Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
29 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Διοικητής ΔΙ.Π.Υ.Ν.Κεφαλλονιάς :Θετικός ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου

Γράφει ο Μάκης Λεκατσάς

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΝΤΕΟ:ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η αντιπυρική περίοδος για το νησί μας, όπου, παρά τον μικρό πυρκαγιών σε σχέση με άλλες χρονιές,λόγω της ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπόλοιπων αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων, οι καμένες εκτάσεις ήταν πολύ λιγότερες, συγκριτικά με άλλα χρόνια.

Τον απολογισμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου έκανε στα τοπικά ΜΜΕ ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κεφαλλονιάς Πύραρχος Π.Σ Χρήστος Ζουναλής.

Η αντιπυρική περίοδος τελείωσε στα χαρτιά, όμως ο καιρός δεν καταλαβαίνει από ημερομηνίες και χαρτιά. Βλέπουμε ότι ακόμα κάνει ζέστη και οι συνθήκες είναι επικίνδυνες. Άρα χρειάζεται προσοχή από τους πολίτες, να παίρνουν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας Ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τη Κεφαλλονιά και Θεωρώ ότι όλοι μας συμβάλαμε, ώστε να έχουμε και μικρότερο αριθμό πυρκαγιών και μικρότερο αριθμό καμένων στρεμμάτων. Βέβαια, απολογισμός θα γίνει στο τέλος, αφού εξεταστούν τα στοιχεία.

Ο κ. Ζουναλής ευχαρίστησε όλες τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Π.Υ Κεφαλλονιάς το κλιμάκιο της 359 ΜΑΕΔΥ με τα δύο πυροσβεστικά PZL που συνενδράμαν αποφασιστικά στην έγκαιρη κατάσβεση των περιστατικών εκδήλωσης φωτιάς σε όλη την Κεφαλλονιά,την πολιτική προστασία του νομού τις 6 εθελοντικές ομάδες που συνέτρεξαν σε κάθε περιστατικό εκδήλωσης φωτιάς μερικές φορές και πρίν τις πυροσβεστικές δυνάμεις λόγω και της εγγυτητάς, και την ομάδα πυροπροστασίας του δήμου Αργοστολίου.

Μπορεί η αντιπυρική περίοδος να ολοκληρώθηκε, όμως η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο νησί μας παραμένει σε επιφυλακή τόνισε ο κ. Ζουναλής και επισήμανε την αναγκαιότητα της απαιτούμενης προσοχής και υπευθυνότητας που πρέπει να επιδείξουν οι πολίτες και μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου,ώστε η καύση να γίνεται με προϋποθέσεις ενημερώνοντας την Π.Υ την προηγούμενη ήμερα και λαμβάνοντας τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Στο τέλος της ενημέρωσης ο διοικητής της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κεφαλλονιάς εδωσε την ευχάριστη είδηση ότι σύντομα η Π.Υ Κεφαλλονιάς θα αποκτήσει πυροσβεστικό όχημα το οποίο θα διαθέτει εξιδιεκευμένο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση περιστατικών απο σεισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ