Σάββατο 3 Ιουνίου 2023
24 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ι. Κοσμάτος: Γιατί δε θα βρείτε το ψηφοδέλτιό μας στα εκλογικά κέντρα

Φίλες και Φίλοι,

Το ψηφοδέλτιο του ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ δεν θα το βρείτε στο εκλογικό κέντρο.

Όλες και όλοι, εμείς που πιστέψαμε ότι μπορούμε να προκαλέσουμε αλλαγές σε μια ανήμερη πολιτεία και ένα σύστημα που προκαλεί  και διαιωνίζει  την οικονομική ανισότητα, αδιαφορεί εγκληματικά  για τη κλιματική αλλαγή, επιβάλλει τη  ψηφιακή τυραννία, παρακολουθεί  ανήμπορη τη βία, τη σκληρότητα και ενισχύει τη κουλτούρα του ψεύδους,σε ένα περιβάλλον λαϊκισμού και αυταρχισμού, ενισχύει μιαακραίαfinancialisationκάθε ανθρώπινης δημιουργίας,  επιδεικνύει  εγκληματική αδιαφορία για την εγκατάλειψη, την κακοποίηση των ζώων,επιτρέπει την  άλωση των βιοτόπων και των βουνών μας,  δεν πρέπει σταματήσουμε εδώ.

Είχαμε ορίσει 249 υποψηφίους σε  59 περιφέρειες, είχαμεκάνει τον απαραίτητοέλεγχο ότι δεν υπάρχει σφάλμα κατά τη διαδικασία υποβολής της συμμετοχής μας στις εκλογές,είχαμε καταβάλλει μέσω του συστήματος υποβολής υποψηφιοτήτων 37.350 ευρώ ως παράβολα.  Από τη πλευρά της Συμμαχίας υπήρξε λάθος αλλά αυτό δεν θεωρούμε ότι δικαιολογεί τον αποκλεισμό. Ένα ανθρώπινο λάθος σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με πολλές δυσλειτουργίες, δε μπορεί να εμποδίσει την συμμετοχή σε μια ανώτατη δημοκρατική διαδικασία. Αντιθέτως, θα έπρεπε να διασφαλίζεται ο αποκλεισμός λαθών με πολλές δικλείδες ασφαλείας και ειδοποιήσεις, όπως γίνεται στην πιο ασήμαντη ηλεκτρονική συναλλαγή. Σε δύο συνεχόμενες ενστάσεις μας ο Άρειος Πάγος  δεν έκανε άρση της απαγόρευσης. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η απροθυμία για διόρθωση σχετίζεται με την επιθυμία για ενίσχυση της αυτοδυναμίας.

Ο  αντιδημοκρατικός αποκλεισμός μας από τις εκλογές για ένα τεχνικό πρόβλημα παραβιάζειτο Σύνταγμα το οποίο ορίζει  για ποιουςλόγουςένα πολίτης μπορεί να στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα.  Γιατί έγινε απευθείας ανάθεση 2.000.000Ο ευρώσε μια εταιρεία με τη δικαιολογία προηγούμενης εμπειρίας που δεν υπήρχε αφού το σύστημα φτιάχτηκε για πρώτη φορά. Μάλιστα αυτό ήταν μια πολύ κακή και παλιάς τεχνολογίας κατασκευή. Γιατί ενώ στη προκήρυξη προβλέπεται να είναι το σύστημα ανοικτό για 7 ημέρες, άνοιξε μόνο για 48 ώρες; Γιατί καταργήθηκε το διάστημα 4-5 ημερών τυπικού έλεγχου, διότι πάντα υπάρχουν σωρεία λαθών στα ΑΦΜ και στην ορθογραφία  των ονομάτων των υποψηφίων κλπ. Και το σημαντικότερο, πως είναι δυνατόν μια ιδιωτική εταιρεία να αποφασίζει για ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις εκλογές. Ο αποκλεισμός μάλιστα της Συμμαχίας  δεν απασχόλησε κανένα από τα κόμματα, πολύ λίγο τα ΜΜΕ ,παρόλο που η σιωπή τους επιτρέπει  τον περαιτέρω στραγγαλισμό μιας ψυχορραγούσαςδημοκρατίας..

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη που λαμβάνω εγώ προσωπικά από τους συμπολίτες μου αλλά και η Συμμαχία  από τους πολίτες όλων των περιφερειών της χώρας όπου υπήρχαν υποψήφιοι του ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ. Στο κύμα συμπαράστασης συμμετέχουν το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο,  τα δημοκρατικά κόμματα των Ευρωπαϊκών χωρών, 15 συνολικά πράσινα και φιλοζωικά κόμματα από Καναδά, Αφρική, Αυστραλία, τα οποία προέβησαν σε διαβήματα προς τον Υπουργείο Εσωτερικών και τον Άρειο Πάγο.Ήδη στο Ευρωκοινοβούλιο ετοιμάζεται μια πιο αυστηρή έκθεση για την ποιότητα της δημοκρατίας και την ελευθερία του τύπου.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί για να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση  μιας ανθρώπινης κοινωνίας με συμπόνια  για  τα ανθρώπινα  και μη ανθρώπινα πλάσματα, για μια βιώσιμη οικονομία , το κλίμα , τα οικοσυστήματα, τη κοινωνική δικαιοσύνη.Η Συμμαχία Πράσινο και ΜΩΒθα γίνει  πιο ισχυρή και θα συμμετέχει  σε όλες τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Αργοστόλι 13/5/2023

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται