Δευτέρα 13 Μαΐου 2024
17.1 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η σημερινή συγκέντρωση στο Αργοστόλι ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο (εικόνες, βίντεο)

Γράφει ο Μάκης Λεκατσάς

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

Εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς συμμετείχαν στην σημερινη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου στην απεργία που είχε κηρύξει για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Μελη σωματείων στην πλατεία Αργοστολίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης που συμμετείχε στην σημερινή απεργία.

Λίγο μετά τις 10:30 άρχισαν οι ομιλίες, κατά τις οποίες εκφράστηκαν τα αιτήματα των απεργών που αφορούν στην ανάγκη αντίστασης στο νεο εργασιακό νομοσχέδιο που οδηγεί, τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση και καταργώντας το 8ωρο και το πενθήμερο εργασίας. Το νομοσχέδιο έκτρωμα του υπουργείου εργασίας, που ουσιαστικά πρόκειται για την ενσωμάτωση της Οδηγίας της ΕΕ 2019/1152 και του Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου 2019, ικανοποιεί τις απαιτήσεις του κεφαλαίου συνολικά και του ΣΕΒ, για πλήρη ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, θέσπιση 13 ωρών δουλειάς, κατάργηση του πενθημέρου και προστασία της απεργοσπασίας με ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Χορηγός Στήλης

Ομιλητές στην σημερινή συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλλονιάς & Ιθάκης Βαρδαραμάτος Βαγγέλης, , η προεδρος της ΕΛΜΕΚΙ Σοφία Ποταμιάνου .

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κεφαλλονιάς & ΙΘάκης Σπύρος Καμπίτσης ενω μετά το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία των εργαζομενων στους κεντρικούς δρομους που φώναξαν συνθήματα ενάντια στο νεο εργασιακό νομοσχέδιο.

Για περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook : kefaloniastatus.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ