Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ευαγγελία Αλιβιζάτου : “Εκλογές, Παιδεία, Κοινωνία”

Εκλογές. Και το μόνο που περνά από το μυαλό μου είναι η άποψη του  Γκαίτε, «Όποιος δεν προχωρεί, οπισθοχωρεί». Εντέλει τι είναι αυτό που εμείς θέλουμε; Μια ανοδική πορεία με ουσιαστική αλλαγή στη ζωή μας. Επιβάλλεται να ξέρουμε τι πραγματικά θέλουμε. Έχουμε λογική; Ας σκεφτούμε. Δεν έχουμε; Ας την δημιουργήσουμε.

Αφημένοι στην αδράνεια, με κίνδυνο την επιστροφή μας στο παρελθόν. Είμαστε οι Έλληνες του « τι είχαμε, τι χάσαμε; »Είμαστε οι Έλληνες του « σιγά, και τι θα αλλάξει; »

Ο Έλληνας της ουτοπίας. Ο υποψήφιος  πολιτικός. Ο ψηφοφόρος. Ο καθένας καρπώνεται κάτι από τον άλλον αντίστοιχα. Οι υποσχέσεις φανερές. Πάθος για προσφορά; για δημιουργία; για εξουσία; Κανένας  μας δεν γνωρίζει.

Διχόνοια. Καταλυτικός παράγων για να μην λειτουργεί σωστά  η κοινωνία. Ανθρώπινες σχέσεις καταστρέφονται. Οικογένειες δοκιμάζονται με αντίθετες απόψεις. Σύγκρουση ιδεών. Το σύστημα καταπίνει ψυχές. Ο σεβασμός στην διαφορετική άποψη ανύπαρκτος. Εν έτει 2023 χαρίζουμε απλόχερα την αγένεια, το θράσος, στον απέναντι μας. Στέρηση του δικαιώματος της ελευθερίας στην κοινωνία. Υποδούλωση ατόμων στη λεκτική βία και όχι μόνο.

Αγωνιστείτε υποψήφιοι και ψηφοφόροι. Με ηθική. Για την ευημερία του τόπου. Ο κοινωνικός πολιτικός αγώνας απαιτεί ευγενή άμιλλα και συνεργασία αλληλεγγύης. Το δικαίωμα να λέγεσαι αγωνιστής το έχεις. Το δικαίωμα να λέγεσαι άνθρωπος το έχεις. Το δικαίωμα  επιλογής το έχεις. Την παιδεία  να σεβαστείς όλα τα παραπάνω, υποχρεούσαι  να την έχεις.

Η Ευαγγελία Αλιβιζάτου είναι μέλος του Πανελλήνιου Σωματείου Λογοτεχνών PEN GREECE, επίσημου παραρτήματος του PENINTERNATIONAL στην Ελλάδα. Αρθρογραφεί ως μόνιμη συνεργάτης στο ομογενειακό μέσο της Νέας Υόρκης, anamniseis.net. Επίσης συνεργάζεται με το περιοδικό fractalart.gr και το Λογοτεχνικό Περιοδικό Θρυαλλίδας. Τον επόμενο μήνα αναμένεται να εκδοθεί η ποιητική της συλλογή « Παγίδα Ονείρων », ενώ υπό έκδοση και βρίσκεται το βιβλίο της « Τα κοράλλια  του Ιονίου ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ