Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
27 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κίνημα Πολιτών / Περί κοινόχρηστων χώρων…

Στην συνέλευση του κινήματος τέθηκε το θέμα των κοινοχρηστων χώρων στην πόλη μας από τους επαγγελματίες που παραβρέθηκαν και μας εξέφρασαν τα παράπονα τους.

Συμφωνήσαμε ότι η θέσπιση κανόνων από το δημοτικό και λιμενικό ταμείο που θα τηρούνται απαρεγκλιτα για όλους είναι η βασική προϋπόθεση για να αντιμετωπιστουν αποτελεσματικά και δίκαια τα προβλήματα τους.

Κύριος και βασικός παράγοντας που θα διέπει αυτούς τους κανόνες και τις αποφάσεις είναι η ομαλή ζωή, η ανεμπόδιστη διακίνηση των πολιτών, η απόλαυση του ελεύθερου χρόνου τους.

Δεύτερος παράγοντας είναι τα μαγαζιά και οι μικρές επιχειρήσεις μέσω των οποίων ζουν πολλοί συμπολίτες μας που δεν είναι πλούσιοι απλώς τα φέρνουν βόλτα. 

Πρέπει τα καταστήματα όσο  εξαρτώνται από την αξιοποίηση δημοσιου χώρου για την λειτουργία τους να διευκολυνθουν αξιοποιώντας ένα ορισμένο χώρο στα πεζοδρόμια, τις πλατείες κι άλλους χώρους χωρίς τα δικαιώματα των πολιτών να ακυρώνονται και οι αποφάσεις να καταστρατηγουνται.

Για ένα σημαντικό αριθμό καταστημάτων, ιδιαίτερα εστίασης κ.α η αξιοποίηση δημοσιων χώρων είναι όρος επιβίωσης. 

Στην βάση των δύο αυτών κριτηρίων θα πρέπει να στηριχθουν οι οποιες ρυθμίσεις αποφασιστουν. 

Τέλος σαν κίνημα αποφασίσαμε την στήριξη των επαγγελματιών, καθώς και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες μαζί με τους συμπολίτες μας σε αυτό τον σκοπό έτσι ώστε να στηρίξουμε την κοινωνική συναναστροφη και την κοινωνικοτητα και γενικότερα την ομαλή κοινωνική ζωή. 

Το συντονιστικό του κινήματος. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ