Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13.7 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Καλό ταξίδι Γεράσιμε…

Κάθε πρωί με το ποδήλατό του διέσχιζε την παραλιακή του Αργοστολιού και έφθανε στο πόστο του, στην είσοδο της Alpha Bank δίπλα ακριβώς από το ΑΤΜ.

Από αυτή τη θέση που στεκόταν ολημερίς για ένα κομμάτι ψωμί στην κυριολεξία, απέκτησε το προσωνύμιο “0 Γεράσιμος ο τραπεζίτης¨.

Ήταν ίσως ο πιο γνωστός και σίγουρα ο πιο απείρακτος ρομά του Αργοστολιού.

Καλημέριζε τους πάντες και ποτέ δεν έχανε την ελπίδα του για κάποια βοήθεια από τους χρήστες του ΑΤΜ, προκειμένου να μπορέσει να ζήσει την πολυμελή οικογένειά του.

Όταν νύχτωνε, πολλές φορές και αργά το βράδυ, σχεδόν πάντα με θλιμμένο βλέμμα αποχωρούσε από το πόστο του και επέστρεφε στο σπίτι που τα τελευταία χρόνια έμενε με την οικογένειά του.

Η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν καλή και σε όσους ήταν γνωστός, φαινόταν ότι επιβαρυνόταν κάθε μέρα που περνούσε. Η ανάγκη επιβίωσης και οι συνθήκες ζωής της οικογένειάς του όμως δεν του επέτρεπαν να εγκαταλείψει έστω και για μια ημέρα το πόστο του.

Τον Γεράσιμο είμαι σίγουρος πως όλοι όσοι τον γνώρισαν, θα τον θυμούνται με αγάπη και θα έχουν ένα καλό λόγο να πουν.

Διονύσης Γασπαρινάτος

Υ.Γ. :  Το Γεράσιμο τον έζησα ως υπάλληλο καθαριότητας του παλιού Δήμου Αργοστολίου την περίοδο 2004-2005 και έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τη συμπεριφορά, την εργατικότητά και την ευσυνειδησία του.

Δε θα ξεχάσω ποτέ την απελπισία του και πόσο πικραμένος μου έλεγε ότι ήταν, όταν μετά το 2006 δεν τον επαναπροσέλαβαν στο Δήμο.

Ο Γεράσιμος “ο Τραπεζίτης”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ