Τρίτη 28 Μαρτίου 2023
14 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: οι κατεπείγουσες συνεδριάσεις του ΔΣ να μην αποτελούν κινήσεις εκτονωτικού χαρακτήρα κάθε φορά που συμβαίνει κάποιο σοβαρό περιστατικό βίας

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

(25η Κατεπείγουσα Συνεδρίαση / 21-9-2022)

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα περιστατικά βίας στη πόλη του Αργοστολίου με θύματα συχνά ανήλικους μαθητές. Πριν από ένα χρόνο, μετά από συμβάν επικίνδυνου ξυλοδαρμού στην οδό Ριζοσπαστών, το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ’ αριθμ. 206/2-9-2021 Απόφαση του ζήτησε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την αστυνομική ενίσχυση της πόλης του Αργοστολίου. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω….

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Μαΐου 2022, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς & Ιθάκης καταθέτει ψήφισμα κρούοντας το κώδωνα του κινδύνου για την υποστελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης με δύναμη 125 αστυνομικών αντί 186 που προβλέπει το οργανόγραμμα. Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη μένουν έξω από τη μέριμνα του Υπουργείου θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια κατοίκων και τουριστών των νησιών μας.

Παρά τα συνεχόμενα περιστατικά, αλλά και το σοβαρό τραυματισμό στο μάτι νεαρού συμπολίτη μας από επίθεση σε κέντρο διασκέδασης, ο τοπικός Βουλευτής κ. Παναγής Καππάτος δηλώνει ότι “Στην Κεφαλονιά υπάρχει νόμος και τάξη και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας…”. Οι πρωτοβουλίες του Βουλευτή, εξαντλούνται σε εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο και στον Αρχηγό της Αστυνομίας κ. Σκούμπα δίχως αποτέλεσμα. Στη Κεφαλονιά για το καλοκαίρι μετακινήθηκαν 15 αστυνομικοί (οι 12 δόκιμοι) όταν στη Ζάκυνθο για το ίδιο διάστημα μετακινήθηκαν 42.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. καθώς και η Τοπική Οργάνωση Αργοστολίου για την αντιμετώπιση του ζητήματος προτείνουν:

1. Την ουσιαστική λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας – Εγκληματικότητας και Παρέμβασης που συστάθηκε με την υπ’ αριθμ. 145/14-6-2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου και δε θα πρέπει να μείνει στους τύπους, αλλά να προωθήσει ειδικές δράσεις για τη πρόληψη της παραβατικότητας και να εφαρμόσει μέτρα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αργοστολίου, αλλά και τις οικογένειες ατόμων που εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά  προκειμένου να γίνουν βήματα για τη πρόληψη της βίας.

2. Την άμεση αποστολή αστυνομικής ενίσχυσης στο Αστυνομικό Τμήμα Αργοστολίου αλλά και στα περιφερειακά τμήματα (Παλικής, Σάμης, Ελειού – Πρόννων, Ιθάκης, Α.Σ. Φισκάρδου που παραμένει κλειστός) προκειμένου οι πολίτες των νησιών μας να προστατευθούν από τη παραβατικότητα, αλλά και στη περίπτωση περιστατικών να υπάρχει η άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Με την ελπίδα ν’ αναληφθούν πιο ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και οι κατεπείγουσες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να μην αποτελούν κινήσεις εκτονωτικού χαρακτήρα κάθε φορά που συμβαίνει κάποιο σοβαρό περιστατικό βίας, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. Κεφαλονιάς & Ιθάκης καθώς και η Τοπική Οργάνωση Αργοστολίου, συνεχίζουν τη προσπάθεια για μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης της παραβατικότητας σε τοπικό επίπεδο, σε συνδυασμό με βασικές μεταρρυθμίσεις σε θέματα οικογενειακής, εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται