Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
29 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ζητείται Λαός, και όχι Ηγέτης!!! | Μίμης Ζαφειράτος

Εικόνα: Jerry Apostolatos

Το πρωί της 22ας Μαΐου 2023, την επόμενη μέρα των εκλογών μετά την συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και τον καταποντισμό του ΣΥΡΙΖΑ, και μεταξύ 07:00 και 07:30 στην πρωινή συχνότητα του κρατικού αθλητικού ραδιοφώνου της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στην εκπομπή,”Τρείς λαλούν και ξημερώνει” οι δύο ραδιοφωνικοί παραγωγοί ανοίγουν τις τηλεφωνικές γραμμές στους ακροατές, όπως το κάνουν κάθε μέρα, να πουν τις γνώμες τους για την αθλητική επικαιρότητα – π χ ήττα του Μπασκετικού Ολυμπιακού στο KAUNAS και όχι μόνο…. 

Πρός το τέλος του χρόνου βγήκε στο τηλέφωνο ένας ακροατής γνωστός από ότι κατάλαβα στους παρουσιαστές από προηγούμενες συνδέσεις με καταγωγή απο την Μεσσηνία νομίζω, ο οποίος ζει στην Αυστραλία, – πολλές φορές τηλεφωνεί και μιλάει απο εκεί – μιας σχετικά μεγάλης ηλικίας άνω των εβδομήντα, ο οποίος και βρίσκεται στην Ελλάδα για να ψηφίσει στις εκλογές.

Παίρνοντας το λόγο ο ακροατής είπε το όνομά του,  Α…Χ… και απευθυνόμενος στους παρουσιαστές μίλησε και είπε τα ακόλουθα ( σε ελεύθερη απόδοση ) : 

” Σήμερα δεν θα μιλήσω για αθλητικά θα μιλήσω για τις εκλογές και αν αυτά που θα πω δεν σας αρέσουν καταλαβαίνω ότι αν θέλετε μπορεί και να με κόψετε χωρίς να με προσβάλλετε, εγώ όμως θα τα πω … ”

” Γεννήθηκα στην Ελλάδα, έφυγα από μικρός στην ξενιτιά για ένα καλύτερο μέλλον και βρέθηκα στην Αυστραλία. Εκει δούλεψα, έκανα οικογένεια, πρόκοψα , και τα τελευταία χρόνια έρχομαι κάθε χρόνο στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές γιατί είναι η πατρίδα μου και γιατί κάτι με τραβάει πίσω σαν τον Οδυσσέα. Φέτος ήρθα νωρίτερα για να ψηφίσω”

” Μετά το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα με θλίψη διαπιστώνω ότι οι Έλληνες δεν πήραν το μάθημά τους από την πρόσφατη περιπέτεια της χρεοκοπία και ψηφίζουν πάλι τα κόμματα που τους χρεοκόπησαν και τους έφεραν σε αυτήν την κατάσταση με περικοπές μισθών και συντάξεων και δίνοντάς τους ουσιαστικά συγχωροχάρτι επανακάμπτουν αυτοί που λεηλάτησαν τον τόπο, αυτοί που χρέωσαν την πατρίδα μας με πάνω από 400 δις και χρωστούν στις τράπεζες τα κόμματά τους εκατοντάδες εκατομμύρια χωρίς  να πληρώνουν τις δόσεις. ”  

” Μετά από αυτήν την εξέλιξη σκέφτομαι σοβαρά να μην ξαναγυρίσω ούτε για διακοπές, και να μείνω για πάντα εκεί, άλλωστε και η Αυστραλία είναι πλέον πατρίδα μου,  αλλά εκεί τουλάχιστον τους κλέφτες τους βάζουν φυλακή !!!!

Λυπάμαι για την κατάντια αυτού του τόπου, άλλη εντύπωση είχα σχηματίσει…. Οι Έλληνες ήταν πάντα περήφανοι, είχαν μνήμη και αξιοπρέπεια, αλλά φαίνεται ότι στις εποχές που ζούμε οι αξίες έχουν και αυτές φθαρεί …. ”  

Ίσως είπε και άλλα που δεν τα θυμάμαι, το ρεζουμέ όμως της παρέμβασης του δεν αλλάζει σύμφωνα με τα παραπάνω. Μπορεί όποιος θέλει να το ελέγξει μόνος του ζητώντας από τον σταθμό να ακούσει το σχετικό ηχητικό. 

Κάποιος από τους παρουσιαστές του είπε ότι : ”αυτό είναι λίγο σκληρό αλλά αφού αυτή είναι η απόφασή σου είναι σεβαστή…”’

Σε ότι με αφορά σαν Μίμης Ζαφειράτος μετά από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, σκέφτομαι ότι η ηγεσία οφείλει να αφουγκραστεί τις νέες τάσεις που επικρατούν στην Ελληνική κοινωνία.

Με την υπάρχουσα κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας να είναι ήδη ζοφερή, η Ευρωπαϊκή επιτροπή προϊδοποιεί για περικοπές τις χώρες που το χρέος τους μέσα στην πανδημία έχει αυξηθεί και μέσα σε αυτές είναι και η χώρα μας.

Δυστυχώς ο Έλληνας σκέφτεται μόνο το σήμερα και μπορεί να δεχθεί τα πάντα, το μόνο που δεν δέχεται είναι να του ακουμπήσει κάποιος τη τσέπη του και αυτό δεν το ξεχνά εύκολα…και ο νοών … νοήτω …

Αυτό που έρχεται ίσως κανείς μας δεν το έχει αντιληφθεί γιατί δεν το γνωρίζουμε, ούτε και κανείς μίλησε για αυτό. 

Τώρα πλέον οι δικαιολογίες έχουν στερέψει και όλοι βρισκόμαστε μπροστά στις ευθύνες μας …

Τέλος έχοντας στο μυαλό πάντα η ρήση του του  ποιητή:

”κι αν είναι ο λάκκος σου βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς”, διατηρώ ελπίδες αντιστροφής της όλης αρνητικής κατάστασης …..

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Παρασκευή 26 του Μάη του 2023

Μίμης Ζαφειράτος 

(πολύ προβληματισμένος μετά το ηλεκτροσόκ!!!) 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ