Κυριακή 12 Μαΐου 2024
18.8 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η όμορφη βραδιά της κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Ναυτικών Κεφαλονιάς [pics & vid]

Γράφει ο Μάκης Λεκατσάς

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΝΤΕΟ:ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Σε μια όμορφη εκδήλωση ο δραστήριος Σύλλογος Ναυτικών Κεφαλονιάς “Νίκος Καββαδίας”έκοψε το Σαββάτο το βράδυ 13 Ιανουαρίου την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Κουρκουμελάτων.

Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου παραυρέθηκε στην εκδήλωση με επικεφαλής τον πρόεδρο Αναστάσιο Παγουλάτο ο οποίος στην ομιλία του αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε συγκινημένος στο δύσκολο επάγγελμα του ναυτικού μέσα ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και για θεσμικά θέματα των Ναυτικών,κάνοντας αναφορά και για τη δράση του Συλλόγου Ναυτικών ‘Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ‘από το 1999 που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα.

Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ Δημήτριος , ευχόμενος Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

Συντονιστής της όμορφης εκδήλωσης ήταν ο Γραμματέας του Συλλόγου Τζάκης Σπύρος και πολλοί ήταν οι εν ενέργεια και συνταξιούχοι ναυτικοί που παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Από τις τοπικές αρχές την εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής,ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος,η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού Ιονίων Νήσων Ελένη Παπαναστασάτου,ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αργοστολίου Διονύσης Κωνσταντάτος,η Λιμενάρχης Κεφαλλονιάς Αθανασία Νταβάκου,και ο διοικητής της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων Αθανάσιος Σιούτης.

Η Χορωδία Λειβαθούς υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Βασίλη Καλογηρά με την ηχητική της φρεσκάδα τη ρυθμικότητα και τη μελωδικότητα σε συνδυασμό με τη συνοδεία των υπέροχων μαντολίνων που πλαισίωναν τη χορωδία,ενθουσίασε τον κόσμο ανοίγοντας την υπέροχη βραδιά μουσικά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και η παρουσίαση του νέου βιβλίου, που έκδωσε ο Σύλλογος μας με τίτλο “Η Ναυτοσύνη Των Ελλήνων”, από την Ιστορικό-Συγγραφέα Κυρία Ευρυδίκη Λειβαδά-Ντούκα.

Η πιο συγκινησιακή στιγμή της εκδήλωσης ήταν η στιγμή που ο πρόεδρος του Συλλόγου Ναυτικών ‘Νίκος Καββαδίας’ Τάσος Παγουλάτος και το ίδρυμα”Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή” τίμησε στο πρόσωπο της κας Αικατερίνης Γαρμπή την προσφορά της γυναίκας στην Ελληνική Ναυτική Οικογένεια και όπως χαρακτηριστικά είπε, σε αυτές προστρέχουμε ικέτες για όλα εξαιτίας μας πέρασαν,για όλα εξαιτίας μας έχασαν,και για όλα εξαιτίας μας στερηθήκαν.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε κέρασμα που ήταν προσφορά του Ιδρύματος ‘’Γεωργίου & Μάρης Βεργωτή’και του Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας.

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ