Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
33 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΝΑΣΑ για κλείσιμο θεάτρου / Κυβερνητικός εμπαιγμός για πέντε συναπτά έτη

Η διαμάχη των δύο δημάρχων Αργοστολίου και Ληξουρίου αφήνει στο απυρόβλητο την κυβέρνηση και τις ευθύνες της.

11/02/2024

Η  απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων (Υπουργείο Εσωτερικών) να στείλει δημοτικούς υπαλλήλους που απασχολούνταν στην «ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ» από το Αργοστόλι σε Ληξούρι και Σάμη προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

  • Το σταμάτημα της λειτουργίας του Θεάτρου Αργοστολίου λόγω έλλειψης, πλέον, τεχνικής υποστήριξης.
  • Την δημόσια αντιπαράθεση των δημάρχων Αργοστολίου και Ληξουρίου μέσω γραπτών ανακοινώσεων και με σκληρές εκφράσεις εκατέρωθεν

Είναι γεγονός ότι μετά την διάσπαση του ενιαίου δήμου της Κεφαλονιάς στους δήμους Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης δεν υπήρξε η πρέπουσα συνεννόηση μεταξύ των νέων αρχών για την κατανομή του προσωπικού και κυρίως δεν υπήρξε η «εκ των ουκ άνευ» υποστήριξη από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών ώστε οι τρείς νέοι δήμοι να προχωρήσουν απερίσπαστοι στο έργο τους έχοντας εξασφαλίσει το κατάλληλο και απαραίτητο προσωπικό.

Χωρίς αμφιβολία, αφενός δεν περιποιεί τιμή στους δυο αγαπητούς δημάρχους η εξέλιξη αυτή και αφετέρου η αντιπαράθεσή τους τραυματίζει την εικόνα της Κεφαλονιάς και υποβαθμίζει την συνολική διαπραγματευτική της ικανότητα και αξιοπιστία απέναντι στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η ΑΝΑΣΑ καλεί τους δύο δημάρχους και τα δημοτικά τους συμβούλια σε κοινή δράση και διεκδίκηση απέναντι σε μια κυβερνητική πολιτική που συνεχίζει επί πέντε συναπτά έτη να τους εμπαίζει αρνούμενη να ικανοποιήσει τις προφανείς και αναμφισβήτητες ανάγκες σε στελεχιακό δυναμικό.

  • Πέντε χρόνια οι κενές θέσεις στον Πολιτισμό δεν καλύπτονται
  • Πέντε χρόνια τώρα η Πολεοδομία ως υπηρεσία αιχμής στερείται επιστημονικού προσωπικού προκαλώντας αναπτυξιακή υστέρηση και οικονομική ζημία.
  • Το θέατρο Ληξουρίου παραμένει κλειστό.
  • Το θέατρο Αργοστολίου αναστέλλει επ’ αόριστο την λειτουργία του

Οι δύο δήμαρχοι ας το ξανασκεφτούν. Ο «εχθρός» δεν είναι ούτε στο Αργοστόλι ούτε στο Ληξούρι. Ας υπερβούν τις κομματικές και φιλικές οριοθετήσεις τους, είναι εκπρόσωποι του λαού που τους εξέλεξε. Ας βάλουν απέναντί τους τους πραγματικούς υπευθύνους, το ΥΠΕΣ και το Μαξίμου. Τότε θα είμαστε όλοι/όλες μαζί τους.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ