Κυριακή 28 Απριλίου 2024
22 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Για τον Διονύση Γεωργόπουλο από τους καθηγητές, παλαιούς και νέους, του ΓΕΛ Κεραμειών

Οι συνάδελφοι του Διονύση Γεωργόπουλου από το Βαλλιάνειο Λύκειο Κεραμειών

Ο Διονύσης Γεωργόπουλος ήταν παιδί των Κεραμειών. Φοίτησε στο σχολείο μας, και η μοίρα το έφερε η τελευταία του οργανική θέση να είναι στο σχολείο μας.

Ως μαθητής, ως συνάδελφος, ως δάσκαλος των παιδιών μας, ως συνδικαλιστής και πρόεδρος του επαγγελματικού μας σωματείου, ο Διονύσης ήταν πάντα εδώ, πάντα στο πλευρό όλων, πάντα πρόθυμος να συνδράμει ουσιαστικά, με όλες του τις δυνάμεις για να αντιμετωπίζονται προβλήματα παιδαγωγικά, κλαδικά, ακόμη και ανθρώπινα. Με ενσυναίσθηση, ανθρωπιά, ανιδιοτέλεια και αστείρευτη μαχητικότητα.

Μας είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι ο Διονύσης «ταξίδεψε». Γιατί μέχρι και τις τελευταίες του μέρες, παρόλο που βρισκόταν μακριά από το νησί, πάντοτε ήθελε να μιλάει μαζί μας, πάντοτε είχε την έγνοια μας, πάντοτε ήθελε να κάνει ό,τι μπορούσε, ακόμα κι όταν για εκείνον η κλεψύδρα άδειαζε, όλη του η ενέργεια, το μυαλό και η ψυχή ήταν στην εκπαίδευση, στο κίνημα.

Αν κάτι δεν μπόρεσε να νικήσει η αρρώστια, ήταν η ακλόνητη θέληση του Διονύση να αγωνίζεται και να εμπνέει όλους μας για να αλλάξει προς το καλύτερο αυτός ο κόσμος. Η πίστη του ότι η αλλαγή είναι εφικτή, κι ότι αξίζει να αφιερώνει όλη τη ζωή του κανείς σ’ αυτόν τον στόχο.

Ο Διονύσης τελικά θα μένει πάντα εδώ, μαζί μας. Γιατί, ως δάσκαλος, η μεγαλύτερη παρακαταθήκη του είναι το παράδειγμά του. Παράδειγμα ζωντανό, ακμαίο, ακατανίκητο από κάθε εμπόδιο.

Διονύση, δεν σε αποχαιρετάμε. Γιατί το παράδειγμά σου το φέρουμε όλοι μέσα μας. Συνάδελφοι, καθηγητές, μαθητές και φίλοι σου. Παράδειγμα φωτεινό, ανεξίτηλο, καθοριστικό για όλους μας.

Οι παλιοί και νέοι συνάδελφοι (κάποιοι και δάσκαλοι) του Διονύση από το Λύκειο Κεραμειών

Δίλαλος Παναγής
Μακρυδήμα Βασιλική
Χριστοφοράτος Χριστόφορος
Λιοσάτου Χρυσάνθη
Χαραλαμπάτου Μαρίνα
Φαραντάτος Σπύρος
Ζιάκος Βασίλης
Πούλου Αλίκη
Μπούρα Καίτη
Μοσχόπουλος Παναγής
Αλπού Ροζάνα
Αυγουστάτος Δημήτρης
Απατζίδου Λίζα
Πετεινάτου Βιβή
Κεφάλας Θανάσης
Τζαννάτου Νίκη
Ποταμιάνου Σουλτάνα
Τόλης Κώστας
Τουμασάτος Ηλίας
Τζάκης Νίκος
Θεοδωρίδου Ράνια
Μωραΐτη Τζουλιέτα
Κουταβά Άννα
Στραβοσνίχη Νίκη
Ιγγλέση Λίλιαν
Σταθάτου Ροδαμάνθη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ