Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
14.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο Απερχόμενος | Διονύσης Θωμάς

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους χωρίς αυτή να συμπίπτει κατ’ ανάγκη με την άποψη του kefaloniastatus.gr

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσιαζόταν φιλελεύθερος δημοκράτης, αντίπαλος της πελατειακής νοοτροπίας και προστάτης των εργασιακών δικαιωμάτων. Ότι θα φέρει επενδύσεις από το εξωτερικό για την ανάπτυξη της χώρας και ότιστο Ελληνικό θα μπουν οι μπουλντόζες την επόμενη μέρα. Με ανανεωτικές αντιλήψεις και εποικοδομητικές συναινέσεις λάνσαρε την εικόνα του νέου πολιτικού, που θα έφερνε άλλον αέρα στην πολιτική. Στην αρχή είχε αφήσει την εντύπωση ότι ήταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά όταν έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συντάχθηκε με τη γραμμή των εθνικιστών, επέτρεπε στους δικούς του, αν δεν τους παρότρυνε, να μιλάνε για προδότες, να εμφανίζονται με φουστανέλες, φέσια και τσαρούχια και με ακροδεξιά παραληρήματα να στήνουν ειδικά δικαστήρια για Τσίπρα και Κοτζιά και κατηγόρησε τον τότε πρωθυπουργό ότι πούλησε τη Μακεδονία για τις συντάξεις.

Πλασαρίστηκε επιτήδεια ως κεντροδεξιός πολιτικός και με αυτό το προφίλ ξεγέλασε μέρος του κέντρου στις εκλογές του 2019. Στη συνέχεια ως πρωθυπουργός αποδείχθηκε ότι είναι η ολιστική έκφραση του επαγγελματία πολιτικού, που συγκεντρώνει μοναδικά «προσόντα», τα οποία «ανέβασαν» το πνευματικό και το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα πολίτη, με την περίσκεψη και τον προβληματισμό να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Ως μαέστρος της επιτελικής κομπανίας υποκλίθηκε στις ακροδεξιές και βασιλικές μεταμορφώσεις, τις οποίες τοποθέτησε συνοδηγούς στην πορεία του. Οι πελατειακές πρακτικές όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά αντίθετα οι διορισμοί ημετέρων, φίλων και κουμπάρων πολλαπλασιάστηκαν. Ευνόησε σκανδαλωδώς «κοντινούς» επιχειρηματίες και επέτρεψε σε υπουργούς να προσλαμβάνουν συμβούλους με απ’ ευθείας αναθέσεις και να μοιράζουν δουλειές και θέσεις με κλειστούς διαγωνισμούς σε κομματικούς παρατρεχάμενους. Τριπλασίασε τους μετακλητούς με πολύ υψηλές αποδοχές, με την αναξιοκρατία, την αδιαφάνεια και τη διαφθορά να κυριαρχούν στο δημόσιο βίο. Ιδιωτικοποίησε την κοινωνική ασφάλιση και καθιέρωσε τη συμμετοχή ιδιωτών στην απονομή των συντάξεων. Σκόρπισε εκατομμύρια ευρώ δεξιά και αριστεράσε επιδόματα, χωρίς να υποστηρίξει την παραγωγική βάση της οικονομίας, με την περιβόητη ανάπτυξη με την «επενδυτική βαθμίδα» να είναι ανύπαρκτη. Κατάργησε το οκτάωρο, αντάλλαξε τις υπερωρίες με ρεπό και δεν στήριξε το εισόδημα των εργαζομένων, παρότι ο πληθωρισμός κάλπαζε σε διψήφια νούμερα. Έδωσε φιλοδωρήματα σε χειμαζόμενους θεωρώντας τους ελλειμματικούς, επαίτες και ζητιάνους.

Κορόιδεψε τους συνταξιούχους λέγοντας στη Βουλή: «Σε όλους τους συνταξιούχους εφάπαξ μέσα στο 2020 τα αναδρομικά βάσει της απόφασης του ΣτΕ» (29/7/2020). Δεν πήρε μέτρα κατά της ακρίβειας με την πάταξη της αισχροκέρδειας, που μαστίζει τους πιο ευάλωτους, ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ και δεν φορολόγησε τους παρόχους ενέργειας, των οποίων τα κέρδη εκτοξεύτηκαν.Δεν μείωσε τον ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και βασικής κατανάλωσης, γέμισε τα ταμεία με τον συγκεκριμένο φόρο και εξάγγειλε φιλοδωρήματα. Δεν διόρισε υγειονομικούς εν μέσω πανδημίας (10.000 θέσεις υγειονομικών είναι κενές από το 2019), εγκαταλείποντας το ΕΣΥ*, παραδίνοντας την υγεία στην ιδιωτική κερδοσκοπία.(Η Ελλάδα είχε τους περισσότερους θανάτους αναλογικά στην Ευρώπη. Οι ειδικοί λένε ότι το 60% των ασθενών πέθαναν άδικα εκτός ΜΕΘ.). Την 1η Δεκεμβρίου 2021, στις αρχές του τέταρτου κύματος της πανδημίας δήλωσε στη Βουλή. «Δεν έχω ένδειξη ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς τους ασθενείς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας», παρότι είχε στα χέρια του από τον Μάιο τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, η οποία αποκάλυπτε ότι η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ αυξάνει τη θνησιμότητα κατά 87%. Και επειδή δήλωσε άγνοια για τη συγκεκριμένη επιστημονική μελέτη, ο Θεόδωρος Λύτρας τη δημοσίευσε στις 14 Δεκεμβρίου του 2021, για να τη διαβάσουν όλοι. «Η ανάλυση αυτή έγινε τέλος Μαΐου, κι ως οφείλαμε σαν λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας τη γνωστοποιήσαμε άμεσα κ επανειλημμένα σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο».

Στο 12,3% έφτασε η υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην Ελλάδα τον περασμένο Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2020, τη στιγμή που ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρώπη είναι αρνητικός, πέφτοντας στο -2,3%. «Το δυσθεώρητο αυτό ποσοστό για τη χώρα μας, δείχνει την πλήρη ανεπάρκεια του συστήματος υγείας» Πάνος Παπανικολάου, γενικός της ΟΕΝΓΕ. (Λακωνικός Τύπος, 24/4/2023).

Διέλυσε ακόμη και το φάρμακο. «Σαράντα χρόνια δεν έχω ξαναζήσει αυτό το χάος», δήλωσε ο πρόεδρος των φαρμακοποιών. Έστησε ειδικά δικαστήρια για την εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων, τα οποία του γύρισαν μπούμερανγκ και επέτρεψε σε σμήνος από κοριούς να ξεχυθεί από το παρακρατικό σύστημα παρακολουθήσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσει το  σύνδρομο της ανασφάλειας που τον κατέχει. Ψήφισε νόμους, τους οποίους ο ίδιος δεν τήρησε (Πάρνηθα, Ικαρία κ.ά.) επιβεβαιώνοντας τη φράση του Μιτεράν  ότι «οι δεσμεύσεις ισχύουν γι’ αυτούς που τις πιστεύουν, όχι γι’ αυτούς που τις εξαγγέλλουν». Έστρωσε με τσιμέντο την Ακρόπολη για να λικνίζονται τα μοντέλα και υποβάθμισε τα πτυχία τριετούς φοίτησης των καλλιτεχνών, των υποκριτικών σχολών, χορού και κινηματογράφου εξισώνοντάς τα με το απολυτήριο του Λυκείου.Επιχείρησε να βάλει κάμερες στα σχολεία, αφαίρεσε τα μαθήματα των Ανθρωπιστικών Σπουδών από τη Μ. Εκπαίδευση και έβαλε την αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια. Αποδέχθηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως έχει, δεν αποπειράθηκε να την αναστείλει ή να την καταργήσει, συναντήθηκε με τους πολιτικούς αρχηγούς της Βόρειας Μακεδονίας και στήριξε τις προσπάθειές τους να ενταχθούν στην ΕΕ. Τάχθηκε, χωρίς λόγο, υπέρ του αυτοανακηρυσόμενου Προέδρου της Βενεζουέλας Γουαϊδό και εναντίον του εκλεγμένου Προέδρου Μαδούρο, ο οποίος τώρα είναι και εκλεκτός συνεργάτης της Δύσης. Τίμησε τον Αλβανό Πρωθυπουργό στο Μαξίμου, χωρίς αυτός να έχει εγγυηθεί τις περιουσίες και τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Αντί να ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων εξάγγειλε επέκταση του φράκτη κάνοντας ακροδεξιό σόου στον Έβρο ενεργώντας αντίθετα στις θέσεις της ΕΕ εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς αγνοώντας τη θέση του υπουργού Εξωτερικών ότι: «Εγώ δεν πιστεύω στον φράκτη». Βάφτισε θυσία το χαμό 57 νέων ανθρώπων στα Τέμπη, αντί για έγκλημα στο βωμό του κέρδους. Μπροστά στο ενδεχόμενο να μην είναι στην επόμενη κυβέρνηση κινδυνολογεί με τις τερατογενέσεις θεωρώντας ότι έτσι θα φοβίσει τους ψηφοφόρους και για μια ακόμη φορά θα τους εξαπατήσει. Το απόλυτο κατάντημα επιβεβαιώθηκε από τις μυστικές συναντήσεις με ανώτατο δικαστικό λειτουργό, στον οποίο πρότεινε  ανταλλάγματα, για να αποτρέψει την κάθοδο στις εκλογές στο κόμμα του Κασιδιάρη για ευνόητους λόγους. Κατηγορείται ότι συνωμοτεί για εξαγορά βουλευτών της Ελληνικής Λύσης μετά από τις εκλογές επαναφέροντας εκτροπές πολιτικής αποστασίας. Η χυδαιότητα και η αθλιότητα έφτασαν στην κορύφωσή τους, όταν επικαλέστηκε τα pampers Καλογρίτσα χυδαιολογώντας κατά της ιστορικής μνήμης. Τελευταία, μετέτρεψε και το νερό από κοινωνικό αγαθό σε αγοραίο προϊόν.

Αυτά και πολλά ακόμη εισπράξαμε από τον απερχόμενο πρωθυπουργό. Οι εμπαιγμοί, οι ασυνέπειες, οι μικρότητες και οι ευτέλειες υποβάθμισαν και διέσυραν τη χώρα διεθνώς. Η κατήφεια, η αβεβαιότητα, η μιζέρια και η απελπισία έχουν κυριεύσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Πρώτη φορά σε μια κυβερνητική θητεία άλλαξε η ροή της κοινωνίας, σε τέτοιο βαθμό, που η μεσαία τάξη έφτασε τόσο κοντάστη φτώχεια και την ανέχεια. Και αυτή ακόμη η πολιτική αλλαγή θα χρειαστεί μεγάλες προσπάθειες και πολύ χρόνο προκειμένου η χώρα να σταθεί στα πόδια της και να ξαναβρεί το ρυθμό της, αφού τα πληγώματα είναι πολλά και βαθιά και έχουν αποδυναμώσει όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.

Μέχρι και η «κάθοδος» της εικόνας του «Άξιον Εστίν» της Παναγίας της «Δεξιοκρατούσας» από το Άγιον Όρος στη Μητρόπολη κρίθηκε προεκλογικά απαραίτητη, για την ευλογία των πιστών.

Η κοινωνία, στη μεγάλη της πλειονότητα έχει επιβαρυνθεί, πιεστεί, μέχρι βιαστεί. Ήρθε η ώρα να ξαναβρεί τη χαμένη της Αξιοπρέπεια. Τώρα ξέρουμε!!!

Σπάρτη 14 Μάη 2023

Διονύσης Θωμάς
Οικονομολόγος Μ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ