Κυριακή 12 Μαΐου 2024
22 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο Ρωσσέτος Λούζης για το κλείσιμο του Θεάτρου Αργοστολίου

         Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ‘Ο ΚΕΦΑΛΟΣ’

Αρχικά θα ήθελα να απαντήσω στις ‘κατηγορίες’ φίλων , στο γιατί εγώ και οι πολιτιστικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούμαι , δεν πήραν θέση για την αναστολή λειτουργίας του θεάτρου της πόλης μας , του μοναδικού ( δυστυχώς ) στο νησί .

Η απάντηση λοιπόν είναι ότι περίμενα να ενημερωθώ και να έχω πιο καθαρή εικόνα για την υπόθεση αυτή , πέρα από αυτά που διάβαζα σε ανακοινώσεις ,άρθρα και σατυρικά ποιηματάκια,  αλλά και συζητήσεις με φίλους από άλλους συλλόγους και τους εργαζόμενους .

Δεν χρειάζεται  να πω και να προσθέσω τίποτα επί πλέον των όσων έχουν ειπωθεί και γραφτεί , από πολλούς άλλους , για την αξία και την σημασία της ύπαρξης ΚΑΙ λειτουργίας του Δημοτικού μας Θεάτρου για την ΖΩΗ των κατοίκων του νησιού , αλλά και την εικόνα που παρουσιάζουμε στους καλεσμένους καλλιτέχνες και τους επισκέπτες του τόπου .

Να προσθέσω μόνο , από την 40χρονη ενασχόληση μου στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού σε Χορωδίες και θέατρο . ότι το Δημοτικό θέατρο χωρίς τους εργαζόμενους και τους δημιουργούς του πολιτισμού , έχει ελάχιστη αξία . Χωρίς εκείνους που το ζωντανεύουν είναι ένα ακόμη κτήριο με υποδομή…

Χωρίς την Σπυριδούλα , την Στάμω , την Όλγα , την Ερασμία , τον Γρηγόρη , τον Μάκη ,τον Σταύρο …. , το Θέατρό μας δεν έχει ψυχή !!

Εμείς με αυτούς τους εργαζόμενους συνεργαζόμαστε . Τους γνωρίζαμε , τους κουράζαμε , , για να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε και να παρουσιάσουμε όσο μπορούσαμε καλύτερα , το πολιτιστικό προϊόν , που εμείς οι ερασιτέχνες , με τόσο κόπο ετοιμάζουμε …

Περιμένοντας λοιπόν την αντίδραση του Δήμου Αργοστολίου στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης , για μετάθεση 3 εργαζομένων της ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ , μετά την διάλυσή της , σύμφωνα με τον σχετικό Νόμο , με πληθυσμιακά κριτήρια , στον Δήμο Ληξουρίου , παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον , μαζί με άλλους συμπολίτες ( ομολογώ περίμενα περισσότερους να ενδιαφερθούν ) , την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου , το Σάββατο 17.2.24  , που για πρώτο θέμα είχε την αντίδραση στην απόφαση αυτή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης .

Το θέμα αυτό , μετά τις τυπικές διαδικασίες , συζητήθηκε για 3 ώρες . Στην συζήτηση κυριάρχησαν οι κριτικές, οι αντεγκλήσεις , οι κατηγορίες και οι έντονοι διαξιφισμοί μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της αντιπολίτευσης , για τις ευθύνες που υπάρχουν , για τους λάθος χειρισμούς , για καθυστερημένη αντίδραση και υπερεκτίμηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου .

Η Δημοτική Αρχή επέμεινε στην Αρχική της θέση , ότι έπρεπε να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους , που ζητούσαν να παραμείνουν , και ότι η κατανομή του προσωπικού της ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ , θα έπρεπε να γίνει , όχι με τα κριτήρια του σχετικού Νόμου , αλλά όπως έγινε με ο προσωπικό του Δήμου Κεφαλονιάς , όταν αυτός διασπάστηκε σε τρεις Δήμους , δηλαδή κατά τις ανάγκες και την επιθυμία των εργαζόμενων ., και τέλος , ότι η απόφαση  αυτή ήταν προκατειλημμένη και κατόπιν  … παρεμβάσεων !!  

Τελικά αποφασίστηκε να αντιδράσει ο Δήμος με νομικά μέσα ( αίτηση Θεραπείας και σχετική τροπολογία ) και διαβεβαίωσε η Δημοτική Αρχή , ότι το Δημοτικό Θέατρο θα λειτουργήσει σύντομα , με οποιονδήποτε τρόπο .

Επειδή τα νομικά μέσα , εάν γίνουν αποδεκτά , είναι τουλάχιστον χρονοβόρα ,  και

Επειδή διαφωνώ με την λειτουργία των πολύτιμων και υψηλής τεχνολογίας εγκαταστάσεων του θεάτρου , από ιδιώτες ( όσο γνώστες και να είναι ) , για λόγους προστασίας , ασφάλειας , καλής συνεργασίας και ποιότητας ,

  • Κάνω έκκληση στους Δύο Δημάρχους να βρουν τους τυπικούς τρόπους   (προγραμματικές συμβάσεις , κά. ), ώστε να παραμείνουν οι 3 αυτοί εργαζόμενοι στον Δήμο Αργοστολίου , που είναι εντελώς απαραίτητοι για την Καλή λειτουργία του Θεάτρου ( αφού το Ληξούρι , δυστυχώς δεν έχει ακόμη το δικό του θέατρο ) . Ενώ παράλληλα να μετακινηθούν , με τον ίδιο τυπικό τρόπο , στον Δήμο Ληξουρίου 3 εργαζόμενοι  από άλλες υπηρεσίες του Δήμου Αργοστολίου (ΕΦΌΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ )  , που για δικούς τους λόγους , ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να εργάζονται στο Ληξούρι , ώστε να καλύψουν πραγματικές ανάγκες του τοπικού Δήμου , καλύπτοντας παράλληλα  με αυτόν τον τρόπο και την ουσία του ισχύοντος Νόμου, περί δίκαιης κατανομής του προσωπικού .

Με την ελπίδα ότι θα δοθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα που προέκυψε , για να ζεσταθεί και πάλι η μοναδική πολιτιστική μας ΕΣΤΙΑ και να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε τις πολλές και καλές εκδηλώσεις που με τόσο κόπο έχουμε ετοιμάσει για αυτόν τον χρόνο ,

Σας ευχαριστώ ,                                                                     
ΡΩΣΣΕΤΟΣ ΛΟΥΖΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ