Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
16.1 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γιάννης Βαρούχας: χρειάζονται πειστικές λύσεις στην ακρίβεια και τη Δικαιοσύνη

Εικόνα: ©Μάκης Λεκατσάς και kefaloniapress.gr

Με τον Κώστα Αρβανίτη, ευρωβουλευτή & δημοσιογράφο, στο θέατρο Αργοστολίου και τη συνέντευξη τύπου-συζήτηση που έγινε χθες βράδυ.

Στην εν λόγω συνάντηση είχα την ευκαιρία να τοποθετηθώ και να βάλω δύο θέματα σύμφωνα με όσα ακούστηκαν αλλά και σύμφωνα με αυτά που πιστεύω να είναι σημαντικά.

Αφού καλωσόρισα και ευχαρίστησα τον Κώστα Αρβανίτη για την ομιλία του -ήταν μία ομιλία με προοδευτικό στίγμα και κοινωνικές ευαισθησίες- αναφέρθηκα εν τάχει στην ακρίβεια και στη Δικαιοσύνη.

Ξεκίνησα από την ακρίβεια γιατί αυτή θεωρώ ότι είναι το νούμερο ένα πρόβλημα του μέσου ελληνικού νοικοκυριού σήμερα.

Είναι απαράδεκτο για το μέσο πολίτη να κατευθύνει την πλειονότητα του εισοδήματός του στο σούπερ μάρκετ κι από εκεί και ύστερα να έχει να παλέψει με τους δαίμονες της ενέργειας (καύσιμα κίνησης και θέρμανσης, ηλεκτρισμό κτλ).

Ακούστηκε εύστοχα και συμφωνήθηκε η ανάγκη κρατικοποίησης της ΔΕΗ. Ωστόσο, για να πάρουμε αυτές τις γενναίες αποφάσεις θα πρέπει να έχουμε μεγάλη λαϊκή στήριξη και οργανωτική δεινότητα.

Ύστερα μεταφέρθηκα στο χώρο της Δικαιοσύνης με αφορμή και το ενδιαφέρον ερώτημα που έβαλε ο αγαπητός φίλος, Arvanitakis Andreas, για την πρόσφατη προκλητική απόφαση των δικαστικών λειτουργών υπέρ των πλειστηριασμών.

Είπα ότι τα χρόνια των μνημονίων οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης προκάλεσαν πολλές φορές το λαϊκό αίσθημα. Ο πολίτης αισθάνεται γυμνός και απροστάτευτος απέναντι στον κρύο και πολλές φορές άδικο πέλεκυ της τυφλής δικαιοσύνης…

Όταν το 80 ο Ανδρέας ήρθε στα πράγματα, για να σπάσει το άτεγκο κατεστημένο της συντήρησης που επικρατούσε στο χώρο της Δικαιοσύνης, πραγματοποίησε πολλές προσλήψεις δικαστικών και “ανακάτεψε την τράπουλα”…

Σήμερα που αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει, οφείλουμε να βρούμε νέους τρόπους προκειμένου η Δικαιοσύνη ναι μεν να παραμείνει ανεξάρτητη, αλλά να μην είναι και στο απυρόβλητο. Ίσως μία καλή πρόταση θα ήταν οι Δικαστικοί Λειτουργοί να εκτεθούν στην κρίση της κοινωνίας…

Στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές οφείλουμε να παρουσιάζουμε πειστικές λύσεις προκειμένου οι θέσεις μας να γίνουν ξανά πλειοψηφικές και να προκαλέσουν τη συστράτευση των πολιτών η οποία είναι απαραίτητη για τις μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Γιάννης Βαρούχας

10-2-23

Φωτογραφίες: Makis Lekatsas k Neil Jackson

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ