για τη δική σου προσωπική επιτυχία και να σου ευχηθούμε να απασχολήσεις ξανά σύντομα τη διεθνή κοινή γνώμη με ένα νέο διάπλου, αυτήν τη φορά προς το αδελφό νησί της Ζακύνθου!

Να είσαι πάντα γερή και δυνατή!

Σας ευχαριστώ πολύ.

Διονύσης Γασπαρινάτος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αργοστολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται