Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
31 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γέφυρα Αγίας Βαρβάρας:Επικίνδυνα και ανησυχητικά σημάδια φθοράς μετά την ολική της αναβάθμιση

Γράφει ο Μάκης Λεκατσάς

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΚΟΝΕΣ:ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Ανησυχητικά και επικίνδυνα σημάδια φθοράς παρουσιάζει η η γέφυρα της Αγίας Βαρβάρας 28 μήνες μετά την ολική της επισκευής.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Η γέφυρα της Αγίας Βαρβάρας τύπου Bailey παραδόθηκε πλήρως αναβαθμισμένη τέλη Ιουνίου 2021, και οι βασικές εργασίες αφορούσαν την αντιμετώπιση της συνεχούς φθοράς της μεταλλικής επικάλυψης και του υποκείμενου ξύλινου καταστρώματος που είχαν μεγάλες φθορές.

Επιλέγει και έγινε ολική αντικατάσταση του υφιστάμενου καταστρώματος της γέφυρας από σύμμικτη πλάκα σκυροδέματος και χαλυβδόφυλλων.Κατασκευάστηκαν σύμμικτα στοιχεία σκυροδέματος με μήκος περίπου (όσο πλάτος του καταστρώματος της γέφυρας) και πλάτος (όσο το πλάτος του χαλυδόφυλλου) και τα στοιχεία τοποθετήθηκαν εγκάρσια πάνω στη γέφυρα, επί των διαδοκίδων με αρμό διαστολής .Επιπλέον τοποθετήθηκε ως άνω οπλισμός – πλέγμα προκειμένου να προστατευτεί η επιφάνεια του σκυροδέματος από ρηγμάτωση όπως βλέπετε στις φωτό κατά τη διάρκεια του έργου αναβάθμισης και επισκευής.

Πέντε μήνες μετά την ολική επισκευή της ιστορικής γέφυρας της Αγίας Βαρβάρας τύπου Bailey και την παραδόση του έργου ,εμφανίστηκαν και τα πρώτα  ανησυχητικά σημάδια φθοράς του σκυροδέματος επάνω στο κατάστρωμα της γέφυρας ενώ και σε αρκετά σημεία ,εκτός από τις ρηγματώσεις, υπήρχαν και αποκολλήσεις φθαρμένων κομματιών σκυροδέματος.

Σήμερα 28 μήνες μετά την ολοκλήρωση του έργου αναβάθμισης της γέφυρας της Αγίας Βαρβάρας τα σημάδια φθοράς στο κατάστρωμα της γέφυρας είναι εμφανή και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά και επικίνδυνα.

Εμφανείς οι φθορές με τρύπες να έχουν ανοίξει στο κατάστρωμα της γέφυρας

Στην είσοδο της μιας πλευράς της γέφυρας το σκυροδετημένο κατάστρωμα έχει υποστεί καθίζηση.

H επιλογή να γίνει σκυροδέτηση του καταστρώματος αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος λανθασμένη και δεν άντεξε το βάρος των οχημάτων βαρέος τύπου που χρησιμοποιούν τον οδικό άξονα Αργοστόλι -Σάμη που τμήμα του αποτελεί η γέφυρα της Αγίας Βαρβάρας διέρχονται μην εχόντας άλλη επιλογή πρόσβασης στο Αργοστόλι ερχόμενοι από το λιμάνι της Σάμης που διακινείται μεγάλος όγκος μεταφορικού έργου προς όλη την Ελλάδα.

Στο κατάστρωμα της γέφυρας της Αγίας Βαρβάρας πρέπει να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις αποκατάστασης,και όχι πρόχειρα μπαλώματα που όπως αποδεινύεται δεν αντέχουν.Η αποκαταστάση του καταστρώματος της γέφυρας και η οδική ασφάλεια θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την Περιφερειακή αρχή που αναλαμβάνει σε ένα μήνα περίπου τα καθήκοντα της .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ