Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023
15 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Π.ΚΑΠΠΑΤΟΣ Ομιλία στην Ολομέλεια για τη δημιουργία Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας Εγκεφαλικών – Αναφορά στην  λειτουργία της ΜΕΘΑργοστολίου

Ψηφίστηκε την Παρασκευή 3.10.2023 το νομοσχέδιο για τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας με Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια. 

Στόχος του νομοσχεδίου είναι να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων και των αναπηριών από εγκεφαλικά επεισόδια. Μάλιστα σε λίγες μόνοεβδομάδες θα λειτουργήσουν τουλάχιστον οι 2 από τις 18 μονάδες που δημιουργούνται σε ολόκληρη τη χώρα. 

Έως τώρα 57.000 εγκεφαλικά επεισόδια καταγράφονται στην χώρα μας, τα οποία αντιμετωπίζονται με πλημμελή τρόπο. 

Με τον νέο νόμο δημιουργούνται οι βάσεις για να υπάρχουν περισσότερες και καλύτερες μονάδες για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο στο στάδιο της οξείας φάσης

Εκτιμάται πως με το αρχικό δίκτυο μονάδων θα εξασφαλιστεί μικρότερη θνησιμότητα, λιγότερες αναπηρίες και μεγαλύτερη λειτουργικότητα για όσους επιβιώνουν. 

Μεταμορφώνοντας την φροντίδα των εγκεφαλικών επεισοδίων μειώνουμε την αναπηρίαμειώνουμε τον θάνατομειώνουμε τον πόνογια αμέτρητους ασθενείς και τις οικογένειές τους. 

Στην ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής αναφέρθηκα στην λειτουργία της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αργοστολίου. Μιας μονάδας πλήρως εξοπλισμένης, μιας πολύ μεγάλης δωρεάς του Κληροδοτήματος Γεωργίου & Μάρης Βεργωτή προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας ύψους 10.000.000 ευρώ, επισημαίνοντας ότι μετά την πρόσφατη ανακαίνιση του ΤΕΠ του νοσοκομείου έφτασε η ώρα να δούμε την λειτουργία της μονάδας που παραμένει κλειστή δεκατρία ολόκληρα χρόνια. 

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ομιλία μου στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται