Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ε.Α.Σ.: 20€ ανά αιγοπρόβατο και 200€ ανά αγελάδα

      Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (Σ.Ε.Κ.) – η πανελλήνια συνδικαλιστική Οργάνωση που εκπροσωπεί όλους τους ΑγροΚτηνοτρόφους – στο Διοικητικό Συμβούλιου της οποίας συμμετέχει ενεργά ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, επισημαίνει ξανά την αναγκαιότητα λήψης άµεσων µέτρων ενίσχυσης των ΑγροΚτηνοτρόφων για την αντιµετώπιση της επερχόµενης καταστροφής, εξαιτίας της τεράστιας αύξησης του κόστους παραγωγής.

      Συγκεκριμένα οι προτάσεις του Σ.Ε.Κ., που είχαν σταλεί σε όλους τους αρµόδιους φορείς άσκησης κυβερνητικής πολιτικής, για την αντιµετώπιση του κόστους παραγωγής (Ζωοτροφές, Ενέργεια, Αναλώσιµα κλπ) είναι η καταβολή άµεσων ενισχύσεων στους ΑγροΚτηνοτρόφους ως εξής :

Α) 20€ ανά προβατίνα και γίδα, τόσο στις εκμεταλλεύσεις που παρέδωσαν το 2021, 2,5 τόνους γάλα σε εγκεκριµένα τυροκοµεία όσο και για εκείνες τις  εκµεταλλεύσεις που δεν παρέδωσαν γάλα, αλλά παρέδωσαν επαρκή αριθµό αρνο-κάτσικων για σφαγή.

Β) 200€ ανά αγελάδα γαλακτοπαραγωγής και αγελάδα παραγωγής κρέατος.

     Επιπροσθέτως κρίνεται ως πολύ σηµαντική, η µείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. των εκροών των παραγωγών (γάλα και κρέας) στο 6%. Θα αποτελούσε µεγάλο ανασταλτικό παράγοντα της οικονοµικής συµπίεσης των παραγωγών, ευνοώντας παράλληλα την κατανάλωση.

     Τέλος, απαιτείται άµεση ρύθµιση των κτηνοτροφικών χρεών προς τις Τράπεζες γιατί η λήψη εξώδικων και το κλείσιµο λογαριασµών των ΑγροΚτηνοτρόφων, ούτε τις ίδιες τις Τράπεζες εξυπηρετεί, ούτε πολύ περισσότερο τους παραγωγούς που στο περιβάλλον που ζούµε, οδηγούνται σε καταστροφή «δια της ασφυξίας»    
Από Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ