Τρίτη 30 Απριλίου 2024
17.6 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 Παναγής Καππάτος Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη – Στο επίκεντρο η κτιριακή και μηχανολογική αποκατάσταση του Νοσοκομείου Αργοστολίου

Μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση είχαμε χθες με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη με επίκεντρο τα ζητήματα στον τομέα υγείας των νησιών μας.

Ειδικότερα συζητήσαμε για τις τελευταίες λεπτομέρειες της προετοιμασίας για την υπογραφή της σύμβασης αναβάθμισης -ανακαίνισης – αναδιαρρύθμισηςκαι εκσυγχρονισμού του νοσοκομείου Αργοστολίουπου θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη παρέμβαση των τελευταίων 35 ετώναπό την κατασκευή του έως σήμερα σε επίπεδο κτιριακής και μηχανολογικής αποκατάστασης.

Με σημαντική χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 8.000.000 ευρώ,προχωράμεστον εκσυγχρονισμό και την πλήρη ανακαίνιση του εσωτερικού του νοσοκομείου, στην εφαρμογή συστήματος θερμοπρόσοψης στο κέλυφος του κτιριακού συνόλου και στην αντικατάσταση τουμηχανολογικού εξοπλισμού.

Τα νοσοκομεία μας απαιτούν σημαντικές παρεμβάσεις όχι μόνο σε υποδομές αλλά και στην υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού.

Όπως έχω ξαναπεί, τους τελευταίους μήνες στις δομές υγείας του Νομού μας προκηρύσσονται συνεχώς νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων.

Γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης της οργάνωσης του ΕΣΥ των νησιών μας, ώστε να εξυπηρετούνται οι νέες ανάγκες υγείας και οι αυξημένες προσδοκίες των πολιτών για περισσότερη φροντίδα και καλύτερη υγεία για όλους. 

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί νέα προκήρυξη(2Κ/2024)με ειδικότητες μόνιμου προσωπικού που αφορούν και τα δυο νοσοκομεία,Αργοστολίου και Ληξουρίου.

Επιπλέον, με τον κ. Υπουργό αναφερθήκαμε στην πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.), βάση της οποίας εγκρίθηκε για πρώτη φορά η σύσταση του προσωπικού της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αργοστολίου ήτοι 3 γιατροί, 12 νοσηλευτές και 1 φυσικοθεραπευτής ενώ αναμένεται η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύει στα ευαίσθητα θέματα υγείας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Με μεθοδικότητα και συστηματικότητα από την πρώτη στιγμή της θητείας μου επιμένω στην κατεύθυνση επίλυσης χρόνιων ζητημάτων υγείας που αφορούν τον τόπο μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ