Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αισιόδοξο και λαμπρό το μέλλον για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων [εικόνες]

Γράφει ο Μάκης Λεκατσάς

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΚΟΝΕΣ:ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Σε ένα σύγχρονο, ρευστό και παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον οι Αξιωματικοί της εμπορικής ναυτιλίας, ως πρώτοι αποδέκτες εξέλιξης της ναυτιλίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα σύνολο απανωτών αλλαγών και νέων απαιτήσεων που πρέπει να ακολουθήσουν, προκειμένου να γίνουν ανταγωνιστικοί στο μέλλον.

Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων αποτελεί σημείο αναφοράς για τους αποφοίτους και σπουδαστές που ναυτολογούνται σήμερα στα πλοία της ελληνόκτητης ναυτιλίας και στελεχώνουν το Λιμενικό Σώμα και διαχειρίστριες εταιρείες ή υπηρεσίες συναφείς με τη ναυτιλιακή δραστηριότητα και επιχειρηματικότητα για το πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών που προσφέρει.Η κατάσταση στα ναυτιλιακά ιδρύματα της χώρας υπήρξε ιδιαίτερα απαιτητική και για πολλά χρόνια οι ανάγκες των σχολών καλύφθηκαν από τα έσοδα του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης, από ευρωπαϊκούς πόρους και σημαντικές δωρεές του εφοπλισμού και ιδιωτών.

Κατά την τελευταία δεκαετία, η αυξανόμενη ζήτηση για καταρτισμένους αξιωματικούς ΕΝ οδήγησε πολλούς νέους να στραφούν προς τη θάλασσα ήρθαν να καλύψουν όχι μόνο τις ανάγκες της ελληνικής ναυτιλίας σε αξιωματικούς γέφυρας,και η γιγάντωσης της ελληνικής ναυτιλίας, εντός και κυρίως εκτός συνόρων, απαιτούσε ναυτικούς οι οποίοι θα εκπαιδεύονταν σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, με τη χρήση προηγμένων για την εποχή συστημάτων.

Σήμερα λοιπόν μετά την υποδοχή των νέων σπουδαστών της ΑΕΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των δύο υπερσύγχρονων προσομοιωτών που θεωρούνται τα πιο άρτια τεχνολογικά συστήματα εκπαίδευσης για τους πλοίαρχους που υπάρχουν αυτή παγκοσμίως.

Η Ακαδημία συνεχίζει περαιτέρω δυναμικά την αναβάθμιση του τεχνικού και εργαστηριακού εξοπλισμού της για τις ανάγκες εκπαίδευσης των σπουδαστών και σπουδαστριών της.

Την παρουσίαση των νέων προσομοιωτών έκανε ο Διευθυντής της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων Διονύσης Ρασσιάς

Το Σεπτέμβριο του 2023 εγκαταστάθηκε ο νέος προσομοιωτής χειρισμού υγρού φορτίου (Δεξαμενοπλοίων) μέσω της περιφέρειας Ιονίων Νήσων και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής συνολικού κόστους 188,000 ευρώ. Ο προσομοιωτής αυτός θα έχει προστιθέμενη αξία στην εκπαίδευση των σπουδαστών μας σε θέματα που αφορούν τηνφορτοεκφόρτωσης δεξαμενοπλοίων τόσο μεταφοράς αργού πετρελαίου, προϊόντων ,χημικών καθώς και LNG και LPG . Θα υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονης εκπαίδευσης 18 σπουδαστών.

 Τον Ιούλιο του 2023 εγκαταστάθηκε νέος προσομοιωτής ECDIS/RADAR-ARPA οχτώ θέσεων εργασίας δωρεά του HELLENIC MUTUAL WAR RISKS ASSOCIATION (BERMUDALTD) κόστους 100.000 Ευρώ. Ο ολικός εξωραϊσμός του χώρου που εγκαταστάθηκε ο νέος προσομοιωτής συντελέστηκε με προσωπική δωρεά του κεφαλλονίτη πλοιοκτήτη κ. Μιχαήλ ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ. Και αυτός ο προσομοιωτής θα έχει προστιθέμενη αξία στην εκπαίδευσητων σπουδαστών μας καθότι στην σύγχρονή εποχή της ηλεκτρονικής ναυσιπλοΐας η συσκευή ECDIS δηλαδή το σύστημα απεικόνισης ηλεκτρονικού χάρτη και πληροφοριών έχει αντικαταστήσει τους παραδοσιακούς χάρτινους ναυτικούς χάρτες και έχει καταστεί κύριο μέσω ναυσιπλοΐας. Ο προσομοιωτής επιτρέπει ταυτόχρονη εκπαίδευση έως και 24 σπουδαστών/στριών 

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ