Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
28.2 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΛΑΣΥ ΙΝ / Περιοδεία στην Κεφαλονιά

ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί αναντικατάστατη την επαφή με το λαό, την συζήτηση από κοντά για τα προβλήματα τις αγωνίες αλλά κυρίως για το τι πρέπει να κάνουμε.

Με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κεφαλονιά,η Αλεξάνδρα Μπαλού, Περιφερειακή Σύμβουλος Ιονίων Νήσων, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και ο Νίκος Γκισγκίνης, επίσης Περιφερειακός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» βρέθηκαν κοντά στον λαό της Κεφαλονιάς, αυτήν τη φορά, με τους παρακάτω σταθμούς:

  • Περιοδεία σε σειρά χωριών της περιοχής Άνω Ερίσσου Κεφαλονιάς.

Συναντήθηκαν και μίλησαν με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων από Κομιτάτα, Καρυά, Πατρικάτα, Κοθρέα και Μεσοβούνια.

Τα περισσότερα από τα προαναφερόμενα χωριά, δεν έχουν νερό σε σταθερή βάση, είτε διότι δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο, είτε διότι οι δεξαμενές συγκέντρωσής του άργησαν να καθαριστούν με αποτέλεσμα, λόγω και των λιγότερων βροχοπτώσεων από την άνοιξη και μετά, αυτό να μην επαρκεί.

Παραμένουν τα προβλήματα αντιπλημμυρικής προστασίας, με πολλές «ανοιχτές πληγές», ακόμη και από την περίοδο του «Ιανού». Αναγκαία έργα, δεν έχουν προχωρήσει με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών, όπως επίσης και η επικίνδυνη κατάσταση στο οδικό δίκτυο, η έλλειψη αγροτικής οδοποιίας, αλλά και των μέτρων αντιπυρικής προστασίας. Την κατάσταση δυσχεραίνει σε σχέση με την επικοινωνία με το υπόλοιπο νησί και η ελλιπής συγκοινωνία, εφόσον δεν υπάρχουν τα αναγκαία δρομολόγια από το ΚΤΕΛ.

  • Επίσκεψη στους Βασιλικάδες στο Αγροτικό Ιατρείο.

Το Ιατρείο που ούτως η άλλως υπολειτουργούσε, έκλεισε από τον Φλεβάρη-μαζί με την παντελή έλλειψη ασθενοφόρου και δεν υπάρχει ούτε καν η στοιχειώδης ιατρική περίθαλψη για μια μεγάλη περιοχή, όπου το κοντινότερο Κέντρο Υγείας βρίσκεται στη Σάμη! Χαρακτηριστική η απάντηση των παιδιών που έπαιζαν στο ερώτηματι θα κάνετε αν χτυπήσετε;: «Ψάχνουμε πάγο και αν αρρωστήσουμε ψάχνουμε ιδιώτη, 50 ευρώ ο βήχας».

Στην πραγματικότηταπαραμένει ακάλυπτη υγειονομικά μια πολύ μεγάλη περιοχή, που αφορά και τα συγκεκριμένα χωριά, την ίδια ώρα που οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι μεγάλες, ενώ υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και το προσωπικό του, το οποίο δεν επαρκεί να κινήσει τα αναγκαία ασθενοφόρα.

  • Επίσκεψη στο χώρο της διαχείρισης των αποβλήτων του ΦΟΔΣΑ στην Παλλοστή.

Η όποια εξέλιξη των εργασιών μέχρι σήμερα, είναι δυσανάλογη του πακτωλού των χρημάτων που έχει ξοδευτεί, του χρόνου για την προστασία της υγεία και του περιβάλλοντος και των δυνατοτήτων της τεχνολογίας και επιστήμης. Διαφαίνεται επίσης ότι η ολοκλήρωση του υπάρχοντος σχεδιασμού της διαχείρισης θα απαιτήσει ακόμα περισσότερα χρήματα. Επιβεβαιώνεται ότι η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των ΑΣΑ είναι συμφέρουσα επένδυση για τους ιδιώτες και συνεχές χαράτσωμα για το λαό.

  • Περιοδεία,στις υπηρεσίες της Π.Ε. Κεφαλονιάς, με την συμμετοχή τουΓιάννη Κουρούκλη, Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του Μάκη Λάγιου γραμματέα της ΕΛΜΕ.

Στις συνομιλίες με τους εργαζόμενους, κυριάρχησε η διαρκώς οξυμένη κατάσταση με την έλλειψη προσωπικού. Υπηρεσίες, παραμένουν υποστελεχωμένες, με μεγαλύτερη επιβάρυνση και λόγω συνταξιοδοτήσεων προσωπικού. Την ίδια ώρα, δεν προβλέπονται προσλήψεις και η Περιφερειακή Αρχή έχει προχωρήσει στην δημιουργία «Αναπτυξιακού Οργανισμού» στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ιδιωτικοποιώντας επί της ουσίας σειρά υπηρεσιών, με επιπτώσεις τόσο στους ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους, όσο και τα λαϊκά στρώματα.

  • Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων νήσων συμμετείχαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του ΔήμουΣάμης και παραχώρησαν συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Τρίτης, στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε ότι βασικές ανάγκες του λαού δεν έχουν ικανοποιηθεί, κρίσιμα και αναγκαία έργα προστασίας και ποιότητας ζωής δεν υλοποιούνται. Οι ευθύνες διαχρονικά βαρύνουν κυβερνήσεις, Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές. Βαρύνουν την πολιτική που θέτει στο επίκεντρο το κέρδος και όχι την ζωή του λαού. Πολιτική που σχεδιάζεται στην ΕΕ, προωθείται από τις κυβερνήσεις και εξειδικεύεται σε τοπικό επίπεδο από τις Περιφερειακές Αρχές.

Το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης κάλεσε το λαό να μηνχαρίσει άλλο χρόνο, σε υποσχέσεις και μεγάλα λόγια καλώντας τους σε οργάνωση, διεκδίκηση και αγώνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ