Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
28.2 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΛΑΣΥ Ληξουρίου / Ερώτηση του Ευάγγελου Φαρακλού για τον βιολογικό καθαρισμό

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Ο Βιολογικός καθαρισμός στο Δήμο μας λειτουργεί περίπου από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 με πρωτεργάτη την τότε δημοτική αρχή του Γιώργου Φιλιππάτου. Αρχικά εξυπηρετούσε μόνο την πόλη του Ληξουρίου και, μετά από ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, επεκτάθηκε και προς τη νότια Παλική (αρχικά το δίκτυο αποχέτευσης κάλυψε τον οικισμό των Σουλλάρων και στη συνέχεια του οικισμούς Μαντζαβινάτων και Βουνίου της Κοινότητας Κατωγής).

Για σήμερα, αλλά και διαχρονικά, η κατάργηση των βόθρων – σηπτικών δεξαμενών λυμάτων, αποτελεί σημαντικό στοιχείο ποιότητας ζωής και σοβαρό παράγοντα προστασίας της δημόσιας υγείας. Με βάση τα παραπάνω η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης κυρίως στη νότια Παλική λόγω των αργιλικών εδαφών αλλά και σε όλα τα χωριά της Παλικής είναι άμεσα επιβεβλημένη. Ιδιαίτερα όμως σε οικισμούς όπως ο ‘Άγιος Βασίλειος, ο Άγιος Δημήτριος και ο Λογγός – Λέπεδα, μπορεί να δρομολογηθεί άμεσα η επέκταση καθώς εκτός των άλλων δεν αποτελεί ένα κοστοβόρο έργο λόγω εγγύτητας στις εγκαταστάσεις του υφιστάμενου Βιολογικού Καθαρισμού Ληξουρίου.

Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι σχεδόν 15 χρόνια έχει σταματήσει οποιαδήποτε επέκταση του δικτύου αποχέτευσης.

Ερωτάστε:

Α. Ποιες είναι οι προθέσεις σας για την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης;

Β. Σε ποιες περιοχές θα δώσετε προτεραιότητα;

Γ. Είναι επαρκείς και λειτουργούν άρτια οι εγκαταστάσεις του σημερινού σταθμού επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή «Λότζα» Ληξουρίου;

Ληξούρι 21/6/2024 ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης

Φαρακλός Ευάγγελος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ