Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Επιταγή χρέους | Ευαγγελία Αλιβιζάτου

Γράφει η Ευαγγελία Αλιβιζάτου

     Τελευταία εβδομάδα πριν τις μαγικές κάλπες. Αυτές που νιώθουμε όλοι τον φόβο, το ρητό «σοκ και δέος». Προύχοντες, έχοντες και κατέχοντες. Οι χαρακτήρες των ανθρώπων άρχισαν να διαμορφώνονται στις αρχέγονες κοινωνίες επηρεάζοντας τις σχέσεις μεταξύ τους.

     Τα χρήματα στο μυαλό των περισσότερων μεταφράζονται ως εφιάλτης. Χρήματα ̶ εκλογές ̶ ίσον εξουσία. Εξουσία ίσον χρήματα. Ένας κύκλος που προκαλεί θυμό. Κακή χρήση της πολιτικής με ατομικές προεκτάσεις. Ο πλούτος γίνεται αυτοσκοπός. Θεοποιείται, διαφθείρει, αλλοιώνει χαρακτήρες. Οι  άνθρωποι οι απλοί, οι προσιτοί, αλλάζουν γρήγορα. Καταφεύγουν σε πράξεις ανήθικες. Κάποιες φορές χάνεται η γαλήνη, η ψυχική ισορροπία. Οι έντονες επιθυμίες των απολαύσεων και όχι της προσφοράς, περνάνε μέσα στο πετσί τους.  Κακή χρήση της θέσης τους. Κράτη παραδομένα στα χέρια των απίστων “τζακιών”, κούτσουρα πολυτάλαντα σπέρνουν τον όλεθρο.

     Κάπου εδώ είμαστε εμείς. Το μεγαλύτερο όπλο όλων είναι το μυαλό μας. Ας το οπλίσουμε σωστά. Ας το γεμίσουμε με γνώση και λογική. Έχουμε ανάγκη την ελπίδα, την αδελφοσύνη. Ενωμένοι στα δύσκολα. Σε αγώνες με αξιοπρέπεια. Η ευθύνη δική μας. Ας σταθούμε μπροστά  στην επιταγή του χρέους που μας υπαγορεύει η συνείδησή μας. Ευθύνη μας η αρμονία, η δημιουργία, η ομόνοια. Θέλουμε να αποκτήσουμε μία κοινωνία που ονειρευόμαστε. Μπορούμε να δαμάσουμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες.

     Πολιτικός για μία μέρα : Δικαίωμα στα όνειρα.

Η Ευαγγελία Αλιβιζάτου αρθρογραφεί για το site της ομογένειας Νέας Υόρκης, anamniseis.net

Μόνιμη συνεργάτιδα Kefaloniastatus.gr

Συντάκτρια : Λογοτεχνικό περιοδικό Θρυαλλίδας

Συγγραφέας. Υπό έκδοση: Τα κοράλλια του Ιονίου

Υπό έκδοση: Δεν με ρώτησε η καρδιά.

Κυκλοφορεί  ποιητικές συλλογές : Παγίδα ονείρων, Χορδών αγγίγματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ