Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
33 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κινητοποίηση κι απ’ τον Αγροκτηνοτροφικό Σύλλογο Κεφαλονιάς | Τα αιτήματα

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και Ιθάκης χαιρετίζει τους συναδέλφους που σε όλη τη χώρα και με τα τρακτέρ στους δρόμους δίνουν αγώνα επιβίωσης, ενωμένοι, συντονισμένοι με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας καλεί όλους τους μικρομεσαίους παραγωγούς της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ!!!

Συνάδελφοι-σες Aγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, αλιείς,

Κάθε μέρα, ο καθένας και η καθεμιά από εμάς βιώνει τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής αντιαγροτικής πολιτικής στα σπίτια μας και στη παραγωγή μας.

Η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ επιβεβαίωσε αυτό το οποίο λέγαμε: Ότι δηλαδή είναι κατά του μικρομεσαίου παραγωγού, οδηγεί στη συρρίκνωση του κλάδου και συνεχίζει από εκεί που το άφησε η προηγούμενη ΚΑΠ.

Η κυβέρνηση μεθοδεύει την αλλαγή του ΕΛΓΑ, με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και παραπάνω εμπόδια στις αποζημιώσεις.

Η ακρίβεια στο κόστος παραγωγής αλλά και σε αυτά που πληρώνουμε για τα σπίτια μας και σε είδη λαϊκής κατανάλωσης, μας έχουν γονατίσει!!!!

Τα ιδιαίτερα προβλήματα του κλάδου μας στο νησί είναι πολλά, όπως η τραγική αγροτική οδοποιία, η διαρκής χειροτέρευση των δημόσιων δομών υγείας, τα προβλήματα από την ανεξέλεγκτη παρουσία των αλόγων του Αίνου, οι ζημιές από αλεπούδες, τσακάλια, στα κοπάδια, από κητώδη στα δίχτυα τον ψαράδων και άλλα που ως οργανωμένο αγροτικό κίνημα αναδεικνύουμε σταθερά.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μεγάλη γαλακτομική επιχείρηση έριξε την τιμή αγοράς του γάλακτος κατά δέκα λέπτα (0,10 Ε), δημιουργώντας νέα βάσανα και σκοτούρες στους κτηνοτρόφους. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι και άλλοι τυροκόμοι ετοιμάζονται να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να φέρουν μειώσεις στις τιμές αγοράς, την ίδια ώρα που το τυρί στο τραπέζι του καταναλωτή έχει γίνει είδος προς εξαφάνιση, λόγω της ακρίβειας. Οι μειώσεις αυτές είναι συντριπτικό χτύπημα στο ήδη μειωμένο εισόδημα του κτηνοτρόφου και δεν πρέπει να περάσουν!

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα παπαγαλάκια της λένε ότι δεν έχουν άλλα λεφτά για τους αγρότες, δίνουν όμως εκατομμύρια για αεροπλάνα και φρεγάτες για να στέλνουν τα παιδιά μας στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού, για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των εμπόρων του πολέμου και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Εντωμεταξύ ακόμα εκκρεμούν αποζημιώσεις από την Περιφέρεια από την εποχή του Ιανού προς τους αλιείς, αλλά και από τον ΕΛΓΑ σε άλλους παραγωγούς, αποδεικνύοντας ότι οι ανάγκες μας μόνο προτεραιότητα δεν είναι.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

Όσο η κυβέρνηση, η ΕΕ, τα κόμματα που τη στηρίζουν, εφαρμόζουν πολιτικές που μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα εμείς πρέπει να δίνουμε διαρκή και πολύμορφο αγώνα για την επιβίωση μας.

Ό, τι έχουμε καταφέρει ως τώρα το έχουμε καταφέρει συντονισμένα πανελλαδικά και με τα τρακτέρ στους δρόμους!!!!

Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να τα καταφέρουμε!!!!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh (0,07Ε/Kwh) και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
 • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα για να καλύψουμε τις βιοποριστικές ανάγκες και τα έξοδα καλλιέργειας.
 • Κατοχύρωση κατώτατης εγγυημένης τιμής στο γάλα που θα μας προστατεύει από τους μεγαλεμπόρους του γάλακτος. Αυτοί κερδοσκοπούν στις πλάτες μας και καθορίζουν τις τιμές ανάλογα με τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς και τις εξελίξεις στην οικονομία.
 • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και ενίσχυση για την ακαρπία στην Ελιά που αγγίζει όλη την χώρα, για όλα τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.
 • Λέμε κατηγορηματικά όχι στα σχέδια της Κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ που προβλέπει μεγαλύτερη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, μικρότερες αποζημιώσεις, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.
 • Παλεύουμε για ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
 • Να δοθούν – με βάση τις αιτήσεις – οι αποζημιώσεις που εκκρεμούν, στο 100% της ζημιάς .
 • Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα δημοτικά σφαγεία.
 • Να χωροθετηθούν και να λειτουργήσουν άμεσα χώροι για καρνάγιο σε όλους τους Δήμους στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη για να συντηρούμε οι αλιείς τα σκάφη μας απρόσκοπτα.
 • Εκσυγχρονισμός όλων των αλιευτικών καταφυγίων και υποδομών σε Κεφαλονιά και Ιθάκη με ευθύνη του κράτους, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των αλιέων.
 • Να καταργηθεί το τέλος ιδιοκτησίας για τα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη.
 • Αύξηση των αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
 • Να καταργηθεί το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ.
 • Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας, χωραφιών, αποθηκών, αγροτικών μηχανημάτων κ.α. που βρίσκονται στο “κόκκινο”, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300 χιλ.Ε . Καμία διακοπή ρεύματος νερού σε σπίτια, χωράφια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
 • Όχι στην εφαρμογή της νέας ΚΑΠ που κινείται σε ακόμη χειρότερη κατεύθυνση με μείωση των επιδοτήσεων. Να συνδεθεί η επιδότηση με την παραγωγή.
 • Να γίνουν άμεσα όλα τα αναγκαία και απαραίτητα αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά έργα προστασίας των αγροτικών καλλιεργειών, της αγροτικής οδοποιίας, καθώς και όλα τα έργα υποδομής για την εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ,  ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/2 ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Συμπορευόμαστε με τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Σύσκεψης Συντονισμού που έγινε προχθές το μεσημέρι στη Νίκαια της Λάρισας και ζεσταίνουμε τις μηχανές μας για να βγούμε και με τα τρακτέρ μας στους δρόμους της Κεφαλονιάς.

Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γραμματέας

Παναγής Σωτήρας                                                    Νίκος Ζαφειράτος

Ληξούρι 8/2/2024

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ