Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
10.7 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Πρεμιέρα πολιτικής χρονιάς 2023!

Στο “sold out” Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου Κέφαλος, διαδραματίστηκε η 1η μεγάλη πολιτική πράξη των νησιών μας για τη νέα χρονιά.

Το θέμα ήταν η παρουσίαση του βιβλίου του Νικόλα Φαραντούρη σχετικά με τη ζοφερά επίκαιρη ενεργειακή κρίση. Ο συγγραφέας είναι άριστος γνώστης του αντικειμένου και έχει πάντα μεγάλο ενδιαφέρον να τον ακούς να περιγράφει το ενεργειακό πεδίο, την επισυναπτόμενη αισχροκέρδεια καθώς και τις προτάσεις του για έξοδο από το τούνελ και τη βιωσιμότητα της επόμενης μέρας.

Ωστόσο χθες δεν εστίασε σε αυτό το κομμάτι αλλά παρουσίασε το ακαδημαϊκό συμβούλιο μιας μεγάλης συλλογικότητας θιακοκεφαλονιτών καθηγητών από διάφορα σημεία του πλανήτη που στοχεύουν να συνδράμουν τα νησιά μας με όραμα, προτάσεις και λύσεις υπέρ μιας βιώσιμης ανάπτυξης σε μία σειρά 20+ πεδίων.

Το εγχείρημα μπορεί κάποιος να το παρακολουθήσει στο www.kefalonia2030

Τολμητίες ήταν ανέκαθεν οι Θιακοκεφαλονίτες, απομένει να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της εντυπωσιακής πρωτοβουλίας!

Από τους ομιλητές το ενδιαφέρον μας κέρδισε η Λούκα Κατσέλη και ο Αναστάσιος Γερμενής. Ο τελευταίος, ειδικά στο 1ο κομμάτι της ομιλίας του, ήταν πλήρως κατατοπιστικός και αποκαλυπτικός αφού μίλησε για τη νοσηρότητα που προκύπτει από λάθος πρακτικές στη δημόσια υγεία, τις θεραπείες και τα φάρμακα ενώ κατέθεσε και συγκεκριμένες προτάσεις. Η κυρία Κατσέλη παρέθεσε μία συγκροτημένη ομιλία με σκληρά στοιχεία και χειροπιαστά παραδείγματα. Αξίζει να ανατρέξει κάνεις στις στατιστικές που ανέφερε ενώ εντύπωση προκάλεσε η αποκάλυψη της ύπαρξης τριών ιαματικών πηγών στο νησί μας!!

Ο κ. Γερουλάνος πραγματεύτηκε το ενδιαφέρον θέμα των αυτόνομων ενεργειακών κοινοτήτων, νομοθετημα Γιώργου Σταθάκη 2018, και τον εκδημοκρατισμό της ενέργειας. Απηύθυνε ερώτημα στο συγγραφέα που απαντήθηκε άμεσα ενώ προκάλεσε σκεπτικισμό η μεγάλη δόση αυτοπροβολής του ίδιου και της επιχείρησής του που λειτουργεί στα νησιά μας…

Στα μείον της εκδήλωσης καταγράφεται η εκ παραδρομής παράλειψη κάποιων ομιλητών της προσφώνησης του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Σταύρου Τραυλού, καθώς και των τέως Περιφερειάρχη k Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο κ Σπύρο Γαλιατσάτο. Είμαστε γενικά κατά των προσφωνήσεων και των χαιρετισμών αλλά όταν γίνονται, θα πρέπει να ακολουθούν το πρωτόκολλο για την αποφυγή παρερμηνειών.

Η βραδιά έκλεισε με ένα καλό κέρασμα από επιχείρηση catering στον προθάλαμο του κινηματογράφου.

Εν κατακλείδι, ο Νικόλας Φαραντούρης αποδεικνύει στην πράξη ότι διαθέτει την πρωτοβουλία των κινήσεων, την απαιτούμενη ενέργεια να τις απογειώνει και το λαϊκό έρεισμα για να τις υποστηρίζει. Θυμίζουμε ότι τόσο η παρουσίαση βιβλίου του κ. Μαραβεγια όσο και η εκδήλωση που προκάλεσε πρόσφατα στο Ληξούρι για την εκπαίδευση δεν είχαν καθόλου απήχηση ή κάποιο ισχυρό αποτύπωμα.

Ο παλμός που έδωσε κατά την ομιλία του και με την εύστοχη επιλογή να κλείσει με ενα τραγούδι, no surrender, ήταν πρωτοφανής.

Δεν κούρασε με προσβαρα πολιτικά νοήματα αλλά επέλεξε την αέρινη επικοινωνία που προτιμούν και παρακολουθούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι περισσότεροι πολίτες. Ενδεχομένως να έδειξε το μοντέλο με το οποίο θα πολιτευονται όλοι στο μέλλον, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με αυτό. Χωρίς κομματικά στεγανά και περιχαρακώσεις. Είναι ένα νέο μοντέλο που θα δοκιμαστεί έναντι του κομματικού σωλήνα και των λογικών των εξαρτήσεων….

Σε κάθε περίπτωση η πολιτική χρονιά του 2023 έκανε πρεμιέρα χθες στο Αργοστόλι με ένα εντυπωσιακό σκηνικό που προμηνύει μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια!

Γιάννης Βαρούχας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται