Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
33 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ένα γράμμα… στον Αϊ – Βασίλη (για την Κεφαλονιά)

Φωτογραφία : Jerry Apostolatos

Αγαπημένε Αι Βασίλη,

Είμαστε δύο αδέλφια 4ης και 5ης δημοτικού και μένουμε Αθήνα. Όμως κάθε καλοκαίρι αλλά και τις γιορτές τωνΧριστουγέννων ερχόμαστε και περνάμε οικογενειακά στην Κεφαλονιά γιατί από εκεί έχουμε ρίζες.

Φέτος σου γράφουμε όπως κάθε χρόνο για να σου ζητήσουμε να πραγματοποιήσεις …… τις ευχές μας.Επειδή αγαπάμε το νησί μας, το επισκεπτόμαστε συχνά. Μας αρέσει να πηγαίνουμε στη θάλασσα φυσικά αλλά και στο Αργοστόλι και να περπατάμε στην λιμνοθάλασσα του Κουτάβου. Στενοχωριόμαστε όμως γιατί κάθε χρόνο ο Κούταβος είναι όλο και πιοπαραμελημένος  και βρώμικος. Ρόδες αυτοκινήτων  μέσα  στη θάλασσα, μπαταρίες, σπασμένα παγκάκιακαι σκουπίδια …  που δυστυχώς συνυπάρχουν με τις πάπιες, τις χελώνες και τις χήνες ( λυπητερή εικόνα ).

Περπατώντας λίγο πιο πέρα, στη γέφυρα του Κουτάβου και ενώ είναι μόνο για πεζούς, πολλές φορές έχουμε δει να περνάνε μηχανές, ενώ αντιθέτως στην πλατεία του Αργοστολίου που πιστεύαμε ότι θα μπορούμε να παίξουμε, δεν επιτρέπεται να περνά ούτε ποδήλατο.  

Πηγαίνοντας στα χωριά της Λειβαθούς, το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου δεσπόζει επιβλητικό, μέσα όμως από τα τείχη είναι τελείως αφημένο, εγκαταλειμένο σα να θέλει κάποιος να ξεχάσουμε και να αγνοήσουμε την ιστορία του νησιού μας. Τα άγρια χόρτα έχουν κυριαρχήσει στο χώρο και έχουν κρύψει τα αξιοθέατα και τα αρχαιολογικά ευρήματα. Ενώ όταν περπατάς πρέπει να προσέχεις τις τρύπες και τα φίδια.

Στις χώρες του εξωτερικού όπως στη Γαλλία, στα Κάστρα υπάρχει ζωή και είναι περιποιημένα. Υπάρχουν μέσα στα τείχη, μικρά μαγαζιά που πουλάνε ενθύμια, υπάρχουν πινακίδες που εξηγούν την ιστορία του Κάστρου, ξεναγοί και περιποιημένοι κήποι.

Θα ήμασταν πολύ περήφανοι για τον τόπο μας αν κάποια πράγματα έφτιαχναν και οι άνθρωποι πρόσεχαν το περιβάλλον και τα μνημεία. Γιατί η Κεφαλονιά είναι όμορφο νησί και τα μνημεία αποτελούν την ιστορία του τόπου μας.

Για φέτος λοιπόν τ’ όνειρό μας και η ευχή μας είναιτα……. «μικρά ξωτικά» να καθαρίσουν τον Κούταβο και το Κάστρο του Αι Γιώργη, να φτιάξουν ωραίους κήπους στους δημόσιους χώρους (Νάπιερ, Κάστρο, Κούταβο) για να κάνουμε βόλτες καινα δημιουργηθούν παιδικές χαρές για να παίζουμε. Οι κατεστραμμένοι πάγκοι να αντικατασταθούν με καινούριους και στην πλατεία να τοποθετηθεί ένα καρουσέλ.

Αϊ Βασίληίσως, εσύ μπορείς ίσως, να ευαισθητοποιήσεις τους αρμόδιους και η ευχή μας να γίνει πραγματικότητα … και τότε θα επανέλθουμε για να ζητήσουμε πιο ασφαλή σχολεία για τους φίλους μας στο νήσι. Ίσως υπάρχει ελπίδα κάτι να αλλάξει και μετά τα Χριστούγεννα.

Καλές γιορτές

Αλέξης και Λυδία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ