Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μπούμερανγκ η απάντηση Σιμωτά | Κέρδισε πόντους ο Αλέξανδρος Παρίσης

Οι τελευταίες ημέρες φέρνουν τον Αλέξανδρο Παρίση, διεκδικητή του Δήμου Αργοστολίου, στο προσκήνιο με θετικό πρόσημο. Ο πολύπειρος πολιτικός της συντηρητικής παράταξης κατάφερε με δύο δικές του ανακοινώσεις αλλά και με μία των πολιτικών του αντιπάλων να κερδίσει τη συμπάθεια και τις εντυπώσεις της τοπικής κοινωνίας.

Όλα ξεκίνησαν με την 1η ανακοίνωση του κ. Παρίση (κλικ ΕΔΩ) όπου κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, κ. Σ. Σπαθή, για μεθοδεύσεις που σκοπό είχαν την τοποθέτηση του κουμπάρου του Δημάρχου στη θέση του Γεν. Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ εις βάρος άλλων υποψηφίων με περισσότερα προσόντα. Την ανακοίνωση του κ. Παρίση ακολούθησαν παρόμοιες ανακοινώσεις απ’ τις Δημοτικές Παρατάξεις των κυρίων Ανουσάκη και Παντελειού δημιουργώντας έτσι ένα πολιτικό τσουνάμι έναντι της Δημοτικής Αρχής.

Ο κ. Παρίσης ήταν ο πρώτος που άνοιξε αυτήν τη δημόσια συζήτηση και, εκ των πραγμάτων, κέρδισε τη μάχη όταν έγινε γνωστό ότι το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ απέσυρε τη διαδικασία. Το σκεπτικό της απόσυρσης ήταν ότι έχουν μείνει μόλις λίγοι μήνες μέχρι το τέλος της θητείας της Δημοτικής Αρχής, κι αφού η θητεία του Γεν. Διευθυντή ακολουθεί αυτή του Δημάρχου, ας γίνει η τοποθέτησή του μετά τις εκλογές. Αν η διαδικασία όμως ήταν “αψεγάδιαστη”, γιατί να ματαιωθεί;

Οι πόντοι που κέρδισε όμως ο κ. Παρίσης δε σταματούν εδώ… απεναντίας ακολούθησαν γεωμετρική πρόοδο μετά την ανακοίνωση του υποψήφιου για την επίμαχη θέση κ. Σιμωτά.

Με μία αμφιλεγόμενη ανακοίνωση (κλικ ΕΔΩ) ο κ. Σιμωτάς προσπάθησε να αναχαιτίσει το κύμα δυσαρέσκειας που είχε προκληθεί απ’ τις ανακοινώσεις σύσσωμης -πλην ΛΑΣΥ- της Αντιπολίτευσης, μα ωστόσο κατάφερε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Η εξήγηση αυτού του πολιτικού μπούμερανγκ έγκειται στο γεγονός ότι ο κ. Σιμωτάς έγραψε με πολιτικά ανορθόδοξο και ανοίκειο τρόπο εναντίον στο πρόσωπο και την ηλικία του κ. Παρίση.

Σε μία πολιτική αντιπαράθεση η ηλικία ή οι υπαινιγμοί γύρω απ’ αυτήν αποτελούν αμετροέπεια και φάουλ που αυτομάτως προκαλούν τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση στο θιγόμενο πρόσωπο. Ο πολιτικός διάλογος οφείλει να εδράζεται σε πολιτικά και λογικά επιχειρήματα, σε τεκμήρια και παραδείγματα. Όχι σε προσωπικές επιθέσεις που θίγουν την αξιοπρέπεια και την οντότητα του καθενός.

Επιπροσθέτως, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως μόρφωσης. Για μία θέση τεχνοκράτη τα τυπικά προσόντα και οι τίτλοι σπουδών παίζουν τον πρώτο ρόλο. Το ίδιο όμως δεν ισχύει για μία θέση αιρετού-πολιτικού προσώπου. Τουλάχιστον όχι με το ισχύον Σύνταγμα! Συνεπώς η επίθεση προς τον κ. Παρίση με αφορμή την έλλειψη πανεπιστημιακών τίτλων κρίνεται ως τουλάχιστον άστοχη και προσβλητική για όλους τους πολίτες που μπορεί να μη σπούδασαν σε αυτήν τη ζωή -για πολλούς και διαφορετικούς λόγους ο καθένας- αλλά που έχουν να δώσουν και να προσφέρουν στον τόπο τους.

Τέλος, όσο αφορά τη μη παρουσία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου στην κοπή της πίτας, μπορεί να αποτελεί ένα λάθος πρωτοκόλλου αλλά στο λαϊκο αίσθημα δεν προκαλεί την παραμικρή επίπτωση… Ίσα ίσα που πολλοί έχουν αρχίσει να λένε “Νισάφι πια με τις πίτες! Εδώ ο κόσμος καίγεται και τα διπλομπούκια πάνε γόνατο”!!!

Ο επίλογος γράφτηκε με τη 2η ανακοίνωση του Αλέξανδρου Παρίση (κλικ ΕΔΩ) με την οποία κεφαλαιοποίησε τα πολιτικά του κέρδη, στηλίτευσε την ενέργεια της πλήρους απόσυρσης της διαδικασίας επιλογης Γεν. Δ/ντη από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ και κάλεσε τους πολίτες να δείξουν στον Δήμαρχο την πόρτα της εξόδου στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Από άποψη τακτικής λοιπόν αλλά και πολιτικής ουσίας, οι μέρες που αφήνουμε πίσω μας έδωσαν πόντους στην υποψηφιότητα του κ. Παρίση ενώ απομόνωσαν περαιτέρω την υποψηφιότητα του κ. Μιχαλάτου ως προς τη 2η Κυριακή των Δημοτικών Εκλογών του 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ