Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

“Βράζει” ο κόσμος των ΤΑΞΙ για την επανεμφάνιση της uber επί ΝΔ

Με εκπροσώπους των σωματείων ΤΑΞΙ Κέρκυρας συναντήθηκε σήμερα ο υπ. Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης. 

Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί, εξέφρασαν στον κ. Αυλωνίτη την αγωνία και την αγανάκτησή τους για την πραγματοποίηση έργου αστικής μεταφοράς από εταιρεία διαμεσολάβησης, μέσω της πλατφόρμας UBER, υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία αυτή είναι παράνομη με τον τρόπο που εφαρμόζεται. Ενημέρωσαν δε, ότι στην Κέρκυρα ουδεμία συνεργασία υπάρχει ανάμεσα στους ιδιοκτήτες ταξί και την εν λόγω πλατφόρμα.

Εκπροσωπώντας περίπου 400 οικογένειες που ζουν αποκλειστικά από την ενασχόλησή τους με τα 210 αδειοδοτημένα ταξί στην Κέρκυρα ζήτησαν την βοήθεια του κ. Αυλωνίτη, ώστε να περιφρουρηθεί η εργασία και η διαβίωσή τους.

Ο κ. Αυλωνίτης υπενθύμισε ότι ο νόμος 4530/2018 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έβαλε κανόνες στο έργο που αντιστοιχεί σε κάθε φορέα της μεταφοράς και φρόντισε για τη δίκαιη αντιμετώπιση του μικρομεσαίου ιδιοκτήτη ταξί (ΕΔΧ) και των λοιπών επαγγελματιών (ΕΙΧ) σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους και τη φορολογία. Ενημέρωσε επίσης για τις παρεμβάσεις, μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προκειμένου να τηρηθεί η εφαρμογή της νομοθεσίας, την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχώς υποσκάπτει με τροποποιήσεις και καταργήσεις.

Θα πρέπει να υπάρξει ένα σαφές και ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο για το επάγγελμά σας, να θωρακιστείτε περαιτέρω θεσμικά και να διερευνήσετε νομικά το ζήτημα που προέκυψε. Η στήριξή μου, όλα αυτά τα χρόνια είναι δεδομένη και η συνεργασία μας έχει στέρεες βάσεις. Θα πρέπει όμως, και με αυτή την αφορμή, εσείς οι ίδιοι να σπεύσετε να εκσυγχρονίσετε τις υπηρεσίες που προσφέρετε και την αλληλεπίδρασή σας με το επιβατικό κοινό”, δήλωσε ο κ. Αυλωνίτης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Σωματείο Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Κέρκυρας “Ο Ταξιάρχης” ο πρόεδρος Θόδωρος Γελάτσωρας, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κρητικός και τα μέλη Βασίλης Κατέχης και Κων/νος Γραμμένος, από το Σωματείο Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ “Ο Αγ. Χριστόφορος” ο πρόεδρος Σπύρος Γουρδούκης και το μέλος του ΔΣ Σπύρος Κάσσαρης, από το Σωματείο Μισθωτών Οδηγών ΤΑΞΙ Κέρκυρας ο πρόεδρος Δημήτρης Παλούκος και από τον Συνεταιρισμό Ιδιοκτητών Ραδιοταξί Κέρκυρας ο πρόεδρος Σταμάτης Λουκάς.

Αλέξανδρος – Χρήστος Αυλωνίτης
υπ.Βουλευτής Ν. Κέρκυρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ