Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο κακός χαμός στη ΔΕΘ με τον Κικίλια | Αλαζονεία και αμετροέπεια στο έπακρον

Δεν έχει προηγούμενο η επίθεση που φέρεται να έκανε, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας money-tourism.gr, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας στους στους ξενοδόχους στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η εν λόγω επίθεση φαίνεται να έγινε την περασμένη Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, σε σύσκεψη εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και τις ξενοδοχειακές ενώσεις στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα “Περί τις 17.30 κατέφθασε ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ζήτησε να κλείσουν οι πόρτες και ξεκίνησε μια πρωτοφανή επίθεση σε υψηλούς τόνους, με εκφράσεις που δεν συνάδουν σε σύσκεψη, στους ξενοδόχους, με το επιχείρημα ότι “αντί να πείτε ένα ευχαριστώ που έφερα εκατομμύρια τουρίστες, μου κάνετε κριτική και βγάζετε δελτία Τύπου”“…

Η εκτροπή όμως δε σταμάτησε εκεί. Στη συνέχεια “ρώτησε “ποιος είναι από τα Γιάννενα” και επιτέθηκε προσωπικά για την ανακοίνωση της Ένωσης για την Ryanair, ενώ μίλησε απαξιωτικά για αντίστοιχες ενέργειες και ανακοινώσεις των Ενώσεων Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, κ.λπ., αναφορικά με τα στοιχεία των πληροτήτων, αλλά και του χειμερινού τουρισμού, που έχουν εκδώσει.“.

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε όταν “στο κλείσιμο της σύσκεψης ο υπουργός Τουρισμού ξαναπήρε τον λόγο για να πει στους παρόντες ξενοδόχους, “Κοιτάξτε τι θα γράφετε και τι δελτία Τύπου θα βγάζετε από εδώ και πέρα μέχρι τις εκλογές…”“…

Μετά από όλες αυτές τις προσβολές, πολλοί ξενοδόχοι επέλεξαν να μην παραστούν στις εκδηλώσεις της ΔΕΘ σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η συμπεριφορά του κ. Υπουργού καταδικάστηκε συλλήβδην από όλο τον κόσμο των ξενοδόχων ο οποίος στο εξής θα απευθύνεται στα αρμόδια υπουργεία για τα ζητήματα που θα προκύπτουν καθώς οι γέφυρες επικοινωνίας με τον εν λόγω Υπουργό φαίνεται να κατάρρευσαν μετά την απαξιωτική και πρωτοφανή συμπεριφορά του.

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κα Κατερίνα Νοτοπούλου, προέβη σε σχετικές δηλώσεις για το όλο θέμα αναφέροντας ότι : “Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν μέλη ενώσεων ξενοδόχων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, ο κ.Κικίλιας προέβη σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον τους αφού του χαλάνε το αφήγημα περί success story στον Τουρισμό.
Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις βρίσκονται στην «εντατική» οι επαγγελματίες σε απόγνωση αλλά το μόνο που απασχολεί τον κ. Κικίλια και την ανέμελη κυβέρνηση είναι να μην τους χαλάνε το αφήγημα”.”

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο money-tourism.gr που έκανε την αρχική αποκάλυψη.

Deja vu

Διαβάζοντας αυτά τα απίθανα για τη διαγωγή του κ. Κικίλια, θυμηθήκαμε το εγκώμιο που του έπλεκε ο Δήμαρχος Αργοστολίου, κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, στις πρώτες μέρες του Νοέμβρη του 2021 απ’ το τουριστικό περίπτερο στην Αγγλία. Ο κ. Μιχαλάτος, αν και προερχόμενος απ’ το ΠΑΣΟΚ και εκλεγμένος από κεντροαριστερές δυνάμεις, έδινε δημόσια συγχαρητήρια τότε στον συντηρητικό Υπουργό κ. Κικίλια και τον προέβαλε με φωτογραφίες στο προσωπικό του προφίλ στο facebook. Έγραφε τότε χαρακτηριστικά:
“ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!!
ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ!”.

Ίσως μετά τις τελευταίες εξελίξεις να αναθεωρεί την κρίση του για τον “ψηλό”…

Σε κάθε περίπτωση δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Κικίλιας μετατέθηκε-υποβιβάστηκε στο Υπουργείο Τουρισμού μετά από μία θητεία με εξόχως αρνητικό πρόσημο στο Υπουργείο Υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ