Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
28.2 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΛΑΣΥ Ληξουρίου / Οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες πρέπει να στηρίζονται και όχι να απαξιώνονται

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου διαμαρτύρεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο για την μη ανανέωσητης απόσπασης της εκπαιδευτικού Βάσως Μαθιουδάκη, στην  Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη Ληξουρίου.

Η μη ανανέωση της παραπάνω απόσπασης ουσιαστικά πρόκειται για μία κυβερνητική πράξη απαξίωσης του ίδιου του πνευματικού αυτού ιδρύματος που αποτελεί σημαντικό πυλώνα πολιτισμού και πνευματικής δημιουργίας για τον μικρό μας τόπο, την Παλική, αλλά και για όλη την Κεφαλονιά.  Είναι μια ακόμη ενέργεια ενάντια στο συγκεκριμένο ίδρυμα που μαζί με την συστηματική υποχρηματοδότηση και την χρόνια υποστελέχωσή του (δεν διαθέτει κανένα μόνιμο υπάλληλο), συμβάλει ώστενα συναντούν νέα εμπόδια οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας της περιοχής σε ποιοτικό, προσβάσιμο δωρεάν βιβλίο, σε προσβάσιμο αρχειακό και μουσειακό υλικό και στην πολιτιστική και πνευματική δημιουργία.

               Τα τελευταία χρόνια η μεστή και πολυσήμαντη πολιτιστική – πνευματική δράση της Ιακωβατείου βιβλιοθήκης, στην οποία πανθομολογούμενα, είχε μεγάλη και καθοριστική συμβολή και η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός, φαίνεται να ενοχλεί την  κυβέρνηση και την πολιτική της. Μια πολιτική που επιδιώκει να εμπορευματοποιήσει πλήρως όλα τα πνευματικά ιδρύματα και ιδιαίτερα τις βιβλιοθήκες, να τα κάνει να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ως αποκεντρωμένες ανταγωνιστικέςμονάδεςκαι σε διαμετρική αντίθεση με τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας για μόρφωση και πολιτισμό.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες πρέπει να στηρίζονται για να μπορούν να επιτελούν το ρόλο τους και όχι να απαξιώνονται. Να είναι πλήρως εξοπλισμένες, να διαθέτουν επαρκές προσωπικό που θα έχει μόνιμη και σταθερή εργασία (σήμερα έχει μόνο έναν αποσπασμένο υπάλληλο όταν απαιτούνται τρεις). Να υπάρχει πλήρης κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και των εξόδων για εμπλουτισμό τους με βιβλία και άλλο απαραίτητο υλικό. Επιπλέον, θα έπρεπε όλες οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες να είναι άμεσα συνδεδεμένες με την Α΄βάθμια και Β΄βάθμια Εκπαίδευση, να αλληλοτροφοδοτούνται και να στηρίζουν πολύπλευρα την εκπαιδευτική διαδικασία.

Απαιτούμε εδώ και τώρα

  • Την ανανέωση της απόσπασης της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη καθώς και την πλήρη επάνδρωσή του συγκεκριμένου πνευματικού ιδρύματος  με το αναγκαίο μόνιμο  προσωπικό που σήμερα στερείται. 
  • Την γενναία οικονομική στήριξή τηςΙακωβατείου βιβλιοθήκης για να μπορεί να ανταποκρίνεται στο έργο της.
  • Την επισκευή του παραδοσιακού κτιρίου της που βρίσκεται τραυματισμένο από τους σεισμούς του 2014 χωρίς καμιά προοπτική επισκευής.

Ληξούρι 25/6/2024                    Η  Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ