Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Παναγής Καππάτος- Επίσκεψη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθακής

Στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης επισκέφθηκα σήμερα την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης. 

Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από τον Προϊστάμενοτης υπηρεσίας κ. Γρηγόρη Γρηγορακάκη και τηνΠροϊσταμένη του Τμήματος προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων και μουσείων κ. Ελένη Παπαφλωράτουγια την πορεία κύριων έργων πολιτισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη στον τόπο μας, καθώς και για τον προγραμματισμό της υπηρεσίας το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης μας τέθηκαν τα θέματα της ολοκλήρωσης σημαντικών μνημείων διαφόρων χρονολογικών περιόδων όπως: η ανάδειξη του Θολωτού Τάφου στα Τζαννάτα του Πόρου, η ανάπλαση του ρωμαϊκού βαλανείου (λουτρού) της Σάμης, η ανάδειξη του μνημειώδους ταφικού συνόλου στο Φισκάρδο – μοναδικό στα Ιόνια νησιά και εξαιρετικού αρχαιολογικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος – και η προστασία και ανάδειξη της Ρωμαικής Έπαυλης στην Αγία Ευφημία, ορισμένα από τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2024 μέσω του τρέχοντος ΕΣΠΑ, ενώ κάποια θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν στο επόμενο, απαλλαγμένα από χρονοβόρες διαδικασίες. 

Άμεση προτεραιότητα αποτελεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου και η ολοκλήρωσή του. Ένα έργο που θα δώσει διαφορετική πνοή στους επισκέπτες του αστικού ιστού του νησιού μας, αλλά και στους πολίτες. Σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις σχετικά με την ανάδοχο εταιρεία για την κατασκευή του κτιρίου, ενώ η μουσειολογική μελέτη εκπονείται από το επιστημονικό προσωπικό της εφορείας αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης. 

Επιπλέον, συζητήσαμε αναφορικά με τα κάστρα του Αγίου Γεωργίου και της Άσσου, καθώς και τις βελτιώσεις των μουσειακών υποδομών της Ιθάκηςστο Βαθύ και στον Σταυρό, ενώ παράλληλαενημερώθηκα και για τις συστηματικές ανασκαφές που πραγματοποιούνται στην περιοχή της Παλικής

Αναφερθήκαμε ακόμη στις εργασίες ολοκλήρωσης τριών εμβληματικών μνημείων ενταγμένων στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου Πολιτισμού των Αγίων Φανέντων, της Μονής Σισσίων και της Αγίας Μαρίνας Σουλλάρων, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού δημιουργώντας σημαντικούς νέους πόλους έλξης θρησκευτικού τουρισμού. 

Τέλος, συζητήσαμε το εύλογο αίτημα της στελέχωσης της υπηρεσίας, διαβεβαιώνοντας τους ότι θα προωθήσω το θέμα στην αρμόδια Υπουργό σε επερχόμενη επίσκεψή μου. 

Εκφράζω την σταθερή και αμέριστη συμπαράστασή μου στο σημαντικό έργο της εφορείας αρχαιοτήτων του Νομού μας με στόχο την περαιτέρω πολιτιστική ανάδειξη των νησιών μας. Θα είμαι αρωγός στις προσπάθειες για την ολοκλήρωση των σημαντικών έργων στον τομέα του πολιτισμού, καθώς και στην ένταξη έργων που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ευχαριστώ θερμά τον Προϊστάμενο για την πλήρη ενημέρωση, τα στελέχη και όλο το προσωπικό για τη θερμή υποδοχή. 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλλονιάς & Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται